Jump to content
Annons

m stormbringer

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av m stormbringer

  1. Ja, det är en stelbent modell som jag har svårt att se att de ska kunna upprätthålla på sikt.
  2. Ingen aning, men det är säkert smärtsamt långa uppsägningstider. Men det gör det ju inte rimligt, snarare omodernt.
  3. En uppfattning jag absolut inte delar. Rimligt vore typ...omedelbart? Det är ändå år 2013. Men struntsamma, det var ett sidospår.
  4. Det beror såklart på verkets art, men för mig är idén som sådan inte särskilt provocerande. Jag är mjukvaruutvecklare till yrket och i mjukvarubranschen finns egentligen båda affärsmodellerna. Och man avgör från fall till fall vilket man föredrar.
  5. För övrigt kan man inte gå ur STIM när som helst, i värsta fall kan man få vänta i ett år. Smidigt.
  6. Det handlar just om hur avtalsvillkoren borde se ut. Det borde handla om enskilda verk, inte om upphovsmäns hela produktion inklusive ej registrerat material som STIM aldrig kan bevaka i alla fall. Det är helt absurt.
  7. Från upphovsmannens sida är såklart det bästa att man kan välja själv, för varje enskilt verk, huruvida man vill låta STIM bevaka ens rättigheter eller om man vill sälja verket till t ex ES. STIM omöjliggör detta. Man kan knappast påstå att de står på upphovsmännens sida i det avseendet.
  8. Har försökt följa diskussionen kring det faktum att man inte kan jobba åt Epidemic och vara STIM-ansluten samtidigt. Vad händer om man går ur STIM under den tid man arbetar åt Epidemic?
×
×
  • Skapa ny...