Jump to content
Annons

IntoDeepWater

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Det är lite snurrigt det där, men det är så jag har förstått det också. Det känns lite overkill och tar plats i onödan, och jag har ingen direkt användning av ett mixerbord just nu. Bra idé dock. --- Argon HA1 verkar schysst, men verkar inte finnas att köpa i USA (pendlar Sverige-USA). Befinner mig i USA just nu och dröjer tills jag pendlar tillbaka, så jag har kollat in denna lite: https://www.jdslabs....hone-amplifier/ Vad tror ni?
  2. Men - rätta mig om jag har fel - det är väl lurar med hög impedans som behöver extra kräm i form av stärkare, inte de med låg impendans? Hade jag haft ett par lurar med låg impendans så hade jag enligt vad jag förstått inte behövt någon stärkare? Högre impendans = tungdrivna, låg impendans = inget "tjafs" på det sättet?
  3. Tack, ska kolla in den. Jag är inte ute efter ett "färgat" ljud alltså - det måste vara neutralt så att jag kan mixa i kombo med mina monitorer (switchar jag så är det natt och dag), men jag har använt HD600 i en tidigare setup med bra resultat, samt från min stereo (vilket inte är samma sak, men man ser lite vad lurarna kan göra). Är inte ute efter extra bas alltså, men det är noll lågfrekvens, så när jag komponerar så blir det att jag fipplar fram mer bas eller väljer kaggar med mer tryck för att kompensera så att säga, vilket gör processen rätt omständig. Min Rotel 1520 stärkare klämmer ut 470, och i kombination med Hegel 10 DAC:en i lyssningssetupen blir väl ljudet något färgat dock, men den brist på bas jag har från Scarlett 6i6 är långt ifrån acceptabel. Men anyway, om du får bra resultat så kollar jag in den! Kanske en något onödig utläggning där från min sida. 🙂 Tack! Jag välkomnar fler välkomnar såklart fler rekomendationer.
  4. Hej! Är på jakt efter en hörlursförstärkare då mitt ljudkort (Focusrite Scarlett 6i6) inte pallar att driva mina Sennheiser HD600. Måste i princip skruva upp volymen på max för att höra vad jag gör, vilket iofs skulle kunna funka om det inte vore för att det också är noll bas. Impedans 300, så de behöver lite extra push... Så, tänkte kolla om någon har tips på vad som skulle kunna utgöra en bra förstärkare för dessa lurar. Gärna hyfsat billigt då, om det nu är möjligt, annars får väl budgeten gå upp till vad som behövs för att få ett bra resultat. Tack på förhand. 🙂
  5. Hej igen, Nu har vi löst problemet... Det visade sig att vi hade olika versioner av en VST - z3ta+ - och när man då hade flera spår med denna vst så distade hela låten... skönt att ha det löst iaf.
  6. Tjena, Jag och min bandkollega skickar låtar till och från varandra, och det mesta funkar fint. Jag gör en låt, han arbetar vidare på den och vice versa. Nu är det en av mina låtar som han arbetat på, som jag ska forsätta på - men den låter helt fucked up. Hela låten distar. Jag har kollat allt jag kan komma på men ser ingen skillnad i detta projekt jämfört med annat vi jobbat på tillsammans. Vi kör båda Cubase 7.0.6 och Windows 7. Mitt ljudkort är ESI Juli@. Nån som har några idéer? Henrik
  7. Då har jag fått svar på mina frågor och tackar så mycket!
  8. Ta inte över min tråd! 😄 Ok, men det låter bra. Ingenting man behöver tänka på då i princip, bara att köpa och installera? Uppgraderar man inifrån femman eller avinstallerar man och installerar 6.5? Sorry, jag inser att det är lite newbiefrågor...
  9. Hej, Jag kör just nu Cubase 5 men funderar på att köpa 6.5. Är det lätt att uppgradera mellan dessa versioner? Kommer jag att behöva installera alla mina plugins igen eller kommer de att ligga kvar och 6.5 hittar dom? Henrik
  10. Ja jag tycker att jag borde få någon slags signal in men tyvärr får jag inte det. Jag rotade precis fram min gamla Ensoniq EPS16+ ur källaren och med den är det inga problem. Jag får hugga av en oktav så att den får plats på skrivbordet och köra med den istället. 😄
  11. Ok, jag rotade fram min gamla Ensoniq EPS16+ och kopplade in den via midi direkt till Julia, och får ljud. Så det är något med min CME, eller Julia/CME som inte är som det ska.
  12. Någon här som kör UF-midikeyboardserien från CME och använder midiutgången istället för USB? Jag får ingen insignal till Cubase och undrar om det är något man måste ställa in i CME:n för att det ska funka. Enligt manualen finns det bara en inställning att ändra på och den är rätt inställd på min CME.
  13. Jag kör digitalt ut till min DAC, och sen vidare till stärkare och högtalare. Det är så jag lyssnar på musik från datorn, och jag har inga dedikerade monitorer eller dedikerad Cubase-dator. Visst skulle jag kunna byta till analogt men då får jag växla mellan detta varje gång jag lyssnar på musik vs gör musik vilket känns rätt bökigt. Men jag antar att jag får testa det åtminstonde för att se om det har med det att göra. Cubase hittar absolut mitt Julia, och det låter absolut rimligast att det är länken från CME:n som är boven. Hur som helst har jag nu lånat hem ett USB-midiinterface och det händer ändå ingenting. Jag har aldrig testat midin på CME:n förut eftersom när jag köpte den så satt jag med XP och det fanns drivrutiner så jag körde via USB och det flöt på som det skulle. Det är ju pga att CME inte behagar göra drivrutiner till ett OS som kom 2 år efter att jag köpt en midikeyboard från dem som gör att jag sitter med dessa problem... aldrig mer CME. Kommer jag ihåg rätt i att man "ser" att man spelar på keyboarden i t ex transport bar även om t ex en mjuksynth inte är inställd på rätt kanal? Cubase verkar inte få någon signal in alls.
  14. Jag överväger starkt att prova att köpa ett USB-midiinterface och se om det funkar. Någonstans i bakhuvudet har jag för mig att jag för 5-6 år sen läste att man inte kan använda SPDIF-utgångarna och midi samtidigt på ESI Juli@, jag kan dock inte hitta något sådant när jag googlar, men jag har helt för mig att jag läste något sådant... det skulle isåfall kunna vara en tänkbar förklaring. Annars är jag at a loss.
  15. Ja jag ska ju använda den som moderkeyboard för att styra mjukvarusynthar...
×
×
  • Skapa ny...