Jump to content
Annons

ErikW

Medlem
  • Antal inlägg

    44
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

4 Neutralt
  1. Kan också rekommendera forumet vi-control.net. Såg någon poll där förut och om jag minns rätt så är majoriteten av medlemmarna hel eller deltidskompositörer för film/spel etc. Kan dock inte säga så mycket i övrigt annat än att jag gör samma sak som dig, försöker ge mig in i den branschen. Min strategi är lite annorlunda dock, och min plan är att se till att jag har all min inkomst från någonting annat, men tid över till komposition, så att jag på så sätt kan välja vilka jag vill arbeta med utan att ha inkomst-guillotinen hängande över mig. Framför allt så har jag en långsiktig plan och misstänker att det kan ta ett tag innan man kommer någon vart. Intrycket jag har fått är att det finns fler kompositörer än det finns kompositörsjobb, och att man därför måste öva ganska mycket och jobba hårt för att bli så bra som möjligt. Kan man matcha Hans Zimmer, Thomas Newman, James Newton-Howard eller John Powell, eller åtminstone där i närheten, så finns det nog en hel del jobb att få. Men övar man inte särskilt mycket så kommer man att tävla med en herrans massa andra kompositörer som ligger på samma nivå, och vad jag förstått är det en hel del särskilt unga kompositörer som gladeligen jobbar gratis i förhoppningen att få sin stora chans. Men sen vet man ju aldrig. Det finns många bittra gamla rävar som sprider en oerhört negativ bild av branschen, men samtidigt så ser jag nya kompositörer som bryter sig in i branschen och tycks klara sig bra. Ta mina ord med en näve salt dock. Jag vet inte mer än vad jag hört. Det jag lever efter är iaf: Lita inte på tur, lyssna varken för mycket eller för lite på andra. Öva som fan, jobba hårt som fan, lägg ribban högt, och om du tror att du kan tillföra något, kör hårt. Men lägg inte alla ägg i samma korg!
  2. Det här är såklart bara min åsikt, men jag tror det du beskriver är helt naturligt. Färdigheterna med säg ett instrument utvecklas inte nödvändigtvis parallellt med insikterna. Att inse vad man kan och inte kan är en utveckling i sig, och kan leda till att du förstår spelandet och instrumentet bättre. Förhoppningsvis kan du ta bättre beslut fortsättningsvis där du använder dig av insikterna. I ditt fall tror jag utmaningen ligger i att hantera den känslomässiga reaktion du får av insikterna. Detta är säkerligen något du kan öva på, även om experterna nog vet mer om det. Personligen skulle jag säga att många missförstår utmaningarna med att spela ett instrument. Jag skulle säga att emotionella hinder är mycket större än de hinder man stöter på under den faktiska teknikövningen. Vore människan en dator så skulle det bara vara att sätta denna i övning och bearbeta data, men lägger man till de mänskliga sidorna så är inte övning lika självklart längre. Mitt tips är att se den här bergochdalbaneinsikterna som en del av processen. Insikterna krävs för att du ska kunna bli bättre.
  3. Kör en Samsung 840 PRO som systemdisk. Är riktigt riktigt nöjd, windows och cubase startar mycket snabbare. Sedan har jag en Crucial M500 960 gb på väg som jag ska ha som samplingsdisk. Jag har hört lite blandade kommentarer om Crucials kvalité på SSDs, men M500 verkar vara deras flaggskepp så man kan ju anta att den kommer fungera. Annars finns det ju garanti på 3 år.
  4. Hmm, många som verkar ha problem. 7.0.3 funkar riktigt bra för mig, bortsett från lite problem med mixern som det har blivit något fel med i vissa projekt. Kanske man ska vänta med 7.0.4 då.
  5. Jag gör det för att stödja de utvecklare som jag tycker tar fram bra produkter. Sedan bojkottar jag de utvecklare som jag tycker tar fram skräpprodukter eller som har en dålig customer service. Men visst, sedan kan man ju få med sig virus och sånt i piratversioner. Det är ändå rätt skönt tycker jag att kunna ha ett samtal med utvecklarna kring förbättringar av produkten, och det kan man inte ha när man laddat ned olagligt. 🙂
  6. Kom för övrigt på en till bra plug, Flux Stereo Tools. Helt gratis.
