Jump to content
Annons

Nicklas Enace

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Finns tydligen fler än jag som är förvirrad av alla dessa siffror.. 🙂 Christian: Med andra ord är den klart godkänd att användas som absorbent? Har fått ett pris på 70:-/kvm, är det ett bra pris möjligtvis?
  2. Ifall dessa skivor passar bra som absorber i studion. Fast det kanske man inte behöver rayls värdet för att förstår? Hörde från en god vän att det borde ligga mellan 5000-7000..
  3. Jag önskar att det var till hjälp, det är säkert det men jag har svårt att tyda denna.. 🙂
  4. Har svårt att få fram raylsvärdet på denna isoleringsskiva. Någon som vet hur man kan räkna ut det eller vart man kan få info ifrån utan att maila Paroc? 😉 Anledningen är att jag behöver svar hyfsat fort.. 🙂 610 x 1220 mm 195mm tjock http://www.paroc.se/losningar-och-produkter/produkter/pages/allmanna-byggisolering/paroc-extra-
  5. Menar du med "fylldaväggar" typ "flytande" rum i rummet?
  6. En snabb fråga. Har fått över lite i lönekuveret & tänkte inhandla material till studio bygget. Vad för sorts isolering ska man köpa för bygget av basfällor & absorbenter? Har läst mig till en hel del & tagit del av er andras tips & tricks + ritningar, tackar jag så hemskt mycket för! 🙂 Men för att få puckt på min förvirring & inte köpa fel så ställer jag frågan en gång för alla.. 🙂 Vad väljer man? För mjukt? För dålig densitet? ISOVER Piano ISOVER UNI-36 Ska man köpa skiva eller rulle? Tjocklek har jag förstått att man ska köpa så tjockt som möjligt. Luftspallt bakom? Ska det vara så hög densitet som möjligt på isoleringen? Ska man montera något på väggen bakom sin basfälla? PS. måste säga att det är tack vare er mina timmar på jobbet går fort. Men vill se mer studiobygge trådar &/eller bättre uppdateringen på befintliga. Min tråd kommer såfort jag gjort klart ritningen i Sketchup samt planen är helt klar..
  7. Martin: Vilken inspiration! Vill sätta "spaden i marken" på en gång själv! Sitter lite i samma sits som dig, innan du startade.. 😉 Källare i villa utan någon större värme. Yttervägg med dålig dränering. Ligger långt bort från barn & fruga så behöver inte något större jobb med att det inte får låta. Blir att lägga mer energi på just akustiken. Det är ett gammalt torkrum så det sitter en mega stor radiator med en fläkt utanpå, sticker ut ca 200-300mm från ena väggen. Såg att du hade en radiator i rummet också. Lät du den vara kvar?
  8. Hej gottfolk. Mitt studiobygge startar snart & planerna går mot att bygga egna diffuser, HH lådor, basfällor m.m. Kör programmet QRDude, men hur läser jag av för vilken frekvens jag vill jobba med? & hur mäter jag av hur det låter i rummet? Hoppas att ni förstår frågan, har själv svårt att förklara den, samt förstå den.. 🙂
  9. Visade lite för min fru hur jag hade tänkt det.. haha.. "Måste du ha högtalare?"
  10. Tack! 🙂 Ja, jag förstått det. Tropr också att det inte finns något slut på hur vad man skulle kunna göra. Till en början blir det nog att bestämma rum tillsammans med sambon.. hon har ju tydligen en del att bestämma också.. 😉 ..hon är ju endå designer & vill ha sitt rum också. Då antagliugen större rum än vad jag behöver.. 😛 För att säkra upp en ev. redan eller kommande fukt i grund så blir det nog platon matta för att vädra ur. Målning för att få ett trevligare rum än betong väggar. Sen äggkartonger till väggarna för att sedan allt eftersom göra det jag kan, har råd med & behöver, samt det jag får för sambon.. 😉
  11. Väntar ivrigt på en fortsättning.. 🙂
  12. Tjabba. Första posten här på forumet! Skrev igår kontrakt på huset där jag kommer att ha helt fria händer i ett utav rummen i källeren. Det ska byggas studio! En dröm ska gå i uppfyllelse. Efter febrilt läsande & letande, utan att egentligen fått någon större uppfattning ber jag nu någon som har tid över att skriva ner en sammanfattning över tips & trix & länkar till att bygga studio. Mitt rum ligger i källarplan, betong väggar+tak+golv. Vägg i vägg med bastu+våtrum. Tror ni det kommer att vara stor risk för fuktskador? Det kommer enbart att vara en studio för rent produktions mässigt, alltså utan sångbås & kontrollerrum. Kommer att mastras, mixas & proddas själv. Genre: Techno/EDM Alla tips mottages!
×
×
  • Skapa ny...