Jump to content
Annons

Mattan

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Jag smiter in och ställer frågan hur man smartast bygger mot ytterväggen i ett garage? Vad ska man ha för lager utifrån och in och hur får man det tätt/ljudisolerat? Man vill väl inte ha gips på insidan av ytterväggen om man ska ha dubbelväggar?
  2. SE4400a finns som matchat par, vilket är en fördel. Sen kanske SE tillåter större differens på sina matchade mikar än vad t.ex. AKG gör.
  3. Tackar! Ja, det är ju basfrekvenserna som brukar vara det största problemet att minimera vad jag förstått. Rundstrålande, långa ljudvågor. Om man utgår från att volymen i kontrollrummet hålls relativt låg (mixar inte med hög volym), så bör det räcka att bygga flytande konstruktion i inspelningsrummet, stämmer det? Jag menar, jag behöver inte bygga flytande i HELA lokalen, inkl pentry? Jag har anlitat akustikkonsult tidigare för att kolla på en lokal, men det blir så dyrt att jag först vill få ett hum om det är värt att ta in en konsult eller om han ändå bara kommer säga att lokalen inte är lämplig (typ). Förstår om det är omöjligt att svara på så här, eftersom det är en hel vetenskap och en komplex sådan.
  4. Hej och tack 🙂 Just nu mixar jag främst det andra spelat in, men vill utöka till inspelning och lite annat. Jag har en lokal men den har jag växt ur. Jag behöver kunna spela in trummor och förstärkare men även andra, akustiska instrument och självklart sång och tal. Dvs ett "allrum" för många typer av inspelning. Jag behöver kunna jobba när som helst på dygnet. Budget är svårt att svara på. Jag kommer ju skriva avtal på 3-5 år på lokalen och göra en seriös satsning på att få detta att gå runt inom 3 år, så jag är villig att satsa en del. Byggmaterial i huset - det är betong i stommen, dvs golv, tak och väggar (och rumsavdelaren i detta rummet). Väggen till vänster från entrén sett (dvs till lokalen bredvid, ett litet möbellager) var dock inte av betong, utan något material man tydligen använde innan gips. Namnet föll ur minnet precis. Jag hade i veckan tänkt att ta dit en vän plus kagge och virvel och eventuellt en basrigg för att kolla grundförutsättningarna, men hittade ingen vän just då 🙂 Jag tog istället med mig en Yamaha HS80 + Yamaha HS10w sub, och spelade upp inspelad bas (ljudtryck ca 100db på 1 m avstånd) och gick runt med hyresvärden. Det lät självklart högt ut i trapphus och upp till kontoren på våning 2. Trapphuset går nog att åtgärda genom att sätta in en eller fler dörrar i korridoren i källaren, då det är helt öppet nu. Själva rummet är bara ett skal också och väggarna vid entrén är inte riktigt klara, dvs det läcker som ett såll. Det finns mängder av rör i taket. Vatten & avlopp... Det är mycket hål i taket runt många rör, dvs inte bra tätat.
  5. Har man någon gång lyssnat på Bandit Rock lite för långt från sändaren, så hör man snabbt vikten av att kolla fasen...... Men monokompabilitet är ju också en produktionsfråga, dvs hur (och med vad) allt är inspelat och hur man jobbat med eventuella dubbar etc.
  6. Hej, Passiv läsare av detta forum sedan länge. Jag har sett att det finns några här som verkligen tycks kunna mycket om akustik och studiobygge (t.ex. Wellness music, adumdrum m.fl.). Jag har länge tänkt bygga en studio och kollar runt efter lämpliga lokaler. Som många här vet är det inte lätt att hitta "rätt". Hittar man en bra lokal så är det annat som gör det omöjligt, t.ex. att man stör ut eller att det stör in, att det är för dyrt, ingen tillgång till toalett/vatten etc etc... hur som helst - efter att ha kollat på fler lokaler än jag vill minnas, så börjar alternativen ta slut. Jag har nu en lokal som är intressant av olika anledningar (läget, bra pris, bra hyresvärd m.m.) och jag vill veta vad ni anser om lokalens förutsättningar. Min kunskap om akustik är begränsad. Jag har läst en del och fått en del info genom en utbildning jag gått, men jag kan tyvärr inte tillräckligt mycket för att rådfråga mig själv, så att säga 🙂 Bifogar ritning på lokalen. Alla mått stämmer så när som +/-0,5 cm här och där. Det jag vill ha lite hjälp med är lokalens förutsättning. Tanken är kontrollrum i det långsmala, liten hall+pentry vid entrén och inspelningsrum mot fönstret. Jag vill även veta vad ni har för erfarenhet av att försöka dämpa basfrekvenser ut i byggnaden, förutom att bygga rum-i-rummet, flytande golv etc. Jag tror att det blir för dyrt och tar för mycket yta och höjd för att det ska vara motiverat i det här fallet. Lokalen är i källarplan och två våningar upp finns dom där berömnda kontoren (som dock inte är bemannade så ofta).... i samma plan finns inget att störa. Våning 1 är inga problem och våning två har som sagt sporadiskt besökta kontor. Om någon skulle vilja rita själv, så kan jag ladda upp en SketchUp-fil på lokalen! Ni behöver säkert mycket mer info för att kunna ge bra råd, så fråga på 🙂 Tack på förhand alla!
×
×
  • Skapa ny...