Jump to content
Annons

jerrysillah

Medlem
  • Antal inlägg

    40
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

2 Neutralt

1 följare

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Göteborg
  • Min utrustning
    Imac, Macbook Pro, Furch Akustisk Gitarr, Fender Stratocaster elgitarr, massa plug-ins.
  • Intressen
    Musik, promenader, innebandy, livet.

Senaste profilbesökare

3 930 profilvisningar
  1. Vad är din budget? ( https://soundcloud.com/jerrysillah) Lyssna på "It's all coming back to me" den är väldigt country. MVH Jerry
  2. Mycket information. Kärnan i problematiken: "Det största problemet är nog fortfarande skivbolagen som vill ha samma andel som de alltid har tagit, men nu utan att vara en stor del av värdekedjan. ". Låtskrivarnas andel är alldeles för liten. VarförDärför att Spotify och STIM har förhandlat, 2 gånger. Första gången, 2009 var STIM snälla mot spotify, för att uppmuntra ny teknik, och ett motmedel till nedladdning. Andra gången då? Då gjorde STIM En Dålig Deal. 1 stream i Sverige är värd ca 6 öre för masterägare (artist+skivbolag). För låtskrivare dock bara 1 öre. Detta ska delas på upphovsmän och förlag Skivbolagen är inte intresserade av att ändra på detta, om man tänker logiskt. Varför skulle de vilja ge upp sin del av kakan? Universal tjänade mest nånsin 2014. Dessutom är de stora bolagen delägare i Spotify. Så. Vi låtskrivare ska göra vad vi kan för att få till ökad transparens i avtalen, vilka idag är hemliga (Mellan STIM och spotify) och få en rättvis del av värdekedjan. Men vi kommer stöta på hårt motstånd!
  3. Finns mängder av olika förlag. Några exempel: Scandinavian songs Mars Music Universal Sony/Atv Starlab Stereoscope scandinavia m.m. Jag skriver själv för ett litet förlag i Göteborg, Heart Attack music. Vi samarbetar med flera andra förlag och har goda kontakter då två av våra låtskrivare (John Ballard, Ralph Charlie) har varit med i låtar som kommit 2:a och 7:a i esc de senaste två åren. skicka gärna demos till jerry@tuffstudios.se Har
  4. grym röst! Allmänt inte "helt hundra". Alltså, kan bli bättre. Tror på högre tempo och en edm-produktion. Inte den här till denna prodden. Det blir tråkigt. Behåll plockgitarren. Fimpa resten. Gör en prodd med en gitarr, en grym sångtagning och slipa lite till på melodierna och skicka till en bra dj.
  5. Var inte rädd för att skära mycket, inte bara i bas-frekvenser. Om man lyckas ta bort "onödig information" så får mera plats 😉. Samma med boostning i frekvenser. Hitta på nya tricks själv. Mixning tycker jag är en kreativ syssla! Fråga dig hela tiden: låter spåret bättre med eller utan en viss plug-in. Sätt på/stäng av. Och gör det igen.
  6. Är du öppen för samarbete på distans? Jag är en duktig producent/låtskrivare som kan producera upp och färdigställa dina demos, komma in "mitt i" och vidareutveckla dina ideer till färdiga låtar. Är även en duktig mixare. Här kan du hitta demos jag gjort på soundcloud. Och här kan du hitta grejer jag varit involverad i som har släppts. Joni - Chain You ( ) Sun&The Rain Men - Hands ( ) Det senaste är mitt band, som jag är medproducent och gitarrist i 🙂 Vi har släppt fler grejer, du hittar det både på Youtube och spotify 🙂 Nåväl! Hör av dig om det verkar intressant. Jerry
  7. Jag fick aldrig i tråden reda på exakt VARFÖR man MÅSTE hålla sig på -3 db. Jag har själv hört det innan och använder det själv om nån ska mastra (inte alltid dock) men kan nån bringa klarhet i varför. För mig räcker det inte att nån har sagt att det ska vara så.
  8. Skaffa en bra amerikansk advokat - i sverige har det väl vart två fall totalt inom plagiat. Nä, men allvarligt talat. Orka bry sig. Jag kan uppleva det som hindrande att behöva tänka på det hela tiden. Jag har väldigt bra melodiminne - så jag råkade planka "leaving on a jetplane" ganska mycket, fast jag inte lyssna tpå den på typ 5 år, men vafan, bara att göra en ny 🙂 Jag blev dock irriterad när den här refrängen snoddes av maroon 5 några månader efter att jag hade gjort låten 😛 Plagiat?
  9. "tidvis långsträckta perioder med intensivt arbete avlöst med perioder med ledighet har varit en grundförutsättning från början". Planering. Flexibilitet. Vilja att anpassa sig. Jag förstår inte varför du ska ge upp din dröm. Om det bara är bandet du satsar på så är dte klart att det funkar! Men du måste planera och disciplinera tiden. Och du måste inte lägga dig 22.30. Det är en social konstruktion som du gick med på. Jag var tyvärr åt andra hållet, jag kompromissade inte alls, vilket har kostat ett förhållande, så lite får man iofs kompromissa. Men allt gå¨r att lösa! Kör för fan !
×
×
  • Skapa ny...