Jump to content
Annons

Sheenius

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Senaste profilbesökare

1 707 profilvisningar
  1. Det här är min andra låt jag gör i hela mitt liv. Den första sabbade jag rejält genom att inte mixa, eller rättare sagt bara förstöra ljudet med en massa mixningsverktyg och sedan en preset på för mastering. Jag tror verkligen på denna låt och därför har jag med hjälp av specialnumret av studio om mixning försökt lära mig en del och har nu kommit så långt som jag kan. Det är väl egentligen EQ, kompressorer och stereo enhacning som jag har använt mig av i mixningväg. Trots detta har det tagit väldigt lång tid och nu kommer jag inte längre. Jag unrar därför om ni skulle vilja vara så vänliga och lyssna igenom denna mix en eller två gånger innan jag skickar in den på mastering. Jag ska nämligen snart tänkt vinna en tävling, och man vill ju inte bli snuvad på segern på grund av att mixningen inte var superb. Alltså dels mixning, men även musikaliska grejor ni tänker på. Eller allt ni tänker på i över huvud taget. Här kommer den:
  2. Jag har precis kommit in på och ska gå den distansutbildningen (i Sundsvall. Jag kommer studera 50%, alltså halvtid. Jag fick äntligen tummen ur och bestämde mig för att satsa. 2-3 år av mitt liv på att försöka självförverkliga mig själv. Jag undrar även jag om någon har gått utbildningen och kan berätta lite grann? Tanken är egentligen i första hand att kunna ha en inkomst samtidigt som jag kan sitta mina 8-12 timmar om dagen. Samtidigt är jag säker på att jag kommer att kunna tillgodogöra mig mycket gällande mixning och även teoretisk kunskap. Det jag undrar mest över är ändå hur pass krävande utbildningen är? Är det krävande studier eller kommer jag ha gott om tid för mitt eget musikskapande?
  3. Jag har precis kommit in på och ska gå den distansutbildningen du skriver om. Jag fick äntligen tummen ur och bestämde mig för att satsa. 2-3 år av mitt liv på att försöka självförverkliga mig själv. Jag undrar även jag om någon har gått utbildningen och kan berätta lite grann? Tanke. Är egentligen i första hand att kunna ha en inkomst samtidigt som jag kan sitta mina 8-12 timmar om dagen. Samtidigt är jag säker på att jag kommer att kunna tillgodogöra mig mycket gällande mixning och även teoretisk kunskap. Det jag undrar mest över är ändå hur pass krävande utbildningen är? Är det krävande heltidsstudier eller kommer jag ha gott om tid för mitt eget musikskapande?
  4. Jag undrar över nästan precis samma sak! En sak som denna är precis det jag behöver, laddningen inte så viktig dock! Mvh
  5. Som topic lyder, jag skulle behöva få upp mina monitorer brevid mitt datorbord. Ska upp med en massa rolig hårdvara och vill ha 100% plats på skrivbordet, monitorerna tar i nuläget alldeles för mycket plats. Det jag hittar på Thomann är väggstativ, men dessa är för VXT6/VXT8. Funkar dessa även till mina Rokit? I annat fall, vad finns det för alternativ? Ska upp med en Maschine, större skärm, större keyboard och lite mer.
  6. Det ni alla skriver är intressant! Tack Bluesboy för musiknationen.se länken, fanns mycket av intresse där. Jag undrat angående Dicentia, är det inte mastring dom sysslar med där eller erbjuder de även mixning? Till Sonefors: Vart ska jag vända mig för att hitta någonting i den prisklassen? Ett sådant pris går väl bara att drömma om på dina två tips. Linus: Samma fråga till dig!
  7. Det är som så att jag håller på med ett houseprojekt, det är ganska djup och halvpsykedelisk sådan. Jag tror verkligen stenhårt på detta projekt och vill behandla det därefter för att få alla förutsättningar. Jag undrar därför vart jag ska vända mig för att få låten mixad och mastrad? Det känns ju som att specialister på elektronisk musik är att föredra för att det ska bli ultimat? Har googlat, men inte funnit vad jag letar efter. Hade tänkt cutting room för mastring, men andra alternativ är naturligtvis också intressant. Det är i första hand mixningen jag är intresserad av att hitta. Jag undra även vad ni tror att mixning av en låt med totalt 15-20 spår kan tänkas kosta? Mixningen syftar jag på då. Med vänlig hälsning
  8. Kan jag använda samtliga lurar du listat ovan utan hörlursförstärkare? Har nämligen bara mitt c400 ljudkort. Tack för ett bra svar!
  9. Tack, har du något tips på ett par sådana? Dom får gärna kosta i sådana fall. Målet är att producera tung och djup edm annars, house o en del dubstep.
  10. Tack för alla era svar! Börjar tänka på att kanske akustikbehandla rummet istället, känns som en mer aktuell grej faktiskt. Parkettgolv, betong och gipsväggar, dåligt med tavlor och mattor etc. Kanske låter sjukt, men så fort jag har pengar så vill jag fan sprätta dom. Ni kanske har räddat mig från ångest över att blåst nästan 10k och bara fått en liten förändring. Jag kommer bara på en sak, som jag måste höra med er om. Kollar nu på mina rokit högtalare och börjar fan fundera på om höger diskant inte är skadad... Den vänstra är helt rund, den högra har liksom en kant på sig. Vet inte hur jag ska förklara, men typ som att det kommer en utåtbuktning på den, fast att hela diskanten buktar ut efter en kant. Detta måste ju vara ett handikapp. Tycker konstigt nog inte att diskanterna låter olika, men någonting måste väl ändå detta göra med ljudet?
  11. Som topic lyder så ska jag byta ut mina KRK Rokit8 RP2 till ett par andra monitorer. Jag vet inte om det är så att jag inbillar mig, men det känns som att de monitorer jag har idag snarare förskönar musiken än att vara ärliga. Försöker mixa och mastra med dessa, slutar med att det låter awesome i dessa högtalare, men i ett par vanliga så låter det skit. Kan väl kanske vara den mänskliga faktorn med... Jag tänkte börja fråga er, är det inte i ett rum som är obehandlat bättre med ett par 6" och en sub-bas? Kan det ligga någonting i det jag säger om mina KRK, att de förskönar snarare än att vara ärliga? Jag är ute efter ett par monitorer mellan 6000-9000 kr. Om det finns billigare som är bra så är de naturligtvis intressanta. Saken är den att jag vill ta mitt musikskapande till en ny nivå, och när jag inte kan mixa och mastra så att de låter bra, så blir det ett handikapp i musikskapandet! Ni kan ju lyssna på denna, min första, och höra att mixning och mastering blev långt ifrån optimal: Tack på förhand /Sheenius
  12. Jag hade tänkt att söka till psykologprogrammet hösten 2013, men fram tills dess skulle jag vilja satsa på mitt största intresse, hobby och passion. Musikproduktion that is. Jag har kikat på Dubspot Acadamy. Antar att ni vet vad det är: http://www.dubspot.com/dubspot-online/ Det jag undrar över är om detta är studiemedelsberättigat eller om jag i sådana fall skulle vara tvungen att både betala kursen och mina egna levnadskostnader. Skulle uppskatta om någon av er har svar på detta, då detta känns som det jag vill göra just nu! Mvh Simon
×
×
  • Skapa ny...