Jump to content
Annons

Butten

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hejsan alla erfarna och oerfarna musikredigerare! Jag har köpt ett externt ljudkort (M-audio Fast Track Pro C400) och använder mig utav Cubase 7. Jag har några frågor som jag hoppas att någon där ute kan besvara! 1) Hur får jag kontakt med ljudkortet i Cubase 7? 2) Varför kommer ljudet en halv sekund senare ur datorhögtalarna än det jag spelar? 3) Finns det några bra sidor där man kan läsa om hur man får ljudkort att fungera som de ska? Tack på förhand
  2. Jag håller med, det var därför jag skrev att de främst är för inspelning. Mixningen får EZmix 2 sköta. 😉 Därför undrade jag om det var någon som hade koll på de två lurarna jag funderade över. Duger nån eller båda av dom för inspelning?
  3. Ok, så med andra ord så borde detta ljudkort fungera för en nybörjare? Jag kommer ju säkerligen att vilja uppgradera utrustningen senare, men så här till en början vill jag ha något som funkar relativt bra för det priset. Jag har för mig att jag har läst någonstans att M-Audio-ljudkorten har strulat till Win 7, men det är i och för sig 3-4 år gamla inlägg. Jävligt svårt att veta vad man ska ha när man inte är så insatt. Och så till en dum fråga: Avid är alltså bättre än M-Audio rent generellt?
  4. Hej alla musiker! Har tänkt köpa ett par hörlurar för mixning/inspelning (främst för inspelning då jag tänker fuska med EZmix 2, hehe). Budgeten får helst inte överstiga 1 500 kr. Jag har precis börjat med inspelning hemma och tänker därför inte köpa några värsting-lurar nu i början. Spelar främst metal, men även lite akustiskt. Jag har spanat lite på Sennheiser HD 380 Pro och även AKG K271 mkII. Som sagt, jag är nybörjare och ställer inte allt för höga krav, men ändå hyfsade lurar. Sennheiser har fått bra betyg och med en prislapp på under tusenlappen så lockar de! Tacksam för svar
  5. Hej alla musiker! Tänkte sno tråden en liten stund om det är lugnt! Jag tänkte köpa ett externt USB-ljudkort och är lite fast. Har inte så bra koll då jag precis börjat bygga upp min studio. Jag har Windows 7 64-bit som operativsystem och använder Cubase Artist 7, om det har någon betydelse. Här är då hur jag tänker: 1) Budget - Helst inte över 2000 kr 2) Kommer spela in ett instrument åt gången 3) Vill ha möjlighet att koppla in en midi-klaviatur 4) Kommer spela in mestadels metal, men även akustiskt Har tittat på en M-Audio FAST TRACK C400, men har ingen koll alls. Är det nåt att ha? Tacksam för svar!
×
×
  • Skapa ny...