Jump to content
Annons

jompa99

Medlem
  • Antal inlägg

    24
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om jompa99

  • Födelsedag 1985-10-08

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Nacka, Stockholm

Min musik online

Socialt

  • Skype
    johnny.akerlind@hotmail.com
  1. Möjligt att det går att få upp en superchunk i hörnet. Det finns runt 40 cm i höjd att spela på innan man slår huvudet i den när man går in genom dörren. Men hur menar du att den skulle se ut då? Precis som de jag har i främre hörnen, men mycket "kortare"? Kanske snarare skulle bli bättre med en superchunk monterad på tvären i hörnet mellan tak/vägg längs hela bakre väggen? Ska först bygga en panel som jag kan sätta för dörren. Den lär väl också bli av bredbandstyp så får se om den kanske löser flutter ekot innan jag slänger upp småpanelerna bakom monitorerna.
  2. Här är en bra lista på lite olika deals från en mängd olika tillverkare, webshoppar mm. Många är fortfarande aktiva. http://www.soundonsound.com/news/z-black-friday-pro-audio-deals
  3. Tack för input! Tyvärr går det bara att ha basfällor i ena bakre hörnet. På ena sidan så är det bara ca 15cm mellan dörren och väggen vilket blir lite lite för en superchunk. Och jag misstänker att det inte är någon bra ide att endast behandla ett av de bakre hörnen? För dörren har jag tänkt att jag ska bygga något som blockerar ljudet utifrån, men är rädd att det kommer döda rummet totallt då det blir en så himla stor yta med absorberande material. Jag har gjort ett gäng 30x30x4,5 paneler som jag tänkt sätta bakom monitorerna så jag får prova sätta dit några och se om det hjälper. Läste för övrigt lite om att det spelar mindre roll att sätta något på främre väggen då monitorerna inte är rundstrålande i de frekvenserna som panelerna behandlar (>500Hz). Börjar bli nöjd nu i alla fall. Det är riktigt stor skillnad mot när jag började i alla fall. Basen kommer jag nog aldrig får bukt med då rummet endast är ca 6 kvm...
  4. Då var det dags att sparka liv i denna tråden igen. Jag har nu kommit lite längre i bygget och skulle behöva lite hjälp med hur jag ska tänka kring den fortsatta akustikbehandlingen. Efter lite trial and error så ser det just nu ut så att jag har behandlat främre hörnen med basfällor, sidoväggarna med paneler samt ett sk ceiling cloud. Taket gjorde väldigt stor skillnad! På golvet ligger en heltäckningsmatta. Det förekommer dock fortfarande flutter echo i bakre delen av rummet. Om jag klappar med händerna så låter det typ "boing". Hur bör jag gå tillväga för att behandla detta utan att döda rummet helt? Ska jag sätta upp mer dämpning på bakre väggen eller ska jag behandla den främre väggen bakom monitorerna istället? Någon som har något tips? Skickar med lite bilder på hur det ser ut och en mätning som kanske säger mer om problemet.
  5. Snyggt jobbat! Ser riktigt bra ut! Får man fråga varför ni har så mycket diffusorer och (vad det verkar) relativt lite absorbenter?
  6. Här kommer en liten uppdatering... Saker och ting tar lite längre tid när man har barn så bygget har dragit ut på tiden. Själva rummet är klart nu och jag tänkte nu börja akustikbehandla lite. Jag har köpt mig en mätmikrofon och gjort lite mätningar och kommit fram till att bäst resultat i mitt obehandlade rum får jag när monitorerna står så långt in mot den främre väggen som möjligt. Eftersom jag har en del problem i de lägre frekvenserna så tänkte jag börja med att behandla hörnen. Jag hade tänkt att bygga så kallade super chunks och fylla de främre hörnen från golv till tak. Frågan är då, vilken typ av isolering kör man? Finns någon speciell densitet? Är superchunk vägen att gå eller är det bättre att bygga en tunnare "stående" basfälla där det blir luft bakom? Jag kommer nog inte ha plats eller tid att bygga några stämda basfällor tyvärr. Såhär ser mina mätningar ut. Det diffar lite när man flyttar grejerna fram och tillbaka men ser i stort sett rätt lika ut hela tiden. https://goo.gl/photo...aBRBtm5SPynyaD6 (länk till ett delat google photos album). Jag hoppas jag presenterar mätningen på rätt sätt nu =)
