Jump to content
Annons

hnas

Medlem
  • Antal inlägg

    37
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av hnas

  1. Hej alla.

    jag är nybörjare på att använda Logic Pro. (Nu vet ni grund förutsättningarna 😎)

    jag hat köpt mig en Boss Katana  Air Gitarrförstärkare. När jag kopplar in det till min dator för att använda det gitarr ljudet så blir inspelnings volymen låg, ca 25-30% lägre än om jag sätter gitarr sladden direkt i mitt ljudkort.

    kan någon vänlig skäl hjälpa mig med att lösa detta?

    Tack på förhand.

     

     

  2. Tack för svaren. Nu förstår jag hur det funkar !!

    En sak till...Jag har Ez drummer och gillar det ljudet bättre än både Logics trummor och det från dtxplorer. Problemet är att logic blandar ljuden, bas trumma låter som virvel osv. . Jag har hört att det skall gå att ställa trummodulen till vilket ljud den skall sända ut. Men jag får inte ut något av manualen. Jag har även sökt i detta forum men förstår alvarligt talat inte svaren.

    Så på bonnsvenska.. hur f-n gör jag för att ställa padsen så det låter rätt i ez drummer. Ju mer jag läser om det desto rörigare blir det. 🙁

  3. Problemet är att signalen från trummorna går in. d.v.s jag får indikation på kanalen. Men det går inte spela upp. Signalen verkar vara "död".

    Jag har kopplat in trummorna till ljudkortet med midi kabel. Då fick jag bara signal men inget ljud.

    Jag testade att även ta ett par gitarrkablar från mono out på trummorna och in i ljudkortet tillsammans med midi kabeln. Då får jag signal in och även ljud ut när jag spelar. Men jag kan inte lyssna på det jag spelat in. De midi markeringar jag spelat in genererar inget ljud ut. 🙁

  4. Hej på er.

    När jag kopplar in mitt Yamaha Dtxplorer med midi kabel via ljudkortet får jag markering i Logic pro men jag hör inget ljud.

    Jag har försökt att lösa detta själv men jag går vilse i menyerna. Snälla kan någon förklara hur jag får ljud på enkel svenska 🙂 . Jag vore ytterst tacksam.

    MVH Hnas

  5. Tack för svaret JohnRick. Då återstår bara hur jag skall klura ut hur man gör detta. Finns fina Yutubeklipp om hur man gör i Logic och i Superior drummer men inget hur man gör i EZ eller garageband. Mudulen på mitt DTexpress har jag grymt svårt att förstå mig på. Du vet inte om någon "idiotsguide" någonstans ? 😕

  6. När jag ansluter mitt Yamahadtxplorer via midi kabel till EZdrummer blandar den ihop signalerna. bastrumman låter som virveln, pukan låter om cymbalen osv. Hur löser jag detta. Jag har försök läsa manualen men är dålig på fack engelska och förstår inte så mycket. Kan någon hjälpa till ?

  7. Hej Samuel. Jag ser att jag svarade i fel tråd i mitt förra inlägg, Sorry. Jag var trött i går. Jag kör trummorna i EZ drummer och sedan i garageband. När jag öppnar datorns MIDI inställningar är de "låsta" och jag kan inte röra några reglage.

  8. Det är garageband jag använder. Jag har kopplat in mitt digitala trumset i midi ingången och gitarr förstärkaren i en ingång. ljudkortet är anslutet via USB.

    Bruset är konstant även när jag inte är inne i garageband och kabelglapp är det inte. Jag tror säker att det kan vara ett problem med mina inställninagr i dator men jag vet inte vad jag skall titta någonstans.

  9. Har precis installerat mitt nya Steinberg UR22 på min I Mac.

    Det brusar i högtalarna hela tiden, mycket irriterande. Jag blir jätte glad om någon kan ge en amatör och nybörjare tips om hur man får bort bruset, jag blir tokig snart.

    Tack på förhand.

  10. En nybörjarfråga.. Har köpt ett ljudkort ( Steingberg U22) och installerat allt utan problem. Gitarren funkar utmärkt. Problemet uppkommer när jag skall ansluta Claviatur och Digitala trummor med MIDI kabel. Jag får ljud men alldeles för lågt. Jag har lätet och letat men hittar inte hur jag höjjer ljudet på signalen.

    Om någon kan hjälpa mig så fort som möjligt blir jag super glad !!

×
×
  • Skapa ny...