Jump to content
Annons

Niotillfem

Medlem
  • Antal inlägg

    19
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Okej, men då förstår jag det hela lite bättre. Jag har läst igenom det du skrev, och jag tror ej att omfattningen kommer bli såpass stor att det överskrider 50.000 (?) Hobbyverksamhet. ( Om jag minns rätt! ) Betalar du årligen för alla dessa kostnader? NCB , STIM, IFPI, t.ex? Måste ju endast gå med förlust om ditt bolag inte ligger under SONY? Eftersom du gjort detta, och har lite mer erfarenhet av det hela, kanske du kan ge mig en lista (stegvis) så det blir lite enklare, och även för andra som är intresserade av detta. Vad börjar man med? Och när kan man känna ett lugn över att man har koll på vad som skall göras / hur man går tillväga.
  2. Jo jag känner nästan lite så jag med. Nu när jag läser igenom detta så skrivs det om massa olika sidor och saker som jag skall registrera mig på. Varför är inte detta samlat under samma sida? Om det ändå drivs för samma ändamål? Jag funderar på vilka steg jag skall ta för att kunna bedriva detta, behöver jag göra detta till en förening? Då undrar jag varför, när jag får ett svar att jag kan lägga upp musiken direkt via en distributör som sedan ger mig information om släpp och även försäljningsstatistik. När jag söker på NCB får jag ej fram någonting som handlar om musik, endast massa banker från utlandet. Och angående IFIP, så förstår jag inte riktigt vad det gör, är det för promotion? eller.. har skrollat runt lite på deras hemsida utan att riktigt få en bra bild varför jag ska spendera pengar där. Samt en till fråga, vi säger att en artist som jag tar under mina vingar och signar till mitt skivbolag. Hur får musiken tillstånd att spelas i radio? Tack igen för all respons jag fått på denna tråd.
  3. Hej Piccazzo. Tack för ett såpass snabbt svar, en sak jag funderade på är "Om du planerar på att släppa låtar som spelas i radio utomlands bör du skaffa ISRC koder av Ifpi registrerade på ditt skivbolag." Hur får jag tag i dessa? Är det automatiskt via en distributör när jag släpper en EP t.ex? Och angående ekonomi , så är jag inte helt lost, man kanske kan läsa vidare och få en förståelse om vad som behövs göras och även tas hand om. Uppskattar verkligen alla svar jag får! Med STIM så vet jag inte vad jag ska göra, borde jag registrera mig där? Eller vad har ni för åsikter och råd?
  4. Okej, jag tycker då att ett skivbolag verkar vara min gränd. Och angående promotion så förstår jag att mycket tid och även investeringar behövs, tack för såpass bra svar med mycket information. Hm, så jag kan släppa det via en sådan distributör och sedan är det klart? Går man igenom med artisten hur många procent som går till skivbolaget? Och hur gör man det hela för att det ska vara korrekt utfört (skatter etc). Och även, om jag vill att den musiken skall spelas på radio (ifall det händer) vad bör jag göra för att sitta säkert med allt. Får ursäkta så mycket frågor, men jag vill endast vara på det säkra! Mvh
  5. Hejsan. 🙂 Har länge gått i banorna om att skapa något slags kollektiv eller något liknande där jag kan släppa musik, lite för skojs skull och se vart det tar vägen. I dagsläget på Spotify & iTunes och kanske senare i framtiden på CD. Skulle någon som har erfarenhet av detta tipsa mig om stegen jag borde ta. Jag har läst en del om det, men det resulterar endast i att jag blir lite förvirrad. Borde helst prata med någon här som kan ge mig tips & råd. Som jag förstått det behöver jag anmäla mig som ett Musikförlag? Och även registrera det som ett bolag. Vilket käns lite väl dyrt, när jag endast har ett såpass litet kollektiv i dagsläget. Tar emot alla tips & förslag så jag kan genomföra detta så bra som möjligt.
  6. Okej, tack för ett såpass snabbt svar. Vet du om det finns någon bra VST för elbaser? Jag använder mig utav Trilogy i dagsläget, och där hittar jag ej något liknande tyvärr.
  7. Hej! Jag har en liten fundering, någon som skulle kunna hjälpa mig att identifiera och även tipsa om vart man kan hitta denna bas? Hur man går tillväga? J Dilla - Seventy3 Soundtrack
  8. Tack för såpass snabb respons & hjälpen! Och lycka till med bytet till Windows. 🙂
  9. Jag prövade precis som du beskrev med att köra via telefonen och se om ljudet återstår, när den ej är i datorn. Och då försvann knastret! Provade även att lägga mute på allt som har med mixern att göra, och knastret fortsatte... var även in i 'Enhetshanteraren' och inaktiverade alla ljudenheter för att se om det skulle försvinna men icke. Jag gjorde som jag gjort innan när jag får sånt här problem, och det är att installera & ominstallera realtek drivern. Efter 4 omstartar av datorn så fungerar det ÄNTLIGEN. Jag försöker verkligen tycka det här med ljud och allt inom det är intressant, men när det blir såhär så blir man fanimej riktigt irriterad.
