Jump to content
Annons

Danne 1

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Göteborg
  1. Danne 1

    CDbränning

    Tack för alla svar 🙂 Håller på och mastrar några låtar och då brukar jag bränna i Itunes till cd för att lyssna av i stereo, en enkel CD-spelare etc. för att vara på säkra sidan att det låter bra överallt. Gjorde upptäckten nu när jag lyssnade av samma låt i Itunes och utanför Itunes via datahögtalarna, att ljudbilden förändrades markant. Den blir vassare och ljudnivån högre. Är ju lite petigt just när man håller på med det slutliga. Hörde att man kan bränna i Logic Pro flera låtar på CD och ISRC märka där. Vet inte hur stor skillnaden blir bara ljudmässigt? Hur mycket vinner man på att uppgradera?
  2. Danne 1

    CDbränning

    Min fundering är framförallt, behöver jag uppgradera till Logic Pro för att kunna bränna flera låtar på en CD professionellt, utan att kvaliten förändras på vägen? Finns det andra alternativ?
  3. Danne 1

    CDbränning

    Hej! Vad använder ni för program när ni bränner flera låtar på en CD-R? Har använt mig av Itunes, men inser nu hur ljudkvaliten förstörs på vägen när jag bränner via Itunes. Allt blir till 16 bitar där också. Använder Logic Express 9.0 annars och för över de därifrån till Itunes när jag "Bouncar" låtarna. Men vad jag förstår går det knappast bränna flera låtar i Logic på samma CD? Har ni tips på andra sätt att göra det på, så att ljudkvaliten inte förändras på vägen?
  4. Jag tror problemet är att ljudbilden förändras när jag packar filen till en stereofil. Gör jag kanske fel när jag packar den, eftersom ljudbilden förändras efter jag packat den och ska öppna den i ett nytt projekt. Det känns lite "tunt". Det är därför jag känner behov av att bredda det. Skall"normalizeknappen" vara inne? Packar i wave 24 bitar.
  5. Hej! Jag har en fundering när det gäller stereobreddning vid mastring, hur brukar ni göra? Jag är som säkert så många andra här självlärd och provar mig fram helt enkelt. Jag använder Logic Express 9.0, packar ihop projektet i en stereofil och öppnar upp det i ett nytt projekt. Brukar ni lägga upp filerna "dubbelt" så att säga? Jag menar för att bredda ut till hö/vä. Ljudbilden från panoreringarna i projektet breddas ju lätt förstås då om man breddar för mycket, men ljudet blir "maffigare" och behagligare att lyssna på tycker jag. Jag pratar alltså inte om att lägga till en plugg som stereobreddar. Hoppas ni förstår vad jag menar.
  6. Kul att det är flera som nappade på o lägga på trummor:) Chruncher: Så du menar att jag ska satsa på JohnRick istället för dej, ödmjukt sagt 🙂 JohnRick: Kan du lägga på akustiska trummor oxå, eller är det bara digitalt? Va inne och kollade runt lite på din hemsida. Gargle: Tvivlar inte på att du gör det bra, men 500 är tyvärr det jag kan erbjuda.
  7. Söker en duktig trummis som kan lägga på det sista och nästan viktigaste för låten. Det är en låt som skall släppas som singel. Låten spelades in för ett år sedan, men nya trummor måste läggas på. Känns amatör om trummorna som läget är nu, då jag själv lade på dom (jag som egentligen främst är gitarrist 😳). Behövs ett proffs 🙂 Det är en skön poplåt med någon liten fornnordisk touch som behöver lite lätt brutala bastrummor. Skickar en mp3fil om du är nyfiken. Erbjuder 500 kr om du är rätt man för det.
×
×
  • Skapa ny...