Jump to content
Annons

kylistar

Medlem
  • Antal inlägg

    83
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

3 Neutralt
  1. Okej, har du något namn på något sånt?
  2. mäta hur mycket basen höjs och göra därefter tänker du?
  3. Fylla hörnen från golv till tak då eller? Tack, ska kolla in den
  4. Hej! Har precis flyttat in i min nya hemmastudio som står i ett rum på ca 2x3 m. Det ekade rejält här inne så var och köpte en ganska tjock matta som tar upp mer än 65% av golvytan, framförallt bakom skrivbordet med monitorerna. Och så har jag sätt upp ganska stora och fluffiga gardiner bakom monitorerna. Så nu ekar det inte lika mycket men fortfarande ekar det rätt mycket från hörnen mitt emot monitorer och gardinerna som inte har någonting alls uppsatt på sig än- Vad mer kan jag göra för att akustikbehandla rummet hyfsat enkelt och och billigt? Finns det något billigt alternativ till basfälla och annan ljudbehandling på väggar? Drömmen är väl också att kunna köra in en sub så småning om också.. om det nu går i ett rum på den här storleken.. Vad tycker ni jag ska göra? Alla tips är välkomna! Tack på förhand!
  5. Jag kör maschine, och 808 samplingar i den. Ska testa som du sa labrea. klas - vad finns d för trumpluggar som kan göra såhär då?
  6. hur i hela friden stänger man en 808 öppen hihat då? 🙂
  7. Hej! Har länge varit ute efter en/flera stängandes hi-hater. Eller det är iafalla vad jag tror det är. skulle kunna vara nån annan typ av hi-hat. Ett exempel på vad jag menar kan man hitta i t.ex. den här låten, men finns ju i extreeemt många låtar: vid O:55 kommer den, den är nästan som en öppen bara det att den är så tight på slutet och fortsätter inte låta ut snarare "sugs" inåt Vad heter den här typen av hihat "slag"? Tackar!
  8. Tack för svar! Ok, men att jag spelar f på vägen upp och f# på vägen ner då? Blir det bara ett byte från a minor till a dorian då lr?
  9. Hej! Jag spelar a minor skalan som den går, dvs A, B, C, D, E, F, G, A men sen på tillbaka vägen så spelar jag A, Gb, Fb(dvs e), D, C, B, A. Alltså flat 7th och flat 6th(vilket tar bort den 6e noten i skalan helt). Vad är det jag gör här? Älskar hur typ "medieval" det låter när jag spelar Gb noten och sedan ner till E:et. Tack på förhand! MVH Emil
  10. ah, det är ju dom där, har en hel del samplingar av sånna i min maschine, så nu är det bara rocka loss! tack för hjälpen! 🙂
  11. 51-52 går dom för att vara mer exakt. det är det fillet eller raiset, för att inleda nya stycket liksom. timbal, så måste det nog vara, om nån kan tala om vad den typen av slag heter vore jag tacksam!
  12. tänkte mest på just bara den där trum loopen som går mellan 00:50-00:53 du tror det är en darbuka alltså? jag har alltid tänkt mig att nej fan det är ingen darbuka den låter bara lik en sån men det kanske är en darbuka ändå, det lär nog fan va en darbuka....
  13. Tjena! Har försökt lista ut vad fasiken det är för slags trummor som gör det här raiset, vanligt i reggae/dub musik. Dom kommer in på 0:50 Tack!
  14. jag kör cubase. vart är det där då? vad heter funktionen så jag kan googla kanske?
  15. Hej! Just som titeln säger så håller jag på att spela in lite gitarr med mick men det är svårt att få det absolut helt i takt då jag inte spelat allt för länge och har hört att det ska finnas program så jag kan lägga ljudet precis exakt där jag vill ha det. Man kan ju även göra detta direkt i sitt DAW genom att klippa klistra men då blir ofta ljudfilerna lite "ryckiga" och det hörs vart man klippt av det. Någon som vet något plugin för detta? Tack på förhand!
×
×
  • Skapa ny...