Jump to content
Annons

erik-apa

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Höja upp monitorerna var ett bra tips! Blev snyggare balans mellan mid och diskant med samtidigt som lite mer botten kom fram. Kör jag fram huvet nästan mitt emellan monitorerna nu så är mycket djupbas med. Man vill dock kanske inte sitta som en räka och mixa 🙂
  2. En gammal polare snackade nån gång om att djupa basfrekvenser sällan går att uppfatta när man sitter nån meter från högtalaren. De är djupa ljudvågor som först hörs en bit bak. Bogus?
  3. Uppskattar verkligen hjälpen hörni! Det där med deras höjd låter intressant, det ska jag testa imorrn. Kör lite filer härifrån nu http://emusictips.com/2008/07/quick-home-studio-monitor-tests/ Det slår mig att alla basfrekvenser kommer fram rätt bra i svepen som görs. Dock är ju basljudet tämligen ensamt här i motsats till ett färdigt spår med lite allmänt frekvenskrig. Kan mellanfrekvenser som kanske sjunger extra mycket i rummet tränga bort djupbas? Sätter jag mig i rummets bakre hörn är basen stark.
  4. https://dl.dropboxusercontent.com/u/2802866/20130722_231828.jpg https://dl.dropboxusercontent.com/u/2802866/20130722_231838.jpg Finn fem fel osv.
  5. I andra rum dessutom. Känns som att man nästan alltid måste sitta en bra bit från monitorerna för att få grepp om vad sjutton man pysslar med i basfrekvenserna.
  6. Sen bör jag tillägga att jag för närvarande sitter i ett skitdåligt rum rent akustiskt sett. Litet, kala väggar, inte mycket möbler. Grejen är det att jag känner igen detta fenomen sedan långt innan t.o.m med andra monitorer. Får mig att fundera på om jag gör något grovt fel nånstans.
  7. Spelar jag en låt och släcker ner ena monitorn så träder lite bas fram. De fasar ut varandra?
  8. Har ett litet rum så det för endast plats mot en vägg :/ Som sagt, flyttar jag mig bakåt och får mer luft mellan mig och monitorerna så börjar basen vakna till liv
  9. Läste en del på sidan men upptäckte inte mycket nytt från det jag redan läst...
  10. Hur kollar jag det? Har varit med om detta i massa rum. Får alltid sitta jäkligt långt bak i rummet för att höra lågbas. Blir lite bättre om jag breddar dem så mycket det går. Men då förlorar man triangeln
  11. Har läst mängder artiklar och foruminlägg överallt kring detta. Nästan alla verkar ha problem med att basen blir för hög. Mitt problem är alltid motsatt. Jag bygger upp en fin triangel för närfältsmixning och typ allt under 150 Hz är helt borta! Backar jag nån meter börjar det bli bättre. Köpte ett par KRK VXT8or häromdan och sitter jag i triangeln är det som att mixa med ett högpassfilter på mastern. Skittråkigt. Ställer jag mig i nåt hörn eller går ut ur rummet vaknar det till liv en massa juicy subfrekvenser osv. Hade samma strul på mina gamla M-Audio BX5or. Misstänker att det rör sig om att lågfrekvenserna fasas ut. Tankar kring detta?
  12. Datorkrasch häromveckan och efter att ha kört in alla nödvändiga drivrutiner för datorn ger jag mig på att installera ljudkortet. Drar igång installern från Focusrite och installationen instruerar mig att plugga in kortet. Efter ett tag börjar datorn hitta enheter med namn som "AV/C Subunit" och "AV Driver" osv. Dessvärre hittar inte Windows några lämpliga drivrutiner för dessa någonstans och datorn får inte kontakt med mitt Saffire LE. Misstänkte att mitt ljudkort var kass men testade med en polares Saffire LE-kort som är identiskt med mitt och samma grej uppstår. Vad sjutton är detta för märkliga enheter som dyker upp och ställer till det? Väldigt tacksam för hjälp! För övrigt kör jag Win XP SP3 32bit EDIT: Har testat på annan dator med liknande specs och samma problem uppstår.
  13. Tack! Förresten, la upp en låt häromdan under "Låtar & Filer" men den verkar inte hamna i det öppna forumet utan ligger kvar i avdelningen endast synlig för mig. Nån som vet hur det funkar?
  14. erik-apa

    Erik dunkar in!

    Tjena! Har hållit på med musikproduktion i kanske 4-5 år och spelat gitarr i ca 12 år. Gör en del producentjobb ibland i form av reklamjinglar osv men gör även egen musik. Just nu helt insnöad på FM-synthar från 80talet och MIDI-nätverk! Är typ gift med min Yamaha DX7 och producerar mycket med den. Tokdiggar band som Rush, Pink Floyd, Scotch, Kraftwerk, Massive Attack, Chroma Key, Nine Inch Nails osv. Håll utkik i låt-delen då jag säkerligen skickar upp nåt där ibland! Verkar va ett vettigt forum, detta! Tack och hej på er!
×
×
  • Skapa ny...