Jump to content
Annons

TritoneAddiction

Medlem
  • Antal inlägg

    36
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av TritoneAddiction

  1. 56 minuter sedan sa ostfisk:

    Jävlar vad bra! Gillar bägge men främst GORB Song B. Vilket ös, vilket kött! Sån jävla grov dist, framförallt palmmuten. Den är lite kort, men på något sätt så funkar det, även om jag personligen skulle vilja att den vart längre, kanske... Slutet känns naturligt så det kanske är bra. Men jag vet ju att du tenderar att göra korta låtar. Trummorna, är det Reasons egna trumsamplingar? Låter extremt bra, riktigt feta transienter. Riktigt riktigt bra, en ny favorit bland dina låtar.

    Tack tack. Ja försökte göra Song B längre, men jag fick liksom inte ihop några delar som jag gillade trots flera upprepade försök, så den fick bli såhär. Kort och intensiv.

    Trummorna är en kombination av samplingar från Reason Drum Kits (rack extension) och Redrum. Är ju såklart en del kompressor och dist på också. Och Disperser som är en av mina favoriter. Den brukar göra så att transienter poppar ut i mixen, utan att volymen höjs.

  2. Tack för alla kommentarer. Jag har gjort klart projektet nu. Det blev väl lite kortare än väntat. Men men.

    Det blev några småjusteringar sen den första versionen jag postade på Song G. Den är nu ersatt.

    Jag postar dom andra två låtarna här också ifall nån är nyfiken och vill höra. Kan hända att de har brister de också, men nu anser jag projektet klart. Så får jag nån mer feedback nu blir det mer att ta till sig av det till framtiden. De här låtarna kommer inte ändras.

     

  3. On 2021-07-27 at 15:52 sa sadomachine:

    Låter skitbra..., visst nåt ljud som kan tweekas här och där.

    Ska det på nån sång?

    Jag har pysslat med olika typer av industrimetal i över tjugo år och gillar ditt sound...

    Jag letar precis efter ett nytt sound till mitt nya projekt, detta var inte helt fel...

    Mina låtar blir alltid lite för tillrättalagda innan sången kommer på..

     

    Tack. Kul att du gillar det. Nä jag har tänkt hålla det här projektet instrumentalt. Jag vet att de flesta gärna vill ha sång i sin musik, men personligen tycker jag det är rätt ganska skönt att bara lyssna på instrument. Det händer att jag använder min röst i min musik, men det är väldigt sällan.

  4. 17 timmar sedan sa ostfisk:

    Får lite Devin Townsend vibbar. Låter riktigt bra. Tycker att det ljusa "violin" ljudet som man hör när låten kommer igång inte riktigt passar in i låten. Det hörs bra och så, men skulle kanske vilja ha ett lite mindre vasst ljud, lite rundare. Tror att låten skulle vinna på att ha ett "snyggare" ljud där. Men det är bara min åsikt och du får ju köra på din vision. Vet inte alls vad jag skulle vilja ha där istället. Bara en känsla. Annars låter mixen väldigt bra, grötigt fast på ett positivt sätt. Liksom bra gröt! Som havregrynsgröt fast man kan urskilja varje havregryn. Tjockt är kanske ett bättre ord. Basfläsk är ett annat ord som dyker upp. Bra i alla fall och tycker att trummor och bas bildar en bra bas att bygga vidare på!

    /Jens

    Ok tack va bra. Kanske tar ett återbesök av låten och provar lite olika ljud vid "violin"-partiet, efter jag skrivit klart de andra låtarna till projektet.

  5. 5 timmar sedan sa Fidden:

    Tycker det funkar, men jag stör mig lite på att det låter lite "fjong" om gitarrljudet. Alltså troligtvis något filter som ligger på grundljudet. 

    I början hoppades jag att det skulle dra åt trent reznor-hållet, men ljuden var lite för rena för det. Skulle inte ha något emot att det skitades ner en del. Speciellt trummorna, som kändes lite väl tillrättalagda. Det märktes dock mest i introt, sen hade jag faktiskt inga invändningar. 

    Lyssnar ett par vändor till och tycker det funkar riktigt bra ändå.

    Är ingen metal-snubbe, men kan lyssna på och uppskatta genren. 

    Tack för lyssningen och din feedback. 

    Jag förstår vad du menar med lite "fjong" i gitarren. Det är en FM-synt som matas in i förstärkar-pluggen. Har väl egentligen inget mål att det ska låta som en riktig gitarr heller, utan mer att det får röra sig lite nånstans i gränslandet mellan metal och elektroniskt. Andra låtar till projektet kanske får andra gitarraktiga ljud. Vi får se vart det landar. Kan nog bli lite tjatigt att ha med "fjong"-ljudet i alla låtar. 🙂

    Överhuvudtaget har jag försökt lägga mig nånstans mittemellan digitalt/programmerat/syntetiskt sound blandat med lite liv. Jag har tex gjort trummorna något okvantiserade och med lite olika anslag och volymskillnader så att det hela inte blir alltför sterilt.