  10. Sorry, jag har totalt missat detta svar. Tack så otroligt mycket för länkarna... jag har fortfarande problem med att få bra ljud på vinylspelaren. När jag spelar in så får jag liksom inga 'peaks' i Audacity. Jag har provat köra 2 RCA kablar och sedan 3.5mm till datorn utan resultat. Har även provat att köra USB, men det går ej då mixerns USB slår ut vinylspelaren. Jag provade att köra med en VCA och dra ut mixern och då blev ljudet otroligt bra när jag lyssnade i efterhand. Hur går jag tillväga? Kan det vara någon drivrutin jag behöver för detta? Och har du hunnit med att prova detta själv rundgång? Hellpig, jag vet om att det finns såna tjänster. Tack för tipset ändå! 🙂 EDIT: Jag har löst gåtan med att kunna spela in från vinylen. Har använt mig utav ett tangentbord med 2st USB uttag, och direkt jag använde mig utav denna så blockerade inte min dator installationen av denna, så nu fungerar det utmärkt att spela in...... MEN, efter allt slit och jobb med att få allt att fungera så har datorn börjat surra efter jag installerade Realtek drivers till datorn. Jag har avinstallerat dessa, då jag har varit med om detta förut men denna gång så slutar ljudet inte surra. Det spelar ingen roll om jag mutar av hela ljudet via mixerbordet, det surrar ändå när jag arbetar med datorn. Startar google chrome, trycker upp startmenyn, trycker igång ett valfritt program. Någon som vet hur jag kan lösa detta? Känner att turen verkligen är min sida nu..... :'(
  11. Jag lyckades lösa problemet, jag satt och mixtrade med inställningarna inne i Audacity, och jag lyckades hitta denna ruta som ej visas när man är inne i inställningar och ändrar. Direkt jag valde så började mätarna gå upp i taket hehe! 😄 Windows WASAP Tråden kan ju vara användbar för folk som har försökt detta och ej lyckas nå något resultat. Lite dåligt av Behringer att beskriva saker och ting på ett sätt som får mig att börja tvivla på att det skulle fungera. Jag kan även tillägga att detta fungerar ej med vinylspelaren. Men jag tippar på att det beror på att jag använder mig utav RCA kablar som sitter i 'Input' och inget som sitter i 'Output'. Tänkte jag skulle åka imorgon och köpa mig en extra kabel och se om det fungerar. Vad tror ni?
  12. USB kabeln sitter i både datorn samt mixer och fungerar utan några som helst problem. Jag får ljud från både monitorer och även vinylspelare. Det som ej fungerar är att få någon slags signal när jag försöker spela in från dessa enheter. Som du ser på bilden använder jag mig utav USB-B där bak och sen direkt till datorn. Använder mig även utav RCA kablar som går direkt från vinylspelaren till Input kanalerna på mixern. När det gäller drivrutiner så har jag googlat lite men lyckas inte hitta något som verkar vettigt. Någon som har något tips? Tack för hjälpen ännu en gång.
  13. Sådär, nu har jag tagit bilder på mixern Behringern, och såhär ser det ut med kablarna som används för tillfället. TRS + USB används på baksidan och även strömkabeln. Och på framsidan använder jag RCA kablar för Output, jag antar att jag även behöver koppla in 2st RCA i Input och sen i datorn för att kunna spela in ljud från vinylspelarn. Men gåtan består fortfarande om hur jag ska kunna göra för att spela in från datorn. Såhär står det på Behringers hemsida angående detta. 'Make sure you have the 2-TR/USB to main in the correct position otherwise you will not be able to record through the usb buss. You can only monitor the USB signal or record through it, you cannot re-route the usb signal back into the computer through the mixer, it is either monitor or record, not both.'
  14. Tack för ett såpass snabbt svar! Jag har prövat att använda mig utav In & Out (Behringer USB) utan något lyckat resultat. Men när det kommer till hur kablarna sitter så är jag lite osäker faktiskt, jag får återkomma med bilder om några timmar då jag inte befinner mig hemma just nu. Och tack så mycket för tipset Claes, jag ska även försöka med det!
  15. Hej. Jag har försökt att spela in ljud som spelas upp i datorn, både från YouTube och även min vinylspelare. Men efter ett tags googlande så kommer jag fram till att jag behöver 'Stereo Mix' som ska finnas under Ljud fliken. Denna hittas ej, även fast jag använder 'Show All Devices'. Använder mig utav Realteks HD Configuration med de senaste drivrutinerna och där syns endast Digital Output och min mikrofon. Jag har prövat mig fram i Audacity utan något lyckat resultat.. Hårdvara (Om det kan underlätta) Behringer XENYX1204USB Yamaha HS8 Audio Technica LP-120 EDIT Kan även tillägga att jag använder mig utav 2 TRS kablar till monitorerna. Såhär ser det ut inne i Audacity. Och när jag öppnar Ljud/Mixer så ser det ut såhär. Tacksam för all hjälp jag kan få!
×
×
  • Skapa ny...