Jump to content

MassiveWave

Medlem
 • Content Count

  58
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

About MassiveWave

 • Rank
  Med i gänget
 1. +1 på det Cathrine skrev, men kolla så att just den modellen du skaffar har midi ut. Min MS-20 mini har tex bara midi in..
 2. Gissar att autosave funktionen inte var påslagen?
 3. 6e juni kan jag haka på! Missade förra så känns rätt angeläget att vara med denna gången 🙂
 4. Har du kollat ifall begränsningen sitter i mjukvarusynthen du kör? Ofta går det att ställa in hur högt/lågt pitchbenden ska gå och misstänker då att det blir låst även om man "målar" in benden i automationen.
 5. De flesta seriösa bolag kräver att du har egen firma (med f-skatt), i varje fall svenska. Sen vad gäller att sluta jobba för att köra eget är så klart lockande, men kanske bättre att gå ner i tid till typ 60-80% till en början? Det kan ta lång tid att etablera sig och konkurrensen är ju som bekant stenhård så risken finns alltid att ens satsning till slut blir en negativ upplevelse. Så har jag valt att göra iallafall, och fördelen med det är att jag får lite mer tid åt att skriva musik samtidigt som jag utan större problem klarar en eller flera "torra" månader = etableringen får ta den tid
 6. Grymt bra initiativ! Tyvärr kasst datum för min del, är på konsert på trädgårn den kvällen :/
 7. Nej du hörde helt korrekt. Roland gillar inte tjejbaciller.
 8. Hänvisar till denna: http://mblserier.files.wordpress.com/2011/08/kulturarbetaren-och-snickaren.jpg
 9. Säger som beyondish, kolla igenom varje enskilt spår. Hittar du inte på det sättet kan du ju testa att mutea spår och analysera från det hållet. Att höja 200-500 Hz i mastern är knappast en bra lösning, se till att mixen lirar innan du går på finjusteringar.
 10. Grymt bra att detta lyfts fram. Det ÄR ett problem. Går bort lite från artikeln och tar hellre upp hur det ser ut i tekniker/producent världen. Jobbar med ett flertal kvinnliga musiker, samtliga sjukligt talangfulla men håller sig till sång och/eller något enstaka instrument. Vilket är fine, även de flesta manliga kör på det. Men att hitta någon kvinnlig tekniker, någon som är en jävel på att skruva synthar, någon som kan valfri DAW utan o innan? Finns det en osynlig barriär? Däremot att hitta manliga diton så räcker det ju typ att skrika från balkongen så har man 2 utsvultna tekniker vid d
 11. Är ruggigt nyfiken på VT-3, verkar dock knapert med ljud och/eller videodemos på den än så länge. Och känner jag mig själv så kommer jag köpa en system-1 förr eller senare.
 12. Helt upp till sångaren. Kör man mjukvara så blir det som sagt ingen skillnad på inspelningen. De flesta sångare jag har jobbat med vill ofta ha något mindre reverb.
 13. NI's servicecenter är faktiskt ruggigt smidigt. Du laddar ner och installerar därifrån. Behöver inte göra nåt mer efter det.
 14. Lär dig snabbkommandon för att hoppa mellan fönster snabbt. Aningen smidigare om du ändå kör på bärbart.
 15. Disciplin. Ofta tyvärr så enkelt. Stäng av ev internet uppkoppling på musikdatorn, lägg mobilen i annat rum etc. Dom dagarna allt man gör låter skit, och man känner direkt ovilja mot allt vad musikskapande innebär brukar jag ändå försöka göra nåt för att utvecklas. Kan handla om att lära sig en ny plugg utan o innan, bygga templates och patchar, testa effektpluggar som man aldrig använt. Lyssna på och analysera din favoritmusik. Gå ifrån regel nr.1 och ut på youtube o forum och kolla hur andra jobbar. För att sammanfatta: Gör allt som kan få en till en bättre musiker/tekniker.
×
×
 • Create New...