  7. Ah, ytterligare två klassiska argument. Men om det vore så att folk gjorde det pga bekvämlighet så borde ju samtliga ha slutat med det nu då det för spel finns steam och origin samt nedladdningstjänster, för musik finns itunes och andra nedladdningstjänster, för film så finns viaplay och hyrsystem, för pluggar och VSTs så finns det höghastighetsservrar och onlinesupport, och ändå så laddar folk hem. Det talar emot idén om att de i första hand gör det av bekvämlighet. Den andra klassikern är givetvis varianten på att "internet kan inte kontrolleras, inget man testat har fungerat, och därför kommer det aldrig heller gå" vilket är ett alldeles härligt argumentationsfel. Folk som fildelar verkar tro sig ha något slags sjätte sinne där de kan se in i framtiden. Innovation är just innovation därför att man kommer på ett nytt sätt att göra saker på, ofta efter många misslyckade försök. Att fortsätta försöka nya saker för att lösa ett problem är skälet till alla de moderna bekvämligheter vi alla åtnjuter dagligen, eller bara en sån sak som fungerande fission och förbränningsmotorer. Den enda egentliga frågan som avgör vad man siktar på är "ska andra människors arbete vara gratis mot deras vilja?". Om svaret är ja, då kan man fildela i lugn och ro. D200 illustrerade detta genom att ponera att din chef inte vill betala ut din lön. Fildelare skulle bli helt tokiga om så var fallet, och tack och lov har vi fungerande system som verkställer lagarna om din rätt til din lön enligt kontrakt. Om svaret är nej så finns det bara en sak att göra, hitta sätt att verkställa lagarna. 🙂
  8. Ja det finns massor av rationaliseringar och ursäkter som folk brukar slänga sig med, men i slutändan handlar det om att man ska ge folk betalt för deras arbete om man vill njuta av deras arbete. Är det för dyrt eller för svårt kan man använda sin makt som konsument att bojkotta. Enda skälet till att folk laddar ner är för att de kan komma undan med det. Den dagen man hittat lösningar så att man kan verkställa de lagar som finns så kommer de flesta att sluta ladda ner, och anledningen till att de lagarna finns är för att skydda människor från kriminella. Men vem behöver ha dåligt samvete när "alla andra" också gör det? Vilket härligt land det vore om alla tänkte likadant när det kom till alla andra lagar! 🙂
  9. Självklart så köper man, och har man inte råd med det bästa av det bästa så köper man det som man har råd med. När det kommer till pluggar så finns det gott om billiga eller till och med gratis alternativ. VST instrument och DAWs finns det också billigare alternativ som duger. Ozone 5 till exempel för mastring. 1900 kr får allt det är inte mycket pengar alls. Toneboosters.com har en del sjysta pluggar för en riktigt billig slant. För reverb finns B2 som kostar runt 1700 kr och låter helt fantastiskt bra. Det finns inga ursäkter för att ladda hem.
  10. Minns att Penn & Tellers "Bullshit" gjorde ett avsnitt med hypnos som tema. http://www.youtube.com/watch?v=xShWMgVKJuQ
  11. Oj. bara 54 på en drop A#? Jag kör 62 på en C standard, och tycker inte att det räcker. Men då slår jag hårt som fan också. Har du prövat tjockare strängar?
  12. Det finns många olika sätt att lära sig lira gitarr på, men här är iaf mina tankar kring det hela. Kom ihåg att försöka öva med samma teknik som om det skulle gå snabbt. Att sänka tempot och sätta det tight för att sedan trappa upp tempot ett steg i taget är ett oerhört bra sätt att lära sig spela rätt om man är noggrann. Baksidan med att spela sakta är att man kan lägga sig till med teknik som inte går att utföra snabbt. Risken då är att man till slut slår i ett tak då den tekniken man använder inte fungerar snabbare. I det skedet finns det lite olika lösningar som gitarrister brukar söka sig till. Antingen ändrar man sin teknik till det bättre, eller så lägger man sig till med en helt annan teknik som man använder för att spela snabbt, vilket skapar en skarv mellan medelsnabbt och snabbt, eller så blir man frustrerad och slutar spela/undviker det man inte kan. Alternativ fyra är att redan från början försöka göra rätt så att man slipper det problemet i framtiden. 🙂 Avslappnade fingrar/armar samt små rörelser är bra att fokusera på. Så lite onödiga rörelser som möjligt. Det plus att hålla plektrumet i en vinkel där motståndet i down strokes är lika med motståndet i up strokes samt att dämpa strängar som annars skulle ringa med. I min mening så är det absolut viktigaste att lära sig som gitarrist, vilket inte har något med teknik att göra, att lära sig hantera upplevda misslyckanden/problem. Kan man hantera dem, fortsätter öva och fortfarande har kul när man spelar så kommer man att bli jävligt bra. Jag vet med mig att vissa lärare har en bild av att om man bara övar perfekt från start så kommer allt bli kanon, men med egen erfarenhet och i samtal med andra så verkar en ärligare bild av verkligheten vara kantad av mycket problemlösning. Problemlösningen lär man sig mycket av, men många faller offer för frustrationen och prestationsångesten innan de hittar lösningarna. Bara några snabba tankar.
  13. Håller med, jag tycker det är för omständigt med att ladda upp filen, och framförallt för omständigt att ladda hem andras låtar för att lyssna på dem. Jag brukar iaf posta min soundcloudlänk i inlägget så slipper alla ladda hem låtarna.
×
×
  • Skapa ny...