Jump to content
Annons

Esky

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej! Jag har äntligen tagit tag i att försöka bygga ihop min hemmastudio men jag är verkligen inte en teknisk varelse. Jag använder mig av en macbook pro med operativsystemet OS 10.6.8 och Logic Pro 9. Mitt ljudkort är ett Focusrite Scarlett 2i2. Jag har även en zoom 4Chan som jag eventuellt vill använda som ljudkort kombinerat med scarlettet i framtiden, men först måste jag ju få grundgrejerna att funka. 1) Jag har installerat ljudkortet och valt det i inputprecerences både i datorn och i logic. 2) Jag har laddat ner Scarlett Mix Control 3) Jag har kopplat in ljudkortet via USB-porten och kopplat in en mic i ena kanalen bara för att testa. Ljudkortet reagerar uppenbarligen på audioinput via micen, eftersom clipperlampan blinkar. När ljudkortet kopplas bort från datorn talar logic om att audioinputen har kopplats bort. Så logic vet att ljudkortet finns där (Det visste ju logic redan innan, eftersom jag kunde välja Scarlett 2i2 i precerences). Men när jag försöker spela in något via ljudkortet så ger det inget utslag! Alltså, inget ljud spelas in. Vad har jag gjort för fel? Vad har jag inte gjort?
  2. Nu har jag fått ordning på ljudkortsinställningarna i logic tror jag. mikrofonen ger utslag, men det hänger sig, och jag får följande budskap: Error while trying to synchronize audio and MIDI. Saple rate 40541 recognized. Check conflict between logic epress and external device Jag kan inte lyssna på ljudet och får ingen medhörning.
  3. Var hittar jag inställningarna i scarlett MixControl? och var hittar jag ljudkortsinställningarna i logic? Det här låter säkert korkat, men jag har aldrig installerat ett ljudkort tidigare.
  4. Men det verkar som om ljudvågorna från mikrofonen går in i ljudkortet, men inte i datorn!
  5. Jag har just installerat mitt nya focusrite Scarlett2i2 på min macbook. När jag väljer scarlett2i2 för ljud ut och in i systeminställningar så står det att Den valda enheten saknar reglage för ljud ut/in Vad gör jag nu?
×
×
  • Skapa ny...