Jump to content
Annons

MellonCollie

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om MellonCollie

  • Födelsedag 1990-02-26

Om mig

  1. Hej! Ursäktar för nybörjarfrågan. Jag spelar egentligen gitarr och har inte så bra koll på hur man skapar musik i datorn, men har alltid gillat bakgrundsmusik från TV-spel och liknande (kanske främst klassiska Zelda-kompositioner). Rena melodier helt enkelt, och hur man får till ett ljudlandskap av det hela. Så hur går man till väga för att skapa sådan musik? Komponerar man melodierna på keyboard och gör resten i något program eller används riktiga instrument också? Lite info om skapandeprocessen och vad man behöver (instrument/program) skulle uppskattas! Exempel på sköna melodier jag vill kunna skapa/efterlikna:
  2. Tack för alla tips! Jo det måste helt klart vara roligare att mica en riktig förstärkare. Gitarren är en squier strata och förstärkaten en Vox Valvetronix 40+, alltså inte det bästa men bra för att vara lågpris och det jag har råd med just nu. Har läst att SM57:an är bland det bästa man kan ha till instrument men hur passar den till sång? Spelar märket på mikrofonkabeln nån större roll? (Vill inte sinka signalen någonstans på vägen)
  3. Jo men att skapa ljudet i datorn blir ju inte alls samma sak, det är det "levande" ljudet från förstärkaren jag vill mica...
  4. Hej! Har bestämt mig för att mica upp min gitarrförstärkare på bästa sätt till ett rimligt pris (är ju en fattig student). Är följande allt jag behöver och hur blir kvalitén allt som allt? Vad finns det för alternativ? Mic: http://www.essmusic.se/Shure-SM57-Mikrofon Audio interface: http://www.essmusic.se/M-Audio-Fast-Track-MKII-Pro-Tools-SE - Finns säkert bättre men borde väl uppfylla mina krav? Mic kabel: http://www.4sound.se/itempg.aspx?id=13598&artno=232005 - Osäker på kvalitén... Mic stativ: http://www.4sound.se/itempg.aspx?id=895639&artno=243256 Mic hållare: http://www.4sound.se/itempg.aspx?id=1181185&artno=88832 - Borde väl passa SM57:an också?
×
×
  • Skapa ny...