Jump to content
Annons

MalinKay

Medlem
  • Antal inlägg

    19
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av MalinKay

  1. Jag köpte en Yamaha DGX-640 i höstas och kunde inte vara mer nöjd! Det är som ett stagepiano och en keyboard i ett. Dvs vägda tangenter och grymt pinaoljud, men samtidigt en stor ljudbank och alla finesser som finns i en keyboard. Värt varje krona!! Köpte mitt från Thomann. http://se.yamaha.com/sv/products/musical-instruments/keyboards/digitalpianos/dp_dgx_series/dgx-640_color_variation/?mode=model
  2. Hej! Jag håller på att spela in min egen musik och försöker mig på att göra allt själv. Är hemma på sång och låtskriveri, men är ganska ny på den tekniska och arrangeringsmässiga biten. Det skulle vara så otroligt givande och roligt ifall det finns någon i Umeåtrakten som är duktig på att mixa som har lust att dela med sig av lite kunskap. Har projekt både i Cubase och Pro Tools (men är mer inriktad på Pro Tools för tillfället). I utbyte kan jag kan bidra med sång till någon av dina inspelningar, en sånglektion.. bjuda på mat eller betala om du vill det. Hoppas du finns där ute och hör av dig till mig 🙂 Här kan du lyssna på mig:
  3. Jag har löst detta men förstår inte hur man tar bort/stänger frågan?
  4. Hej! Vet inget om skolan men vill bara flika in att man lär sig danska väldigt snabbt när man är i den miljön och ger sig tusan på det 🙂 Jag har själv bott i Köpenhamn ett år och pluggat på Complete Vocal Institute. Köpenhamn är en fantastisk stad.. och (trodde aldrig jag skulle säga detta) när man vant sig, så är danska faktiskt ett fint språk 😛
  5. Jag kan faktiskt öppna en del filer - MEN en av filerna går inte att öppna. Alla är dock skapade i samma version av Pro Tools..
  6. Pro Tools ville att jag skulle göra en "critical update". Jag följde rådet och uppdaterade till 9.0.5 MP via länken som öppnades. Installerade uppdateringen, har startat om datorn några gånger sedan dess... men nu när jag ska öppna mina projekt står det "The document could not be opened because it was created with an older version of Pro Tools". Vad ska jag göra?!
  7. Hej där! Vilken av låtarna är det du hade tänkt dig? Du har ju länkat till alla dina låtar 🙂 Här kan du lyssna på mig: Ligger ute två låtar som jag skrivit själv, den ena är live och den andra inspelad i min hemmastudio (jag har gjort allt)
  8. Tack det är väldigt kul att höra! Dock är jag väldigt sugen på att lägga ny gitarr... alltid är det något! Svårt att bli nöjd, svårt att känna sig helt färdig någon gång. Jag lade på ett predelay på pukorna vilket jag tyckte blev bättre. Trummorna gjorde jag som jag blev tipsad om, och hade olika volym på olika slag, samt panade för att få en mer levande ljudbild. Har väldigt dålig koll på kompressor så det är något jag måste sätta mig bättre in i, den kan ju verkligen göra underverk när man lyckas hitta bra inställningar. Satt och lyssnade igenom dom första mixningarna igår... väldigt stor skillnad haha. Lät inte så trevligt!
  9. Jaha kärt folk. Känner att det är dags att gå vidare med nästa låt! Kan inte sitta med samma låt för alltid. Tack för tipsen, här är slutresultatet! http://soundcloud.com/malinkay/malin-kay-today-the-days
  10. Tack för era tips! Har testat det mesta som föreslagits. Här är ny mix: http://soundcloud.com/malinkay/today-the-days-became-years20/s-2wr4H Ny gitarr, lite nya stämmor, olika velocity på trumslagen, jämnare sångvolym, mer mid i "stråken", annan sångreverb. Snurrat i eq överallt.. En kompis sa att det var för lite mid i mixen, så jag provade att dra upp den liiite över hela låten - vad sägs om det? JJRockford: Jag har skruvat i kompressorn och gjort längre attacktid, men jag tycker inte det händer nåt med ljudet..
  11. Här är en ny länk! http://soundcloud.co...years-3/s-Bpyvz
  12. 1. Försöker få till en cool effekt men det blir mest badrum... vill att det ska va ett speciellt sound och inte bara "vanligt reverb". Det är ett delay som står för det nuvarande badrumsljudet, tror inte reverben har med det att göra så mycket. 2. Hur menar du att sången "hamnar bakom"? Att den blir otydlig, att den får för lite plats?? Volymmässigt? 3. Hehe jag tycker sången är jättehög ju! Men det är flera som påpekat att den borde höjas.. så jag får väl lyssna på det. 4. Nåt tips på hur jag ska "få allt att låta som i samma rum"? 5. Tack! Den är jag mycket stolt över att jag knåpat ihop eftersom jag inte direkt är någon basist. Har precis använt mig av Iterative, dvs motsatsen till Quantize för att få den lite mer mänsklig. Bra idé med velocity. 6. Dito? 7. Ja jag har lekt en del med detta. Just nu är det en sample av floor tom. Jag gillar dramatiken den drar in.. men ja, aningens för metal kanske ^^ Tackar att du tog dig tid att lyssna och kul att du gillar låten 🙂 Nej använder mig inte av något speciellt referensspår... har lyssnat på lite olika låtar för att få inspiration till mixen.
  13. Hej! Jag har nyligen börjat spela in min egen musik helt på egen hand. Har spelat in förut, men då har jag bara stått bakom micken i princip. Nu har jag skrivit, spelat in och mixat själv. Sjukt kul att själv ha all kontroll, men svårt! Har ingen möjlighet att konvertera till mp3 och lägga upp här, så här är en länk http://soundcloud.com/malinkay/today-the-days-became-years-2/s-u8bAW Sång, gitarr och tamburin har jag spelat in, medan trummorna är samplade och resten midi. Alla konstruktiva kommentarer om hur jag kan förbättra min mix tas tacksamt emot!
×
×
  • Skapa ny...