Jump to content
Annons

Wreck9

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej, Jag ska sända en show över nätet och håller på att sätta upp Flash media live encoder. Men nu har jag stött på ett problem. Ska spela musik/dj:a och samtidigt prata. Använder Traktor S2, Traktor Pro 2 samt en Presonus AudioBox 22VSL + Behringer XENYX 1202 mixer. I traktor har jag audio device inställt på Aggregated device (som består av Traktor S2 + Audioboxen), vilket funkar bra. Har även installerat Soundflower som är inställt på output = aggregated device. I Flash Media Live Encoder har jag ställt in "audio device" på Soundflower. När jag DJ:ar i Traktor så kommer det ut ljud i FMLE (de två indikatorerna reagerar), dock får jag ingen reaktion på mikrofonen när jag pratar. Mikrofonen är kopplad till Presonus-kortet, men har även testat att koppla in den i Behringer-mixern, och inget av det fungerar. Jag vill ju kunna spela musik och prata samtidigt, och undrar hur jag ska koppla det rätt? Tacksam för råd/tips!
  2. Aggregated device var precis det jag behövde göra. Stort tack för din hjälp!
  3. Tack, när du säger det är det ju väldigt logiskt. Så om jag då vill kunna använda mig av Cue Mix-knappen måste jag använda Traktors interna ljudkort.Hur gör jag i så fall om jag nu vill använda mig av ljudkortet som jag nyligen köpt, tillsammans med Traktor och behringer-mixern?
  4. Hej, Jag undrar om någon kan hjälpa mig med ett kopplingschema som gör mig galet frustrerad. Från min Macbook har jag ett Presonus audio box vsl22 kopplat till en billig behringer-mixer (Xenyz 1202), och ut till mina monitorer. Vidare finns det en Traktor kontrol s2 via usb från datorn. Så, när jag spelar upp ljud i Traktor som går via det externa ljudkorten så hörs det inget ljud i hörlurarna. Anledningen till att jag vill kunna koppla in lurarna i traktor kontrollen och inte i ljudkortet är att jag vill kunna använda Cue Mix-funktionen på kontrollen (vilket man inte kan om man kopplar in lurarna direkt i ljudkortet). Som ni märker så har jag ingen masterexamen i det här ämnet! Men finns det något bra svar på hur jag ska lösa detta så skulle jag vara extremt tacksam för den personens expertkunnande. Mvh Ola
  5. Tack Limpan för att du tog dig tid att förklara denna klockrena lösning!! Utomordentligt. Den här lösningen minns jag att någon visade för mig back in the day. Men jag hade aldrig kunnat koppla ihop denna lösning själv. Teknisk novis som man är. Kudos till dig broder!
  6. Japp, en Behringermixer (Eurorack MX 1604A). Och jag håller med dig, kortet funkar fint och har gjort det i många år. Vilka inställningar ska man då ha på patchbayen för att den ska ta in från rätt ljudkälla? Just har står den på H/W Out 1/2 - Wav out 1/2 och H/W Out S/PDIF - monitor mixer. Har prövat de flesta möjliga kombinationer men den verkar ändå ta upp allt ljud.
  7. Tack Claes men mitt ljudkorts primitiva kontrollpanel innehåller absolut ingen sådan markering. Någon annan som vet?
  8. Hallå experter Jag har ett Cubase-problem som är följande: När jag ska spela in ett nytt spår på den låt jag håller på med så spelar Cubase in ALLT ljud, till och med metronomljudet! Det går ju att spela in problemfritt om jag inte behöver höra musiken men visst ska man kunna spela in samtidigt som man hör musiken i sessionen? utan att audiokanalen tar upp ljud ifrån övriga kanaler? Inget MIDI-problem alltså. Kanalen som ska spela in från analogsynt tar alltså upp allt ljud. Kör ett gammalt Cubase SX II på en windows XP maskin. Mitt ljudkort är ett Audiophile 2496, lågbudget så det förslår som ni förstår. Ursäkta om det var amatörmässigt förklarat, men jag behöver få klarhet i detta. So please, någon vänlig själ som förstår problematiken här?
  9. Jag kör M-Audio Delta 2496 som är ett bra ljudkort vad det verkar, dock låter det inte bra när jag spelar upp ljudfiler ifrån min 2a hårddisk, felet låter som ett "hack" som uppstår med ett par sekunders mellanrum, och detta är samma för alla ljudfiler på denna hårddisk, problemet försvinner när man lägger över samma fil i huvudhårddisken, det kan inte vara disken det är fel då jag har bytt ut denna, felet måste komma ifrån ljudkortet, någon som känner igen detta? // Vänliga Hälsningar Ola
×
×
  • Skapa ny...