    Det jag är mest orolig för är om några frekvenser ligger och stör eller om nåt är för lite av eller så. Om det är lagom mängd bas framför allt. Det är ju alltid knepigt när man har massor dubbelkaggar som trampar på. Överlag har jag nog hellre något för lite bas än för mycket. Är också nyfiken på om volymerna i instrumenten känns bra och så.

    Hursomhelst tack för att du tog dig tid. Uppskattat. 👍

  6. Håller på att koka ihop nån slags elektronisk metal pryl här, ett samarbete med en annan låtskrivare på nätet. Även om det som helhet låter ganska metal så är projektet helt elektroniskt. "Gitarren" är en synt körd genom en förstärkar-plugg. Allt är programmerat osv. Det här är första låten jag jobbat med till det här projektet. Och tanken är att jag ska kunna använda den här mixen (trumljud/bas osv) som en utgångspunkt till flera låtar.

    Så jag är mest ute efter en övergripande feedback på mixen. Är det nåt som sticker ut eller nåt man stör sig på?

     

     

  7. Tack Signia för ditt långa svar. Det är bra att gå in på djupet ibland också. Det rör sig ju vanligtvis inte om nåt quick fix om man ska bli riktigt bra på nånting och varför skulle mixning vara ett undantag.

    Mycket att ta in på en gång men jag kommer gå tillbaka till ditt svar längre fram och experimentera.

    Uppskattar alla tips och svar, vare sig de är mer djupgående eller korta och enkla idéer.

  8. Vad jämför du med, Tritone? Vad får dig att vilja skapa en "större" känsla i ljudbilden öht? Har du referenser? I så fall är det lättare.

    Jag jämför egentligen med det mesta som jag hör oavsett om det är metal, elektronisk musik eller vanlig radiopop.

    Jag försöker plocka tips från alla håll då min musik är en blandning av metal och elektroniskt.

    Men överlag brukar många proffs kunna få till en mix där det låter bredare medan det i min mix dras mer mot mitten.

    Jag antar att jag helt enkelt gillar att det blir en mer öppen ljudbild.

    Mitt mål är väl att få till en grov/köttig men ändå klar ljudbild om det nu ens är möjligt.

    Här är två exempel där jag tycker det låter bredare, en elektronisk och en metal:

    www.youtube.com/watch?v=s88JDxazUKo

    www.youtube.com/watch?v=LpZiuh0MlpM

  9. lite grann saknar jag en riktigt väldefinierad mitten - som behövs som kontrast tillbredden

    allt är liksom "ganska brett" på nåt sätt

    Det kan nog ligga nånting i det du säger. En del syntar är helt panorerade höger vänster, i regel 2 eller tre olika typer av syntljud som är dubblerade med lite olika inställningar. Vissa är dock rätt tysta i mixen.

    Det finns också en del andra synthljud som har lite stereobredd på men inte fullt ut (chorus), de ligger i mitten men är inte helt i mono. Sen kan det nog ligga en del reverb som smetar ut ljudbilden också. Cymbaler/hihats är väl också lite överallt i ljudbilden. Det kanske är de här sakerna som gör att det saknas en "riktigt väldefinerad mitt".

    Det som ligger helt i mitten annars är bastrumma, virvel och bas.

    Har endast använt lite stereobreddning i mastringen. Men har varit ganska försiktig då det snabbt blev en annan mix där trummorna fick för lite plats.

  10. Tack för tipsen. Pitchmetoden och att skruva ljuden lite olika är det jag har provat än så länge. Men jag skulle nog kunna ta ut svängarna mer än jag hittills gjort.

    Allt det andra du nämnde är helt främmande för mig, UN-16, refills, Combinator, patch.

    Som sagt, jag är på retard level vad gäller mycket av det här, så jag är väldigt tacksam för dina tips. Fick mycket att undersöka och prova nu.

    Kollade i grova drag upp vad UN-16, refills och Combinator var, men vad innebär patch?

  11. Hej. Jag tar gärna emot all hjälp jag kan få här. Idéer, tips om hur man kan få fram en bredare och större ljudbild.

    Nu har jag panorerat en del syntar höger och vänster precis som man ofta gör med gitarrer i metal och rock. Men det går liksom inte att panorera dom mer än max. Finns det andra knep att ta till?

    Tar gärna emot tips om mixning/mastring överlag om ni hör andra saker att förbättra.

    Jag har väl lärt mig det mest grundläggande vad gäller mixning men är extremt oteknisk så prata gärna på retard level så att jag förstår 🙂

    Gör all min musik i Reason 5 för tillfället, så jag har inga effekter eller pluggar utanför det förutom en enkel mastring med iZotope Ozone 4 som jag kör i Reaper.

    Min låt:

    www.youtube.com/watch?v=QNZiGv_W_jM

×
×
  • Skapa ny...