Jump to content
Annons

Evuul

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej! Vi är ett tvåmannaband, en gitarrist och en batterist, som hade tänkt att spela in ett par låtar som är tänkt att bli en demo. I tidigare band har jag använt mig av en digital inspelare i form utav en Zoom H2 och den har gett ett tillfredsställande resultat. Nu känns det dock som att det är dags att uppgradera sig en aning och jag har börjat snegla på portabla studior eller att investera i en bättre digital inspelare. Eftersom att jag är en amatör inom detta område ber jag er vänligen om hjälp och skulle behöva ha svar på ett par frågor. Om jag köper en portastudio, låt oss säga en Tascam DP-24 eller en Zoom R24; vad behöver jag för mikrofoner för att spela in gitarr och trummor? Något mer än mikrofoner som behövs? Är det någon som har erfarenhet av nämnda portastudior? Jag har som sagt även sökt efter digitala inspelare som skall vara snäppet vassare än min gamla Zoom H2. Är det någon som har erfarenhet av Zoom H6 eller har någon en specifik inspelare att rekommendera? Tanken är att vi skall spela in trummor och gitarr live i replokalen för att sedan i efterhand lägga på ett sångspår och ett basspår. Vänligen Evuul *EDIT* Det skall givetvis vara en tråd och inte tre. Om någon moderator ser detta får den gärna åtgärda detta.
  2. Evuul

    Rekommendationer

    Jag har skrivit lite musik i Guitar Pro som jag nu skulle vilja spela in på riktigt. Den tanke jag hade om inspelningsprocessen är att jag först ska spela in gitarren på min portabla studio (Zoom H2) för att sedan använda den ljudfilen och försöka spela in trummor till det med hjälp av ett par hörlurar och hörselskydd. Om och när jag får till en bra tagning kommer jag lägga bas och sång över låten. Jag tänkte försöka använda mig av Adobe Audition då det har fungerat bra efter tidigare erfarenheter. Det känns dock som att det kan bli lite svårt att få hela pusslet på plats när man inte har tillgång till en riktig studio och dessutom är ensam att spela in allting. Nu är frågan till er, som förhoppningsvis har lite mer kött på benen när det kommer till inspelningar, om ni har några program eller apparater att rekommendera som kan underlätta hela processen? Trumprogram eller liknande undanbedes dock. Tack på förhand!
  3. Tjenare! Hittade inte riktigt någon passande avdelning så jag la in den här. Jag undrar bara om ni har några tips man kan ha för att dämpa ljud som kommer ifrån mitt rum? En av mina väggar gränsar till en annans lägenhet så jag tänkte bara om ni vet något billigt knep att dämpa/isolera ljuden till dennes lägenhet. Då är det främst musik från stereo och gitarrförstärkare jag menar. Alla råd tas gladeligen emot (kanske inte äggkartong-tricket då....) MVH Evuul
×
×
  • Skapa ny...