Jump to content
Annons

DMM

Medlem
  • Antal inlägg

    920
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    2

Allt postat av DMM

  1. För ganska länge sedan, när jag länge hade kört Cubase och PC, så blev jag mer eller mindre påtvingad att testa en Mac med.... hmmm... ja, inte cubase som jag var van med i alla fall (minns inte vilket program det var), och jag minns väl att jag hatade att skriva musik/mixa med det programmet och på den mac'en. Det lät rent ut sagt inte alls bra i jämförelse, bara konstigt annorlunda. Med facit i handen så är jag rätt säker på att jag bara var ovan med det nya programmet och inget annat, d.v.s. obekväm bara.... Så, kanske kan det vara inbillning och/eller en inlärnings-fråga gällande arbetssätt/program? ....bara en tanke....
  2. Jag har inte läst det numret, men till att börja med så är det ETT (1) krig man talar om, d.v.s. inte Loudness WARS <<, utan Loudness WAR. Lesson ONE så att säga! Det är enligt min mening rent BS. som du uttrycker det. Okunskap föder värdelöst "sound" inom "broadcast" (Radio). Jag vill påstå att fler och fler (kunniga och professionella) förstår varför "loudness war"-mixad-/mastrad musik INTE är rätt väg att gå om man vill uppnå högkvalitativa mixar/mastrar som ska låta bra oavsett var dessa spelas, eller varifrån dessa sänds. Äldre låtar som spelas på radio låter i regel bra mycket bättre än nya "loudness"-mixar gör. Sen finns det så klart mellanting också, som helt klart kan låta bra också. Resultatet med en pressad (loudness) mix blir att sändningens ljud blir än mer tillplattad än vad den skulle bli utan "loudness"-pressat material då en "threshold" är ställd på utgående material/signal. Ett dynamiskt mixat/mastrat material är alla gånger bättre, såvida inte radio-stationens utrustning skapar en "pumpande" effekt av det hela (vissa radiostationer, tyvärr), vilket jag hört en gång på radio med artisten Gotye och låten "Somebody that I used to know" som är otroligt dynamisk från start till slut, med enorma dynamiska förändringar/effekter.
  3. Hmmm, jag har testat både liggande och stående, och så länge diskant-elementen är riktade korrekt mot lyssnings-punkt så skulle jag bli förvånad om någon kan höra (OBS HÖRA, och ej se och inbilla sig!) skillnad på liggande/stående. Det enda jag ser som eventuellt kan störa är en nära/snabb reflektion från underlaget där högtalaren läggs.
  4. Att utföra en "time stretch" för att få ett lugnare tempo (långsammare än original) innebär att "delar" som inte finns i den extra tiden, måste fyllas i för att fylla det tomrum som skapas. Detta görs ofta snyggt, men för stor tempoförändring skapar hörbara fel. Att utföra en "time stretch" för att få ett snabbare tempo (snabbare än original) innebär att "delar" modifieras, men att inget i ljudväg behöver fyllas i då tiden överlag förkortas och inga "tomrum" skapas över tid. Oftast förekommer inga hörbara fel. Överlag kan tempo-fel höras, men det var nog mer påtagligt förr i tiden. Som jag alltid sagt så är det bättre att förminska än att öka på, i det digitala materialet, och enligt egen erfarenhet så är detta genomgående i de flesta processer gällande ljud/bild/film. Som exempel för film så blir aldrig en efterskapad "slow-motion" lika snygg som en efterskapad ökning av hastighet. En icke inspelad "slow-motion" blir hackig, men en inspelad "slow-motion" med t.ex. 100 fps, blir mjuk. En ökning av hastighet i efterhand på video/film blir däremot aldrig hackig. Ett annat exempel är om man i t.ex. "Photoshop" förstorar en bild t.ex. 200%, så blir den "pixelerad" (fyrkanter visar sig vid "in-zooom" och bilden blir mindre skarp, medan en förminskning av en bild med t.ex. 200% aldrig blir "pixelerad" (fyrkantiga större "pixlar"), och då bibehålls skärpan också. I övrigt, Rockstone (TS), prova dig fram lite. [Edit: korrigerat skrivfel]
  5. Kul att du hoppar på den här mixen!! 🙂 Ja, kicken är inte kul. Ett tips är att jobba noga och väl med vocal-mic'en/tracket.... För min del blev det en massa narrow EQ och multiband mm. Inget kul läckage in i vocal-micen... [ska tilläggas]: Jag tänkte även lite så, att om man inte kan få bort trummornas läck i vocal-mic'en, så får man istället dra ned det som läcker värst in i vocal-micen, från OH på trummorna..... ett tips till, liksom 🙂 Lycka till!!!
  6. Kul!! Hoppas det går bra, men framför allt hoppas jag du får kul!! 🙂
