Jump to content

Tress

Medlem
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Tress

 1. On 12/19/2020 at 9:06 PM, Melker Bergner said:

  Tack! Vet, farsan är också på mig om att  jag måste börja skriva lite texter till låtarna. 

  Det är några olika syntar till ackorden. Huvudsynten är från Sylenth och heter "KEY starchild 1". Har dock ändrat runt det lite så det låter inte exakt som den låter från början.

  Den som ger lite high end och krispighet är från nexus, från expansion packet "XP Christmas 2015". Presetet heter "XP STRA3 LD Epic movement". 

  Det tredje lagret är också nexus. Ett piano från expansion packet "XP Christmas 2015". Heter "XP SWEH2 AR Swedish piano. 

  Fjärde är sylenth. Från ett vandalism pack. Heter deadcat. 

  Top leaden är från sylenth och heter ARP TranceEpic. 

  Dessa ligger i en grupp med lite compression och eq. Har eq:at alla lager för att passa med varandra. Har sedan lagt på reverb och lite eko. Och sidechain såklart. 

  Hoppas det hjälper!

  Tack för den utförliga förklaringen. Förstod inte att det var flera syntar när jag lyssnade på låten!

  Måste kolla in någon av dom där. Det låter väldigt bra!

  Lycka till med låtarna och God Jul!

 2. Bra sång.

  Bra arr.

  Kanske leder delarna liiiiiiiiiiite osammanhängande till varandra

  Introt lite konstigt, det första bruset, nått mer intressant kanske?

  I refrängen kanske det skulle vara lite mer stackatto i synthmelodin, typ avicci

  Har liite svårt att höra texten

  Det är ju hög nivå på det! Du ville ha lite kritik 🙂

  Mvh

  Kunde inte sagt det bättre själv 🙂 Ska ha det i åtanke. Va tvungen att lappa ihop det, åkte med råa vokalinspelningar till stället där jag skulle tävla. Färdigställde allt och höll tummarna 😛

 3. Jag tycker att du får till countrydialekten bra och din röst är väldigt fin! En sak som du dock måste tänka på är att hålla ut tonerna mer ibland, jag antar att det kanske är det som du menade när du sa att du inte var helt nöjd med sånginsatsen!

 4. Tack Captain

  Allt är egenskruvad FYI 😛 Men jag tycker det är bra att folk är ärliga och säger vad dom tycker, ska göra en remake på även denna så fort jag får tid, då tar jag hänsyn till era förslag! Tackar för recensionen Captain!

  Bakvända kickar har jag använt tidigare och det brukar funka mäkta bra, inget dåligt förslag med andra ord 😉 Stereopanoreringen har jag inte lagt tid åt på denna då det fortfarande är en Demo!

 5. Jag tackar så hemskt mycket för den uförliga recensionen/kritiken mot min låt. Det är som sagt vad en färdig Demo så jag kan ta till mig det jag håller med om kan förbättra låten! Sången ska spelas in på nytt i vilket fall som helst 😉 She Wolf var min senaste analysering och när jag säger analysering så menar jag att jag endast lyssnar på en låt under en hel vecka förutom mitt eget. Hur som helst, dina förslag var inte dåliga och jag kunde höra utan att behöva lyssna samtidigt som jag läste, jag bugar och bockar! Jag gillade rösten själv, den blev en aning mörk men jag tyckte just det skapade rätt känsla så jag gick på det. Dock är det tyvärr så att radioversionen inte kan sjungas så lågt som denna då verserna inte går att förverkliga om jag inte håller en generellt högre tonart. Angående syntljudet 01:18 så kan jag hålla med dig. Det är en 100% egenskruvad preset som innehåller lite för mycket whitenoise och det är därför den kan bli lite blurrad i sina egna stämmor. Funderar på att ta bort whitenoise och komplettera med en annan synt.

 6. Titel: Tress - Outer Soul [Extended Version] 130bpm 320kbit

  Av: Tress

  Uppladdad: 01 Nov 2012

  Kategori: Elektroniskt/dans

  Denna låt är färdig, dock fungerar den mer som en klubbextended då jag har jobbat lite bakvänt. Ska troligen göra en radioversion av den så småningom där vokaler utgör hela låten. Den är inte mastrad än och fungerar mest som demo. Den är ändå så pass färdig att den redan spelats ett antal klubbar i landet.

  Hur som helst, hoppas ni gillar den !

  Vokaler, musik och text av Tress

  Här är lite länkar till Youtube och Soundcloud nedladdning

  http://soundcloud.com/tressofficial/tress-outer-soul-extended-edit

  http://www.youtube.com/watch?v=XFVYBbuYB54&feature=plcp

  Klicka här för att ladda ner filen

×
×
 • Create New...