Jump to content
Annons

Carl-

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. MRS8: ja det är en bra fråga. Jag skulle faktiskt kunna klara mig med två inspelningskanaler - båda från Mic-en, den ena torr och den andra det som gått genom effektboxen (bra att ha båda). Jag behöver kunna spela in piano samtidigt som sång *men* det är ju bättre att spela in som MIDI i vilket fall. Och när/om jag behöver det som audiospår, och när/om jag behöver spela in från racksyntarna, kan jag ju som du föreslå spela in dem en åt gången. Min tidigare uppkoppling (ett antal år sen jag hade grejerna igång) var att allt var inkopplat till mixern. När jag någon gång behövde få det jag gjort i sequencerprogrammet till audiospår spelade jag in hela mixen på en (stereo)kanal in i datorn bara. Undrar om jag ändå inte ska köra något liknande upplägg igen. Och så spela in från en ljudkälla i taget när jag behöver spela in syntarna eller från stagepianot. Allra största tiden kommer jag troligtvis bara spela på pianot och racksyntarna, och sjunga med medhörning, utan att spela in. Trevligt att kunna göra det utan en dator igång. Två till frågor: Med min enkla mic; spelar det nån roll hur bra pre-amps jag har eller blir det oviktigt? Kommer jag t ex kunna höra någon skillnad mellan Behringer-kortet (http://www.thomann.de/se/behringer_umc404.htm) och Focusrite-kortet (http://www.thomann.de/se/focusrite_scarlett_6i6.htm)? everlastingrecords nämnde att det kan vara bra att hålla min Behringer-mixern utanför leken; du tänkte på ljudkvalitet? Om jag ändå kör genom mixern när jag arbetar, har jag mycket att vinna på att koppla in direkt mot ljudkortet när jag väl ska spela in, istället för att gå genom den?
  2. Tack för svar. Jo jag måste nog kunna ha allt ikopplat samtidigt. Kanske vill testa att spela multi-layer och split med stagepianot mot racksyntarna - samt kommer säkert vilja börja göra lite musik med sequencerprogram på datorn och behöver då kunna MIDI-kontrollera stagepiano+racksyntar och behöver då en mix av dessa tre samtidigt. Behringer-kortet där hade ju ett överkomligt pris, och jag är beredd att betala lite mer än så om det krävs - vilket jag nästan tror; räknar jag ihop ingångsbehovet från det jag specade i orginalinlägget blir det väl motsvarande åtta monokanaler (3*2+2) vara minst två pre-amps. Om jag vill kunna ha allt inkopplat samtidigt vilket jag nog vill. Och lite takhöjd för fler framtida ljudkällor vore bra att ha när man ändå slår till på ett ljudkort. Tror inte kvalitet på preamps etc. är begränsande. Min mic har jag nyligen köpt för en tusenlapp (Shure, dynamisk) och kommer nog inte uppgradera det på ett tag. Tar gärna emot kommentarer på detta; fler idéer, produkttips, från dig eller andra.
  3. Tänkte börja koppla ihop lite grejer för enklare inspelning hemma. Detta är helt nytt för mig. Min huvudfråga är: använder jag en mixer som nav, eller använder man nuförtiden ett ljudkort med tillräckligt antal ingågar för sånt? Mina ljudkällor kommer vara två racksyntar jag har liggande, ett stagepiano samt mick för sång (har någon liten effektburk till sången, kanske vill spela in både signal från den och Mic Thru/torr signal). Här är vi alltså uppe i 3 stereo + 2 mono (mick). Kan förstås bli fler ljudkällor framöver. Har ett Behringer MX2004A-mixerbord (http://www.behringer...0_Right_XXL.jpg) stående på vinden som jag köpte för 15 år sen (8 mono+fyra stereo), om det nu kan komma till användning, har inte använt det på ett tag. Så hur gör man typiskt nu för tiden? Kopplar in allt till ett ljudkort med en massa ingångar och låter datorn vara mixer, eller ska jag använda mixern jag har (eller nån annan, verkar ju inte kosta skjortan med mixers liknande denna), och koppla in den till ett ljudkort? Och routa in och ut det jag vill ha på nåt sätt genom mixern? Ungefär vad för ljudkort kommer jag vilja ha (oavsett lösning)? (Gärna konkreta tips.) Har tänkt att så småningom spela in framförallt sång+piano. Kanske genom nån enklare Mac som jag köper som musikdator. Kommer säkert leka med mina syntar också; både spela på dem med stagepianot som MIDI-controller, och ibland spela in/upp nåt med datorn som sequencer. Börja köra lite VST-instrument så småningom vore kul också. Men det påverkar väl inte det övriga.
×
×
  • Skapa ny...