Jump to content
Annons

gdur

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Helt klart tror jag att nöta och åter nöta är ett framgångsrecept. Och att färdigställa låtarna, inte gå och vänta på motivation. Man ska kunna stänga igen blocket och känna att här behöver jag aldrig mer göra något, den är klar.. move on! (just den låten blev som den blev). Personligen tror jag att prestigelöst samarbete med andra låtskrivare är nyckeln till både motivation och inspiration många gånger. Någon som kompleterar än. Av alla låtar man har, så tycker man oftast att nån eller några är sådär extra bra... alltså riktigt skitbra rent ut sagt.. Min teori är att just den låten liknar någon annan låt väldigt mkt. Melodierna är redan bekanta och "accepterade" nånstans i hjärnan. nu kanske vi hamnade lite off topic, men jag är fortfarande ute efter hemlige knep som låtskrivare. 😉 Va säger ni??
  2. Tack för svaren, jag vet att de flesta utgår från en viss/vissa låtar och mer eller mindre själ partier, antingen melodier eller riff. tex agnes nya "all i want is you" är ett plagiat av en annan svensk tjej "cazzie opeia- with you" Skulle vilja veta hur de vrider och vänder på låtarna, va de finns för knep att tillgå. Tror det är ända sättet att bli riktigt produktiv och få till de riktiga hitsen. Ingen som ärligt kan säga hur det går till?
  3. Hej. Jag har alltid undrat hur etablerade låtskrivare skriver låtar. Jag kan garantera att de inte går och väntar på att inspirationen kommer till dem. Visst, de vanligaste jag får höra är - Studera topplistorna, gå tillbaka till 60 talet osv.. Men oavsett, hur gör de därefter? Plankar de gamla låtar mer eller mindre och byter ut texten? Är tacksam för svar, är övertygad om att de finns duktiga låtskrivare etablerade som oetablerade här på forumet. /G-dur
×
×
  • Skapa ny...