Jump to content
Annons

midimania

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Man fick med Cubase Lite som jag installerade. Datorn hittar ljudkortet och det hörs ljud, men väl inne i Cubase är det tyst. Det borde väl finnas en default så att det åtminstone kommer pling när man trycker på det virtuella pianot inne i Cubase? Tycker hela soppan är otrolig. Har aldrig haft några svårigheter att lära mig videoprogram, eller databaser, eller webbdesign, eller någonting annat, men att få ljud ut från Cubase eller Reaper är helt omöjligt. Vet inte om jag skall skratta eller gråta. Hur kan det vara så krångligt?
  2. Har skaffat ett ljudkort med ASIO-stöd (ESI Juli@ XTe). Kortet är aktiverat, funkar och jag får ljud när jag lyssnar på mp3, dock inte från Cubase eller Reaper. Inne i Cubase & Reaper kan jag se att mitt ljudkort är valt. Ändå låter det inget när jag spelar upp midi, eller klickar på det virtuella pianot inne i Cubase. Kanske någon kan ge steg för steg 1, 2, 3... hur man gör för att få output när man är inne i Reaper eller Cubase. Jag vet inte ens om det är inne i programmen man gör inställningen, eller om man väljer output i själva datorns kontroll panel. 😐
  3. Jag är fortfarande kvar på ruta noll, vilket är frustrerande. Börjar ge upp. Jag startar Reaper, öppnar en midifil, ser 8 kanaler med olika instrument/ spår, men lyckas inte få några ljud. Ljudkortet funkar bra annars. Kan någon vänlig själ göra en kort guide om hur man får ljud i Reaper? Tex: 1. Ladda ner och installera den här VST-synthen. 2. Starta Reaper och öppna en midifil. 3. Sen klickar du här, här, här och här, för att välja den VST-synth som du just installerat. 4. Nu när du startar midifilen med "play" inne i Reaper, kan du höra ljud från varje spår. 5. Nu vet du att det i alla fall funkar och kan gå vidare och hitta bättre ljud och kanske andra VST-synthar. 😏
  4. Det finns ett virtuellt piano i Reaper. Kan någon förklara varför det inte låter något överhuvudtaget när man klickar på tangenterna med muspilen? De borde väl ändå ha programmerat in någon slags default där det kom ljud och att man därefter kunde välja annat om det inte lät bra?
  5. Funkar Halion med Reaper? Rent praktiskt, oavsett om man har Reaper eller Cubase, hur hämtar man ljuden från Halion? Har som sagt inte grejat med sånt här sedan 90-talet. Då använde jag Cubase och mitt ljudkort var ett finare Soundblaster som satt i ett datorpaket från Siba. Till Soundblaster följde det med rätt bra mjukvara för att kunna klippa och klistra i färdiga låtar och det gick att byta ljud i midi i Cubase. Vill ha tbx den kombinationen, men a la 2012.
  6. Kan mycket väl vara så att du har rätt. När jag hade Cubase på 90-talet kanske det fanns VSTi inbyggt och att det var därför jag kunde få "ljud". I Reaper hittar jag ingen VSTi. Hittar mängder med gratis VSTi. Vet inte vilka jag skall börja med. Söker synthar, stråkar och trum-maskiner. Skulle behöva tips på lämplig VSTi, gärna både gratis- och köp-versioner.
  7. Har en massa midifiler från 90-talet då jag råkade ha ett ljudkort i min PC där man kunde byta ljud och göra hyffsade låtar via midi i Cubase. Nu 15 år senare tänkte jag piffa upp dessa låtar, som bara är midi, men ljudkortet i min nuvarande PC tillåter inte "ljud" från midi. Använder Reaper nuförtiden. Förmodar att jag behöver ett ljudkort med ASIO-stöd. Om det fanns fungerande ljudkort i ett datorpaket från SIBA på 90-talet, borde det finnas billiga ljudkort att sätta in i en PC med Vista. Min fråga blir därför... Vilket skall jag välja? Tänkte lägga mellan 500-1000kr. Vill kunna öppna en midi-fil och byta/ testa olika ljud och sen spara som wave eller mp3. Det skall helst gå att göra enkla samplingar. Internt? Externt? Tips? Länkar?
×
×
  • Skapa ny...