  7. Tack! Ska köpa mig en mätmikrofon och börja mäta så fort rummet är färdigbyggt och innan jag skaffar någon behandling! Känns helt klart som den mest logiska vägen att gå.
  8. Hur räknade du ut frekvenserna för stående vågor? Jag har kollat lite på 38%-regeln men vet inte om mitt rum är för litet för att tillämpa den? Känns som att jag kommer hamna mitt i rummet och att det kanske är bättre att skjuta in skrivbordet och monitorerna helt mot främre väggen istället för att dra ut det till mitten av rummet. Har man basfällorna hela vägen från golv till tak förresten?
  9. Japp, det har jag tänkt men är inte på det klara än med vad som kommer hända med taket. Kanske blir nytt innertak som är är lite sänkt. Kör man bredbandsabsorbent i taket då?
  10. Ingen mer som har någon input på min tilltänkta lösning/placering? Eller är allting så bra det bara kan bli? =) Vad gäller ackustikbehandling, är det värt att bygga ljudabsorbenter själv då det är bra mycket billigare eller blir resultatet mindre bra? Det finns en hel del guider för hur man bygger både bredbands och basfällor med isolering.
  11. Jag har lite yta hemma (med betoning på lite) som jag kommer att bygga om till en studio/kontrollrum, tänkt främst för produktion och lite mixning.Då ytan är rätt så liten (ca 6kvm) så vet jag att det finns problem förenat med detta. Det är dock detta eller ingen studio som jag har att välja på så då förstår ni kanske vad valet faller på... Rummet är byggt i ett större rum på övervåningen i det tvåplanshus där jag bor. Golvkonstruktionen tror jag består av träreglar med spånskiva, gips ljudmatta samt ekparket. Jag kommer köra en heltäckningsmatta ovanpå detta för lite ljudisolering samt myskänsla. Väggarna har jag tänkt bygga med träreglar, isolering samt dubbelgips eller spånskiva+gips. Innertaket är uppbyggt av träreglar och takplattor i frigolit.Ovanför reglarna så är det sån där fluffig sockervaddsisolering som de sprutar in på vinden i husen nuförtiden. Jag skulle gärna vilja ha lite input på hur jag tänkt med konstruktionen, väggarna (dubbelgips eller gips+spån eller annat), placering av skrivbordet samt val av akustikbehandling. Målet är inte att bygga en professionell studio men att få ett ok lyssningsrum som jag kan producera musik i samt försöka mixa i. Jag kommer troligtvis även mixa en del i lurar. Alltså borde väl detta innebära att få bukt med första reflektioner och stående vågor? Jag har funderat på basfällor i främre hörnen men vet inte om de får plats då de verkar vara rätt stora? Som jag har tänkt så har jag tänkt ljudabsorbenter på främre väggen samt på sidorna och någon form av diffusor på bakre väggen. För absorbenterna så har jag kollat på PrimAcoustics London 8 Kit http://www.primacous...com/london8.htm och diffusor vet jag inte riktigt än. Dock så är väl dessa paneler mest för 200Hz och uppåt och löser inga problem i de lägre frekvenserna. Jag har försökt göra en google sketchup skiss för att illustrera hur jag tänkt. Som ni ser är det lite olika längd på väggarna, vilket jag antar är lite bättre än ett helt fyrkatnigt rum. Jag mottager tacksamt råd och tips för att försöka undvika vanliga fallgropar och tankevurpor.
  12. https://soundcloud.com/gebic/bulletproof-original-mix
  13. Här är mitt första bidrag som är en tropical house låt med lite sommarfeeling =)
  14. Jag har provkört det sedan det lanserades här i Sverige och är förvånad hur ofärdig produkten känns. Jag har stora problem med att både skapa spellistor och att lägga till låtar i mina spellistor som jag lyckats skapa. Man klickar på add to playlist och sen kommer det upp en stor checkruta som visar att den ska vara tillagd. Men listan är tom. Har provat på både olika iOS enheter och PC med iTunes. Brukar fungera om man lägger till låtarna en 5-6 gånger. ITunes-versionen tycker jag är extremt seg och dålig. Går inte att använda i princip. Tar lång tid att spela upp en låt och allmänt segt. Största deal breakern för mig är dock att jag inte kan få över mina spellistor från Spotify på något vettigt sett. Ljudmässigt hör jag ingen skillnad då jag oftast lyssnar på resande fot då det är för mycket ljud runtomkring.
  15. Hej dreas, Det låter intressant. Skickat PM =)
×
×
  • Skapa ny...