  7. Ingen överraskning för mig direkt, jag vill minnas att jag berömde din mix ganska mycket redan från början 🙂 Ja, nya låten va kul att mixa, men gillade inte soundet på kicken, och inte heller läckaget i vocal-micen, men det va ju inget som inte kunde lösas med lite mix-trix 🙂
  8. Jaha, ny mix uppe på Indaba Music då: http://indaba.us/rrjr
  9. Stort grattis!!! uj, blev knasigt det här, men alltså, grattis till dig i första hand Gizmozis!
  10. [Edit: korrigerat] Är jag en av de som tycks ha störst problem med att följa reglerna? Gosse lilla, hur definierar du nät-mobbing? I detta fall, NEJ det är inte en självklarhet!! Om det finns något att diskutera? Ja, det är ju du som nu fyller på diskussionen! Jag har, åter igen, läst igenom det som fick Mats_S att stänga tråden, och radera mitt inlägg! Jag kan fortfarande inte se någon direkt nät-mobbing i sådan skala som på detta forum skulle anses som övertramp, som inte jag fått utstå genom åren här. Inte har någon moderator funnits där för mig heller?! Det jag gjorde var att lyfta fram sanningen om hur Signia fungerar, samt att det ofta blir fel, det pågår till och med i detta nu i tråden om "vill ni få bättre gitarr-ljud". Där erkänner till och med Signia att han kanske inte är så bra på att lägga fram saker på bästa sätt: "Snarare är jag kanske inte bra nog att lägga fram saker så det känns på samma sätt jag förstår/tänker." Signia Det enda som kan tänkas vara i närheten handlade om att "äpplet eventuellt hade fallit långt från trädet", men det var formulerat som en fråga, och inte ett påstående!
  11. Är det rimligt att Mats, eller annan moderator, slösar sin tid på mig mer än på Signias och andras inlägg? Näh, det tycker jag nog inte!
  12. Önskar bara tillägga en sak: Moderatorer, se för guds skull till att ha reklam i denna tråd. Fullt av intresse, och många läsare. Jag till och med bjuder på det!! För pengarna den eventuella reklamen i denna tråd drar in, anställ en moderator på heltid!!
  13. Japp, stämmer! Du menar att jag nät-mobbar, så se då istället till att ta bort DET DU ANSER vara nät-mobbing i mina inlägg, och inte HELA inlägget!! Du lägger tydligen MYCKET tid på det, så då ska du väl hinna plocka bort det som ÄR nät-mobbing, enligt dig, i mina inlägg?! Så, hur lång tid tog det att ta bort mitt inlägg och låsa tråden, samt TOTALT strypa min möjlighet i tråden att få svara Signia? 15 sekunder? Din tid måste vara enormt dyrbar om du anser att den tidsåtgången är SÅ värdefull. Å andra sidan, från min sida sett, så har du inte heller bett om ursäkt, vilket gör att du tycker det var fullt korrekt att ställa dig bakom Signia (favoriserar inte?), samt, åter igen, ta bort mitt svar till Signia, för att därefter snabbt låsa tråden!! Kanske tycker du att jag nät-mobbar dig också, när jag egentligen bara är korrekt i hur jag skriver? Ja, Mats_S, det är helt upp till dig att stänga av mig. Tycker du det är ett korrekt sätt att behandla mig, så då får du stå för det och stänga av mig!
  14. Varför är du moderator? Egenintresset i olika trådar verkar vara si sådär om det krävs den massiva uppmärksamheten för att du ska börja jobba. Grattis till Signia då! Skönt för honom att ha en egen fan-club som tycker synd om honom. [Edit: korrigerat/lagt till]
  15. Näh, lipar inte alls, tvärtom AFK 😱 Ja, vitsen är väl att jag hoppas på att mer korrekt information i slutändan ska komma fram, och att andra inte ska bli vilseledda. Men det är ju bara att se på nivån i den andra tråden "få bättre gitarrljud", och se hur det går utför där. Var är moderatorerna? Var ligger nivån?
  16. Du menar "När innebär att vara moderator på deltid inte att ha kontroll"? Din mening var något förvirrande! Ja, nu är Ni ju flera moderatorer, men är Ni tillsammans ej medverkande som moderatorer 100 procent av tiden, så har Ni inte heller full kontroll (om du nu menar att full kontroll är 100 procent). Det här gäller även "normala" arbetsplatser, som t.ex. en arbetsledare som tar ledigt, har inte heller full kontroll på sitt ansvarsområde, eller sin arbetsplats. Vad är det som är oklart?
