Jump to content
Annons

Lavid

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Okej, jag kanske är korkad då. Men du menar att tjockleken på membranet och densiteten Inte påverkar frekvensen alltså? om jag förstår dig rätt? Mätning och placering är inga problem alls, det har jag erfarenhet av att ha gjort både hos mig själv och hemma hos andra. det är just membranabsorbenter jag inte är så haj på. i got the basics daaoown yao. har byggt studio förut med perforerad helmholtz, väldigt lyckat resultat. och jobbat i studio i typ 14 år, men när det kommer till membranabsorbenter, att förstå mig på matten... tja, nog för 14 år i studio, men jag har snöat in på vissa saker och missat andra helt enkelt... långt ifrån expert på allt! och att det faktiskt är rätt olika information lite varstans man vänder sig, gör det hela lite mer klurigt =)
  2. Tackar för svar!! :-) Men undrar fortfarande gällande min idé på stämning utav en absorbent... :-P
  3. hejhej... som ett sidospår, till en annan tråd, som jag inte kommer vidare med just nu för att jag funderar lite för mycket för att rita ner saker... så har jag lite idéer och funderingar gällande membranabsorbent Det är ju rätt svårt att få dom på rätt frekvens, enligt vad jag läst, men en spontan tanke slog mig tidigare idag... att om man skulle kunna lacka/måla själva membranet som ett sätt att helt enkelt stämma den? det ökar ju både tjockleken, en aning, och kg/m2 med andra ord, den bör väl gå Upp i frekvens om man gör det? eftersom den blir svårare att få i svängning ? [EDIT] läste lite mig till att om densiteten, tyngden går upp, så går frekvensen Ner, men om tjockleken går upp, så går frekvensen upp! men hmm, ??? vad innebär det om man då lackar den?? och stämmer det att även om den reagerar på högre frekvenser än fundamentalfrekvensen i den, att den inte är speciellt effektiv där? stött på det i nån tråd på gearslutz, men hittar inte länken just nu, men det som sas var att den släcker ut sig själv på nåt vis. det var inte bra beskrivet, och eftersom jag läst annat så undrar jag... som jag läst mig till tidigare så jobbar den inte bara på fundamentalfrekvensen utan även på multiplar av den, typ, inte bara 20 hz, utan även 30, 40, 60, 80 osv.. om man nu teoretiskt skulle göra en stämd till 20 hz... Andra idéer på hur man skulle kunna stämma en membranabsorbent? kanske lite väl mödosamt, men man kan ju slipa ner skivan ordentligt, eller ha ett par olika tjocklekar att testa med? Helst hjade jag velat bygga en sisådär 6 stycken, att täcka en hel vägg på 291x275cm och måla dem som väggen, och kanske även va så fräck att tapetsera över dem om det hade gått. Mvh
  4. Ah! ja jag tror jag är med :-) Tack så mycket!!
  5. jag är inte bra på att tyda tabeller och förstår inte riktigt hur svaret han letar efter finns i tabellen.... faktiskt alls, jag förstår itne alls. hahaha förklara som om jag vore ett litet barn.
  6. får inte sketchup att samarbeta med mig, kommer ta ett tag att göra en bra skiss, har gått över till penna o papper för stunden... Men en frågeställning till dök upp under dagen med våningssäng... Om jag ska ha våningssängen där jag tänkt, kan det inte vara rimligt att ha högtalare Under sängen?? förutsatt att inte "stolparna" är ivägen för lyssnaren? och att man alltså sitter i andra änden i en soffa. Då får man ju mer luft ovanför huvudet, och inget som hindrar mig att bygga helmholtzisar där istället... Mvh
  7. Har inte riktigt kommit så långt mer än idéstadiet än så länge faktiskt, och som jag känner mig själv är det bra om jag delar med mig redan innan jag funderar för mycket, för sen blir jag obsinat och svår att få att tänka på andra saker :-P Jag har däremot påbörjat en skiss på en idé nu, och postar den lite senare ikväll! har tidigare byggt både helmholtzabsorbenter och bredbands absorbenter, samt diffusorer, så jag har en del erfarenhet, men sen är det ju det där med att jag saknar utbildning i akustik och jag värderar allas synvinklar på saker! Skall fila ihop skissen o lägger upp den lite senare ikväll! Tack för svar!
  8. Lavid

    Udda rum! möjligheter!

    Hejhej! första inlägget utöver presentationen. Jag tänkte försöka vara så utförlig som möjligt, men till en början postar jag följande bild, och ser vad ni får för spontana tankar! jag är lite sugen på att bygga studio här inne, jag kan bygga om i princip hur mycket som helst, och undrar väl först o främst vilket håll jag bör placera mig på... "alkoven" är ju rätt stor och har sina fördelar med att förvara diverse elektronik (i dagsläget t ex slutsteg som surrar en del) Medans utrymmet i bak (förvaringsutrymme) är helt oanvänt, och jag tänker att det kanske går att bygga om till nån form av absorbent?? helmholtz tänker jag främst på, men hur effektivt det skulle vara att ha den uppe vid väggen är ju en fråga, jag tror de är rätt så viktiga att placera rätt? Sen är våningssäng en annan idé! Friar upp mycket utrymme, och placering gentemot tak och sådant gör ju även en absorbent av något slag! jag hade gärna sett att man kan sitta i en soffa bak i rummet. Även soffan kan jag ju bygga själv enligt mått för att göra en absorbent av den! Men hur gör man en soffa som samtidigt är en absorbent? egen tråd kanske? Så, innan jag börjar ta och skissa och klura på mina egna idéer (dom har jag redan i huvudet) så blir jag nyfiken på hur andra ser på möjligheterna här!
  9. Lavid

    God Avfton

    Tja... var börjar man nåt sånt här. Jag har pillat i diverse studiomiljöer i ca 14 år. Mestadels små helt oinredda hemstudios, både hemma hos mig själv och hos vänner. Men har även vid olika tillfällen haft tillgång till komersiella studios. På senare år har jag dock enbart kört hemma! Under en period på ca 1½ år så hade jag studio med helmholtz absorbent modell extra stor, och hade helt platt o fin återgivning fr. 200 hz ner till 30 hz där inne. Då jobbade jag lite med mastring och fick några småjobb. I dagsläget tar jag emot lite låtar då och då från olika vänner/artister och ger mixningsråd främst, vill inte ta på mig mastring eller sådant om jag inte har ett vettigt rum att jobba i, givetvis. I övrigt jobbar jag inte så mycket för stunden, försöker lugna ner mig efter en ganska omtumlande färd genom ett alldeles för händelserikt socialt liv. Att jag har ADHD med en skvätt Aspergers inpulat i det hela är väl själva anledningen att jag letat mig bort från civilisationen, och hyr idag ett större hus ute på vischan! Har släppt musik under två pseudonymer, men föredrar nog att vara lite anonym. Väger inte så tungt sånt där tycker jag. Jag skrev in mig som medlem här för att jag behöver lite råd gällande byggande av nya hemstudion! Har till min glädje märkt att det finns en hel del kunskap här, och eftersom jag inte har råd med akustik-konsultation och inte själv besitter alla kunskaper tänkte jag att jag ska höra med er här! Här tycks okunskap vara lika välkommet som kunskap, och det inskänker ju hopp, gällande mycket mer än bara studiobyggen. Tycker iallafall jag =) Hoppas ev. trådar jag startar kan bidra till något! Hej!
×
×
  • Skapa ny...