Jump to content
Annons

Helgon

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Helgon

  1. Hej!

    Har du några råmixar eller tidigare låtar som du kan ge mig nåt/några exempel på? 

    /A

  2. Har skickat ett meddelande till dig.
  3. Hej! Jag är på intet sätt en etablerad producent/mixare, men skulle tycka det vore roligt att få någons låtprojekt att pula med -- för att liksom se hur de erfarenheter/kunskaper jag samlat på mig (i mitt eget musikskapande) kan användas i praktiken. Jag får övning och ni en användbar demo att till exempel skicka runt. Önskemålet är att det är musik med riktiga instrument, gärna något i rock- eller hårdrocksgenren. Elgitarrer, trummor, bas, och kanske inte så mycket mer. Det hade varit kul. Någon som har en låt som är inspelad och behöver tas vidare därifrån? /A
  4. Tack för dina efterforskningar ☺️ Problemet är bara att jag inte vet huruvida det fortfarande är P-100 som sitter i eller någon annan. Har alltså ärvt denna gitarr en gång (av en person som jag idag inte har kontakt med) och jag vet nämligen att micken ska vara bytt vid något tillfälle, sannolikt till en P90 om jag inte missminer mig. Men jag är alltså inte säker om det är en P90 som sitter på eller om originalmicken satts tillbaka igen innan gitarren övergavs till mig, eftersom jag inte själv kan något om sånt här. Det är alltså detta jag vill få klarhet i innan jag lägger upp den på annons. 🙂 Är du möjligen insatt nog för att kunna avgöra detta utifrån mina bilder här ovanför? Skruvade bort "locket" och fotade.
  5. Okej, nu har jag skruvat bort själva skyddskåpan och fotat micken. Vågade dock inte pilla mer än så, men eftersom nu själva micken syns bättre kanske någon kan säga med större säkerhet om det är en P90 eller inte. Här kommer bilder: (ja, det ser ju rätt skabbigt ut på såna här detaljerade närbilder - men kom med detaljer som inte annars uppfattas av ögat och så ska jag givetvis torka av och rengöra gitarren noggrant innan det är dags för annons) Tack på förhand!
  6. Hejsan, Jag spelar gitarr och sjunger i ett nystartat band och är mycket rädd om min hörsel då jag sedan 16-årsåldern haft tinnitus. Eftersom jag sedan dess tänkt mig noga för när jag hamnat i situationer med hög ljudnivå är den fortfarande på en relativt lindrig nivå, även om det vid helt tysta tillfällen (t.ex när man ska sova eller inga apparater eller något alls finns påslaget i sin närhet) eller under "dåliga dagar" kan väsnas oerhört högt. Jag hör suset även fast jag kollar på tv t.ex, men kan ibland lyckas filtrerea bort det om jag inte låter mig fokusera för mycket på suset. Det är dock lite knöligt den där avvägningen av att skydda sig tillräckligt och samtidigt höra mycket nog för att ändå kunna sjunga rent och höra övriga instrument. Därför tänkte jag införskaffa några bättre hörselskydd än de billiga proppar jag har just nu (har ofta kåpor utanpå dessa dessutom för extra skydd, men känns lite bökigt och kanske en aning överdrivet? 😕 ). Till dess att vi börjar spela ute och så känner jag mig dock inte riktigt beredd att lägga ett par tusen på formgjutna, så tänkte mig något billigare alternativ till dess. När jag sökte lite snubblade jag över Bellman "Noizzez" som, efter att ha läst på lite, låter som ett väldigt lockande val (Bellman är väl väldigt ansedda på området, dessutom). Läs mer här: http://www.bellman.s...zezz/index.html De finns att köpa hos Audionomerna här i Norrköping för 375 kronor. Jag undrar följaktligen om någon här provat dessa och vad ni i så fall har för intryck av dem? Varianten med dämpningsgrad på 33 decibel borde ju liksom hindra allt skadligt från att tränga sig in i örat, tycker man ju. Särskilt när de i deras egna "guide" rekommenderar 24 decibels-dämpningen för dylika ändamål (konserter). Så att den skyddar torde väl vara bortom tvivel, så då är det väl mer sjävla ljudåtergivningen man är nyfiken över. Låter det liksom "bra" men bara väldigt mycket lägre eller blir ljudet liksom helt förvridet? Lite utmaning får man väl dock räkna med vad gäller sången, är väl lite av en vanesak att sjunga med öronskydd. =) Tack på förhand!
  7. Har du vaxpropp bör du inte använda revaxör, då detta är onödigt bökigt och enligt vad jag hört snarare försämrar det hela. Själv går jag varje år och får vaxproppar borttagna hos öronläkaren, det är betydligt bättre då de har särskilda suginstrument för ändamålet och kan sin sak.
  8. Tack för svaren! Verkar ju onekligen vara någon P90. Kanske räcker med att skriva det i annonsen, är det en köpare som kan sin sak så lär han väl se vilken modell det är i vilket fall som helst. Vill helst inte mixtra med något då jag som sagt inte är bevandrad alls i den biten. Är glad och dum amatörgitarrist än så länge. 🙂 Vad tror ni förresten jag kan få för gitarren? Vad känns rimligt? Det är en Epiphone Les Paul Junior 57' Reissue. Vet inte hur pass ovanlig den är men verkar inte säljas längre i svensk butik om jag inte misstar mig? Gjorde bara en snabb sökning visserligen. Står "Limited Edition" på huvudets baksida så borde ju vara en begränsad upplaga i alla fall. Edit: Hittade en på Blocket för 4000 kr och några amerikanska annonser med liknade prissättning. Någonstans däromkring då, kanske? Var mer än jag hoppats på.
  9. Hejsan! Håller på att samla ihop pengar till en ny gitarr, så förebereder nu annonser för lite grejer jag tänkt säljer av. Jag har dock ett litet problem. En gitarr jag tänkt lägga ut på annons har inte sin originalmick, utan en annan. Ärvde denna gitarr vid ett tillfälle och är inte superinsatt i mickar och sånt... så jag vet inte vad den heter. Vill gärna skriva ut detta i annonsen, så det vore väldigt uppskattat om någon kunnigare forumit här skulle kunna kasta ett öga på bilden nedan och säga vad modellen heter. :-) Tack på förhand!
×
×
  • Skapa ny...