Jump to content

Deaken

Medlem
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutralt

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stocholm
 1. Hej igen. Nu har jag tänkt om och tagit bort plattorna. Jag hade nog inte tänkt igenom det hela riktigt. Har valt en mer modest inställning med 50mm Stepisol 22mm golvspån samt 2 lager golvgips, allt dämplimmat. Det borde nog räcka till för mina behov. Jag har läst en annan tråd här på forumet som liknar mitt bygge. http://forum.studio....ktronisk-musik/ Precis som den tråden beskriver, har jag har ett fönster på ena kort väggen som jag inte vet riktigt hur jag ska lösa. Det fina är dock att jag har ett el-element som enkelt kan flyttas. Hur bygger jag å ljud-tätar runt detta fönster?
 2. Tack Björn. Ceminwood låter som ett alldeles utmärkt alternativ. Stepisolen är redan lagd tyvärr. (Även trädgårdsplattorna. Arghhh. 😠🤪 ) Dom säger att man lär sig av sina misstag. hoppas dom har rätt. ☺️
 3. Tack för input Björn. Kåken är innerstad Sthlm, ingen svikt i golven å det är inte särskilt lyhört heller. Ska försöka få tag på konstruktionsritningar så jag kan räkna på allt ordentligt. Räknade lite å fick fram en något högre siffra, 1700 kg... Ger ju tyvärr en dystrare kalkyl. Jag kanske ska skippa trädgårdsplattorna och lägga dubbla golvspån samt ett gipslager istället? Vad det gäller storleken på rummet är jag medveten om de dåliga akustiska förutsättningarna. Tyvärr är de vad jag har att tillgå, hela lägenheten är endast på 60 kvm. Mer till för övning samt att kunna jobba under nätterna. När det är dags för slutproduktion så får jag hoppa in i en riktig studio.
 4. oioioi, även du har en poäng i det du skriver. 😉 Det är bärande väggar i 3 av väggarna, en långsida är trävägg med "bastputs" a la sekelskifte. Ska räkna på tyngden å återkommer med den. Har någon ett förslag på ett proffs som kan räkna hållfasthet?
 5. Vilken monstertråd! Ska läsa hela som natt litteratur. Tack!
 6. Hej Forumet! Jag bygger ”rum i rummet” studio, mestadels för ljudisolerings syfte. Bor i sekelskifteskåk med grannar över och under och pysslar med elektronisk musik. Jag har suttit i sovrummet de senaste 15 åren men nu när barnen är större så ryker barnkammaren på 4 X 1.8m å blir till bankabanka-rum. Yngsta grabben 16 år spelar dödsmetall på el-gura så även han skall få plats i rummet. 😆 Tanken är att jag bygger som följer: Golv: 50mm Stepisol, 40mm trädgårdsplattor, 22mm golvspån å sedan ett trägolv. Väggar, tak: 45x45 regel långsidorna 90x45 i kortsidorna, 70x45 i tak, med stenull i. 2 x gips å sedan råspont som ytlager. Anledning till råspont är dels för att kunna skruva gerjor på väg enkelt, men även för att minska reflektioner. Jag har använt råspont i taket i matsalen på en krog tidigare med gott resultat. Bygget är redan igång med Stepisolen och det mesta av betongplattorna på plats. Men... I helgen kom ordföranden i br-föreningen ner och undrade vad jag pysslar med. (Han var på fyllan 😳) Efter att ha släppt in honom för att vissa mitt stolta bygge fick jag frågan, ”Har du räknat på det här? Vi vill ju inte att golvet rasar ner till grannarna under” Ops. 😱 Nä, ärligt talat så har jag ju inte det. Så, till frågan. Håller det? Tar taxamt emot förslag å input både på räkenskaper å själva studiobygget. Ordföranden vill ha papper på uträkningen så förslag på vart jag kan vända mig för det är lite prio, vill inte bygga vidare förrän jag vet att jag kan använda betongplattorna. Deaken.
 7. Hej Grabbs. Varför syns inte era bilder?
×
×
 • Create New...