Jump to content

MalinKay

Medlem
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

About MalinKay

 • Rank
  På gång

About me

 1. Hey! Valt att ge mig efter x antal timmar av mixande! Är i princip den andra låten jag någonsin mixar och gör allt själv på. Så det går väl inte att få perfekt. Här är resultatet iaf:
 2. Jag tror mig ha väldigt mycket bas i mina högtalare också... så det var därför jag vågade skriva att jag saknade basen i din låt Angående vad Maria Vähäkangas skrev, så vill jag bara understryka att det är snyggt med pauser, men jag tycker att det inte ska bli SÅ tyst som du gjort. Annars, riktigt riktigt grymma ljud och snyggt gjort!
 3. Hallå där! Jag har lyssnat på Araba och detta är mina tankar. Jag är ingen expert utan håller själv på att lära mig mixa - Saknar kicken! Hör att den är där nånstans, men volymen är för låg och den skulle behöva boost i det lägre registret. - Många ljud trängs uppe i det högre registret. Något av ljuden kanske du kan ge mer mellanregister så att det inte blir så grötigt? - Generellt behövs mer bas i mixen!! Finns det ens någon basslinga? - Vid 2.27 så tycker jag att du inte ska gå ner sådär mycket volymmässigt. Tycker det känns som att låten stannar till lite väl mycket. Ha något högre volym från början men bygg ändå upp. Annars: grymma ljud, cool låt med snyggt arrangemang!!
 4. Jag köpte en Yamaha DGX-640 i höstas och kunde inte vara mer nöjd! Det är som ett stagepiano och en keyboard i ett. Dvs vägda tangenter och grymt pinaoljud, men samtidigt en stor ljudbank och alla finesser som finns i en keyboard. Värt varje krona!! Köpte mitt från Thomann. http://se.yamaha.com/sv/products/musical-instruments/keyboards/digitalpianos/dp_dgx_series/dgx-640_color_variation/?mode=model
 5. Här är en ny mix: https://soundcloud.com/malinkay/shake-it-feb-mix2/s-9ZZyK Har lagt en annan dist på sången nu, som jag tyckte gjorde sången varmare. Märker dock att all reverb försvinner när jag lägger på dist. Någon som vet varför det blir så? Och hur man kan använda båda samtidigt? Har även panat, eq:at basen, längre reverb på cymbalen.. pillat lite här o där.
 6. Hej! Jag håller på att spela in min egen musik och försöker mig på att göra allt själv. Är hemma på sång och låtskriveri, men är ganska ny på den tekniska och arrangeringsmässiga biten. Det skulle vara så otroligt givande och roligt ifall det finns någon i Umeåtrakten som är duktig på att mixa som har lust att dela med sig av lite kunskap. Har projekt både i Cubase och Pro Tools (men är mer inriktad på Pro Tools för tillfället). I utbyte kan jag kan bidra med sång till någon av dina inspelningar, en sånglektion.. bjuda på mat eller betala om du vill det. Hoppas du finns där ute och hör av dig till mig Här kan du lyssna på mig:
 7. Tack för ditt svar! Panoreringen var definitivt något jag slarvat med, har pysslat mer med detta nu. Funderar dock på hur mycket man brukar pana egentligen, dvs hur långt.. brukar man pana ljudet bara lite mer i ena högtalaren eller helt och hållet där? Angående sången så vet jag inte vad jag ska göra. Med disten blev det faktiskt lite bättre, men det är som att det är inspelningen som är sådär vass... känner dock att jag inte vill lägga tid på att ta om all sång utan fokusera på att få en hyfsad mix, har så mycket annat jag vill spela in. Basen! Haha ett typiskt exempel på ljudblindheten man får av sin egen musik. Lekte med eq:n för att få mer djup, och det blev mycket bättre.
 8. Jag har löst detta men förstår inte hur man tar bort/stänger frågan?
 9. Hej! Skulle vilja ha lite tips till mixningen. Detta är den andra låten jag spelat in och mixat helt själv.. så det finns väl massor som kan göras. Vill gärna höra era kommentarer och tips. Kommer nog inte byta trumljud eller lägga om något, men tips på hur något av spåren kan förbättras tas tacksamt emot. Funderar speciellt på: - Sången. Har lagt på en dist för att få lite varmare sång (som lät väldigt skarp och badrum-ig). Är jag något på spåren? - Helheten. Hur kan jag få mixen att låta mindre "blöt"? Här är låten: https://soundcloud.com/malinkay/shake-it-feb-mix/s-o03pI
 10. Hej! Vet inget om skolan men vill bara flika in att man lär sig danska väldigt snabbt när man är i den miljön och ger sig tusan på det Jag har själv bott i Köpenhamn ett år och pluggat på Complete Vocal Institute. Köpenhamn är en fantastisk stad.. och (trodde aldrig jag skulle säga detta) när man vant sig, så är danska faktiskt ett fint språk
 11. Jag kan faktiskt öppna en del filer - MEN en av filerna går inte att öppna. Alla är dock skapade i samma version av Pro Tools..
 12. Pro Tools ville att jag skulle göra en "critical update". Jag följde rådet och uppdaterade till 9.0.5 MP via länken som öppnades. Installerade uppdateringen, har startat om datorn några gånger sedan dess... men nu när jag ska öppna mina projekt står det "The document could not be opened because it was created with an older version of Pro Tools". Vad ska jag göra?!
 13. Hej där! Vilken av låtarna är det du hade tänkt dig? Du har ju länkat till alla dina låtar Här kan du lyssna på mig: Ligger ute två låtar som jag skrivit själv, den ena är live och den andra inspelad i min hemmastudio (jag har gjort allt)
 14. Tack det är väldigt kul att höra! Dock är jag väldigt sugen på att lägga ny gitarr... alltid är det något! Svårt att bli nöjd, svårt att känna sig helt färdig någon gång. Jag lade på ett predelay på pukorna vilket jag tyckte blev bättre. Trummorna gjorde jag som jag blev tipsad om, och hade olika volym på olika slag, samt panade för att få en mer levande ljudbild. Har väldigt dålig koll på kompressor så det är något jag måste sätta mig bättre in i, den kan ju verkligen göra underverk när man lyckas hitta bra inställningar. Satt och lyssnade igenom dom första mixningarna igår... väldigt stor skillnad haha. Lät inte så trevligt!
 15. Jaha kärt folk. Känner att det är dags att gå vidare med nästa låt! Kan inte sitta med samma låt för alltid. Tack för tipsen, här är slutresultatet! http://soundcloud.com/malinkay/malin-kay-today-the-days
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.