Jump to content

Strandberg

Medlem
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Strandberg last won the day on August 14 2014

Strandberg had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutralt

About Strandberg

 • Rank
  Med i gänget
 1. För mig blev det den versionen i mitten som är den nya för er som undrar. Den nya är ändrad från 128bpm till 125 och är 6.01min lång med mer variation. Kommentera gärna. Det hade varit trevligt att höra vad ett 3:e öra säger:)
 2. Version 1

  144 downloads

  Hej, gjorde precis klart en liten trudelutt progressive house. Tänkte bara höra mig för om någon vill slänga ett extra öra på den innan den hamnar på soundcloud. Tack på förhand för feedback:)
 3. Jepp i hörlurar så låter den under all kritik om jag nu ska ge mig själv en känga. Jag har gain stageat dock efter något jag läste la jag låten på att peaka på -4 db så vet inte om jag ska lägga mig lägre än så. Som sagt första gången jag ens mixat och försökt mig på mastring. Det har blivit för komprimerat med det håller jag med om. v2 var enbart gain stagead på -4 db. Borde jag lägga mig lägre och i så fall på vad? Tack för svar!
 4. Drog på mig lurarna igen och helt plötsligt låter saker och ting galet i låten, någon som har tips på det? Jag mixade i lurar och sen körde jag delvis master i lurar för att lyssna av på monitorerna. Men är inte super nöjd med resultatet måste jag säga.
 5. Så, kunde med eq och kompression öka bass och kick. Den tidigare versionen lät jäkligt tam när jag jämförde dem. Visste inte vikten av att köra på monitorerna på mastringen:( Man lever och lär.
 6. Tack för de varma orden, körde den precis i mina studio monitorer(hade inte möjlighet inatt). Och jag håller med dig helt och hållet, måste fixa med basen och sänka cutoff på kicken i de händelserika områdena av låten! Ska kolla på det senare, lär inte vara några problem, kanske lägga till något layer bas till:)
 7. Version v4

  120 downloads

  Tja, äntligen känner jag att jag är klar med låten "To be named" som till sist fick ett namn i form av "Tide". Låten är nu mixad och mastrad av mig som glad amatör, första gången jag provar att fördjupa mig i dessa processer. Släng gärna in en kommentar om jag missat något eller om ni tycker det svänger. Man lär sig hela tiden, fick öka bas etc då det lät väldigt mesigt i mina monitorer. Uppskattar feedbacken! Edit: https://soundcloud.com/kimstrandberg/tide-1
 8. Tack för feedback! Har suttit och mixat till och från nu ett par dagar, och gjort lite ändringar med syntar osv. Men det är tidskrävande då jag aldrig fördjupat mig i det. Men kommer posta direkt när jag börjar bli nöjd:)
 9. Tja, jag byggde precis en dator avsedd för gaming samt musikproduktion. Jag betalade runt 10k, men då var det med ett robust chassi och givetvis ett bra grafikkort. Hade jag bantat bort grafikkortet så hade den legat på ca 6k. Finns massvis med sidor som säljer gaming datorer, så mitt tips om du inte kan så mycket är att kolla lite på det som finns. Sen räknar du bort dem fläskiga grafikkorten så lär du hamna rätt på. Jag skulle säga att du bör ha så kraftfullt processor/moderkort/ramminnen som det bara går för den slanten. Jag har 8gb ram och jag tycker endå emellanåt att jag kan få lite små lagg i FL studio när jag arbetar med stora projekt. För att optimera ytterligare så bör du skaffa ett 64-bitars operativsystem(det vankigaste idag) win 7 skulle jag rekommendera sen ditt produktionsprogram i 64-bitars dessutom. På det viset så kan din mjukvara dra större nytta av stora mängder ramminne.
 10. Version v2

  51 downloads

  Hej, då var min låt "To be named" i princip klar. Nu ska jag bara fördjupa mig i mixningsprocessen och detta ser jag fram emot! Ni som har erfarenhet av mixning får gärna lägga lite feedback, och alla övriga får även lägga feedback om det är något som ni vill tycka till på. För tillfället har jag mixtrat lite med EQ men har en massa tid kvar då jag själv tycker det blir lite grötigt emellanåt under låtens gång. Tack på förhand för eventuell feedback!
 11. Låter fett! håller med ovanstående:) Keep it up, slipa på finliret eq saker och så
 12. Tjena, clatchig melodi. Dock spontant så bör du lägga på delay på pianot och ev reverb(för att få det att låta fetare). Jag hade personligen lagt kanske 2 pianon till som "layer" till lead pianot(För att få det att låta fetare återigen). Lägg gärna till lite mer percussions i början för att variera när du kör ett och samma piano intro. Det jag menar, efter ca var 15:e 20:e sek släng på en extra percussion under uppbyggnaden. Hela grund iden tycker jag är grym om du slipar på den. Och lek med effekter, jag sitter själv och leker med effekter efter flera år och får aha upplevelser nästan varje gång. Prova dig fram:) Prova delaya percussions osv det är jävligt nice! Keep it up!
 13. Tack det värmer att höra, ska arbeta mer på låten nu i veckan:) Tar åt mig av allt gott ni säger!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.