  17. (Citat från Mats_S inlägg i fet-stil) ”För det första måste ni förstå att vi moderatorer inte har de resurser som krävs för att övervaka allt som skrivs på forumet.” Tycker Ni att det är lämpligt att ha ett forum som Ni inte kan ha full kontroll över? ”I går satt jag till exempel och skickade ett nummer av Studio till tryckeriet, vilket innebar att jag i princip inte hade någon ledig tid över till annat.” Det är väl ett arbete du har betalt för att utföra? Frågan är om det ingår i din arbetsbeskrivning att vara moderator. Om så är fallet så är det något som ingår i dina arbetsuppgifter, något du har betalt för att sköta. Missköter du det här så är du kanske inte rätt man på rätt plats? ”Om jag får in en anmälan på ett inlägg så väljer jag ofta att agera snabbt och rensa bort det värsta. Och sedan återvända när tid finns.” Så om dina beslut att agera snabbt, på enklast sätt för dig, innebär att du felaktigt/orättvist löser situationer som uppstår, så är det en ok åtgärd, trots att risken finns att du är orättvis och gör någon annan en otjänst? På detta vis utsätter även du andra för felaktig behandling! Det får anses som mycket olämpligt för en moderator, eller hur!? ”För det andra så är jag och övriga moderatorer helt opartiska.” Jag kan förstå att det är ett önskemål från Er sida att framstå så, dock är Ni inte opartiska när Ni väljer att radera endast mitt inlägg, i det här fallet, men lämna kvar minst lika illa skrivna inlägg från Signias sida. Mer rätt hade varit att radera hela tråden! ”Vi favoriserar inte någon medlem, men rycker in och "skyddar" medlemmar från otrevliga påhopp när det behövs.” Från min sida sett så favoriserar Ni. Jag är rätt säker på att Signia har skrivit privat till Er och gnällt om hur jag valde att citera Signias tjat om att jag aldrig svarar Signia. Dessutom var det svaret INTE mycket värre än andra stötande inlägg som dagligen dyker upp. Jag har för övrigt ALDRIG känt att Ni ”skyddar” mig, när jag fått stå emot åtskilliga påhopp. Till slut tröttnar man, och gör något själv åt saken, t.ex. genom att skriva ett öppet brev till dig på detta vis! ”Och, DMM, det var många som reagerade på det sätt du attackerade Signia.” Jag förstår reaktionerna från det följe som Signia har här på forumet, ett följe som lär sig fel många gånger (tyvärr). Signias reaktioner, sätt och svar är vanligt förekommande på forum världen över. Som exempel kan nämnas att Ethan Winer flertalet gånger blivit utslängd från forum, enbart för att ha skrivit sanningen, men mindre förstående personer kan liksom inte ta att det finns någon som är mer kunnig inom vissa områden. När Signia sedan försöker framstå som ”bror duktig” så gör Signia det på ett sådant sätt så det riktigt lyser igenom, för de som kan se det, att Signia inte skriver utifrån egen expertis. Signia önskar få det hela till att han själv har tänkt, men tyvärr syns det så väl, och det blir så fel. DÄRFÖR skrev jag att det vore bättre för Signia, och Signias rykte, att citera från internet det han hittar, istället för att själv försöka få det till att det är hans egen kunskap, vilket vi sett att så inte är fallet. ”Vi har högt i tak på forumet, men när du går över gränsen så raderar vi det du skriver.” Det här taket, gällande tråden ifråga, tycks vara lägre på ena sidan, och högre på andra sidan, där Signia befinner sig på golvet på den låga sidan, medan jag flyter som en helium-fylld ballong högst upp i taket, där taket är som högst (där gränsen är nådd)! Men visst, jag får väl medge att det är smickrande att veta att Signia inte är stor nog att klara sig själv. Att tycka synd om någon är inte samma sak som att vara rättvis!
  18. Nej, jag ser det verkligen inte som en tävling! Skulle det vara det skulle det finnas en regelrätt domare, som inte låser trådar på samma sätt som Mats_S gjort! Om du med "trycka ned en annan medlem i stövelskaften" menar att det är resultatet av att lyfta fram vad som faktiskt är sant, så känner jag att det är absolut nödvändigt!
  19. Varför skulle jag ställa mig den frågan, när allmänintresset verkar vara rejält stort? Se bara på hur många som får läsa om hur Signia egentligen fungerar!
  20. God Jul till dig också, Slejnard. Jag skulle inget hellre vilja än att kunna ha trevliga diskussioner med Signia. Jag lever upp till vad jag skrev i tråden du nämner, och jag är en god människa som t.ex. i några veckor nu, tillsammans med min familj, samlat in gåvor för att skänka till Astrid Lindgrens barnsjukhus så barnen där också ska få en fin jul, helt utan egen vinning, och det värmer för barnen och föräldrarna som måste tillbringa julen på sjukhus med diverse svåra sjukdomar eller väntande dödsfall. JAG har hjärtat på rätt ställe. Men, i det här fallet med Signia, så blir det "Fight fire with fire"... Jag tycker helt enkelt Signia förtjänar den hårdare tonen!
×
×
  • Skapa ny...