Jump to content

pdac

Medlem
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutralt

About pdac

 • Rank
  Medlem

Profilinformation

 • Stad/plats
  Umeå

Personlig information

 • Hemsida
  Www.zebrastudios.se

Recent Profile Visitors

1,253 profile views
 1. Bra omvandlare å ett korrekt byggt rum är betydligt viktigare än monitorerna
 2. AVA pluggarna från Harrison för 29$ styck på jrrshop.com Eller 60-70% på mjukvara på harrisons hemsida med koderna nedan. BF1832C - Mixbus32C BFAVA18 - AVA bundle BF18MB - Mixbus Även LV2 plugins för 110 kr st vid köpa av någon av DAWen.
 3. 40% på Sonarworks! Kanske mest värda köpet hittills på BF. https://store.sonarworks.com/collections/black-friday-2018
 4. Jo, exakt detta jag gjorde utan att vara medveten om att det fanns en känd "bugg" eller vad en ska säga kring v9 pluggarna.
 5. Detta hände mig ikväll... alla version nio pluggar slutade att fungera... sämsta tänkbara läge fick göra om 3h jobb från igår jag gjorde med Waves pluggar med andra pluggar ikväll (Hade inte iloken hemma igår så körde Waves på hela projektet). Kunden behövde jobbet klart idag så fanns ju inte direkt tid att installera om hela Waves Complete....
 6. Såg att Waves även hade några riktigt fina pluggar för 29$. Bla CLA-2 och CLA-3 som fortfarande är en av de bästa LA-2 och LA-3 mjukvaruklonerna på marknaden. Även andra riktigt bra pluggar som NS1 och C6 för 29$.
 7. Kolla även in Aston Halo, de är bättre designade skärmar än SE varianterna. Finns även billigare OEM versioner av den typ som SE har från typ Gear4Music eller Thomann för under tusenlappen. Håll utkik efter något erbjudande nu på Black Friday med Aston Halo plus en Aston Orgin eller Spirit mikrofon. Då får du både en bra skärm och en väldigt prisvärd mellanklass mick.
 8. Å se där Die Hard har krupit upp ur sitt pessimistiska surhål utan att bidra med något än dålig stämning igen.... Jag tycker du tänker helt rätt och verkar ha bra koll på begränsiningarna som finns i din set up. Ett extra par low-fi högtalare likt mixcubs är inte alls dumt att ha, speciellt iom att en utvecklas å tränar upp sina mixningskunskaper. Komplettera senare med ett par bra uppmätta masteringslurar och en bra EQ lösning likt Sonarworks Headphones så kommer du klara dig en god tid framöver även när du blir bättre. För utan ett uppmätt och dedikerat mixningsrum så kan du ha högtalare för 100k å inte få "perfekt" referenslyssning i högtalare. En superbillig å helt ok lösning är ju en billig stereo med mindre "hifi" högtalare köpta på loppis bara
 9. Kanon! Har väntat med att uppgradera till 4a i förhoppning att det skulle komma någon deal i veckan. Studio One har i stort sett helt ersatt både Logic å Pro-Tools för oss i studion sista året. Blir bara bättre å bättre hela tiden. Grymt bra för editering i synerhet. Enda andra DAW jag kör för vissa produktioner är Harrison Mix Bus ifall en vill jobba med enhetlig simulerad analog mixkedja/mixer.
 10. Har aldrig varit särskilt imponerad av NI interface, har ingen erfarenhet av just detta då. Jag hade personligen sparat ihop en tusenlapp till eller två och köpt ett beggat Audient ID22 (ruskigt prisvärt interface) eller motsvarande bättre märke (Focusrite, Universial Audio, etc). Billiga kort är sällan en god investering mina ögon, i synerhet ifall funktionerna verkar för bra för att stämma med priset.
 11. Passiv monitorkontroll (undvik billiga aktiva versioner) eller byt upp dig till ett ljudkort med stöd för flera lyssningar
 12. Med tanke på att Audient har några av marknadens cleanaste och mest linjära preamps, samma preamps i ID14 som i ASP borden (vi har en ID22 som backup till vårt ASP bord i studion så talar av erfarenhet) , borde det funka bra. Har dock aldrig A/B mot en Slate VMS one men skillnaden torde inte vara ljusår ifrån.
 13. https://plugindiscounts.com/product/supresser-native/ Helt ovärderlig.
 14. https://www.eventideaudio.com/products/plugins-reverb/reverb/sp2016-reverb https://www.eventideaudio.com/products/reverb/reverb/2016-stereo-room Tillsammans med Valhalla vintage reverb typ de enda reverb jag i stort sett använder.
 15. https://goldenagemusic.mamutweb.com/Shop/Product/Slate-Digital-ML-1-Black-Friday-Promotion/4403110 Slate ML1 plus vintage tube mics 55% rabatt. Även en hel del fina Slate pluggar med 50-60% just nu.
×
×
 • Create New...