Jump to content
Annons

Baskagge

Medlem
  • Antal inlägg

    19
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt
  1. Tackar, ja brukar också alltid ligga på under 50 % med alla spår, skall testa den preseten och så, tackar!
  2. Det har jag inte tänkt på du! tack skall göra detta. Ps. har laddat upp låten så ni kan lyssna förmodligen hör ni saker som är dåligt m.m. som kan påverka varför jag inte får upp låten i volym. Tack för alla svar hittills, uppskattas mycket!
  3. mycket medveten om dessa saker, men lyckas ändå inte få till det, min master i DAW:n ligger och distar 3db när man inte ens har fått upp den i en rimlig nivå, medans ozone pluggen inte distar, vilken tycker ni man skall gå efter? Daw:n eller pluggens mätare?
  4. Hur uppnår jag en bra balans med alla frekvenser när jag ska dra upp volymen? Eller du menar att alla ljud måste ha sitt egna frekvens område i mixen innan?
  5. Hallå Studioforum, tänkte fråga lite snabbt hur ni gör för att få upp eran mix i volym. Jag stötte på detta problemet igår när jag hade avslutat min mix och ville få upp den i en bra nivå, jag har alltid fått lära mig att man alltid skall mixa med mycket headroom för att ge personen som mastrar något att arbeta med. Jag sysslar med Dansmusik där en hög volym på låten är särskilt viktigt. Om man slänger allt på mastern för att öka volymen kommer det bli åt pipan, därför måste jag arbeta upp mixen för att den inte skall flask halsa sedan när man slänger på exempelvis Ozone eller L2 på mastern. Min fråga är egentligen hur ni gör samt hur artister som skrillex etc gör för att få upp sina mixar till den höga nivån utan att dista mastern/över komprimera ljudet? Har läst intervjuer där Skrillex påstår att han själv använder sig av Ozone för att dra upp sina låtar i volym, men när jag försöker göra något liknande blir det överkomprimerat eller att man distar skiten. Mycket tacksam för svar, Baskagge.
  6. Gör min egna ljud använder följande pluggar för det: Fm8 Massive sylenth1 Omnisphere Trillian Behöver inte fler synthar, skulle egentligen kunna klara mig på en synth bara.. + Samplingsbiblotek och waves pluggarna 🙂
  7. Hur gör man en bra inspelning digitalt då?
  8. ingen som har en populär pop låt (no pun) i omixat format som de vill dela med sig av 🙂?
  9. Ok, men om du tar en pop låt, just dance av Red one, den måste ju låta rätt B helt torr och omixad då.. Ingen som har en omixad känd låt? Hörde en omixad version av swedish house mafia och det lät inte bra asså, känns som mixningen gör jävligt mycket när man inte använder nån form av akustiska element
  10. Okej, tack för svar. Tänkte bara när man producerar om är datorbaserad så låter det rätt B om man inte slänger på lite effekter på vst:n för att få det att låta bra, men förmodar att man bara har dem under processens gång och sedan tar bort de när man skall skicka de på mix.
  11. Håller väl inte med dig om att producenter mixar själva idag, stora produktioner mixas ju av en dedicerad mixare. Exempelvis dr.lukes låtar mixas av en annan snubbe men dr.luke (Producenten) gör en mix för att mixnings engineeren skall fatta vilket håll han vill att mixen skall gå. Men jag tänker på när man spelar in vocals, då kör ju alla med en vocal chain, låter man denna vocal chainen ligga kvar eller tas den bort helt när den skickas på mixning?
  12. Säg att jag har en vst-synth som jag har spelat en melodi på, låter jag det midi spåret vara helt "naturligt" eller slänger jag på Eqs m.m. på det spåret innan det mixas?
  13. Det jag menar är, när du skapar en låt (Producerar) lägger producenten på Eqs/kompressorer på de han spelar in eller låter han det vara helt och hållet och väntar han med sånt tills han skickar det på mixning?
  14. Tjenare har en fråga som jag har klurat på ett tag men aldrig riktigt fått svar på, förhoppningsvis kanske det finns någon här som kan förklara 🙂 När en producent gör sina instrumentaler använder han/hon eqs / kompressorer/reverb m.m. på spåren dvs han i stort sett "mixar" låten under processen gång och sedan när allt är klart för låten, tar bort alla eqs reverbs etc som användes skickar stampsen + sin version av låten (Det som hade gjorde på mixen) till mixning och de gör den färdiga mixen av låten? Låter inte låten åt helvete då när mixning engineeren får den om den är dator gjord, allting måste väl vara super torrt då det inte finns någon naturlig reverb på spåren från rum osv. Kanske lite luddigt formulerat.. Hoppas ni förstår vad jag menar Kanske är fel placerat, flytta gärna tråden isf mods!
  15. Skulle köpa Kontakt 5 med Session strings pro + Alicia keys och the Giant. Väldigt bra låtande pianon och strings, skruvar du till dem lite i kontakt blir de riktigt bra!
×
×
  • Skapa ny...