Jump to content
Annons

borjadja

Medlem
  • Antal inlägg

    155
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av borjadja

  1. Oj, missade din frågor Jakob. Missade att vi pratade om just trummor, jag är främst ute efter att komprimera syntharna, som på bilden.

    Den Kickstart som ligger efter kompressorn är inte en kompressor utan den skapar endast sidechain effekt. Men den sidechain-effekten kanske ska ligga innan kompressorn?

    Ja jag är väl medveten om att ljudet börjar på första pluggen och fortsätter nedåt. Det jag inte har riktig koll på är hur man bör placera pluggarna för att få ett så rent och klart ljud som möjligt. Ni skrev till exempel att ni undrade vad distortion-pluggen gjorde efter kompressorn. Varför ska man inte ha det så? Någon skrev även att det var konstigt att jag hade reverb på tredje plats, varför detta?

    Tack för hjälpen! 🙂

  2. Nu vet jag inte om det blivit något fel på bilderna eller om jag tvärmissar något men......är inte kompressorn på i båda?

    Oj haha.. så!

    Här är två bilder för att beskriva mitt problem.

    På den här bilden så är kompressorn avaktiverad, som ni ser så är högsta peaken enligt volymmätaren på -16 dB.

    http://i44.tinypic.com/13zmxpi.png

    På nästa bild så är kompressorn påslagen. Trots detta så visar volymmätaren samma värde, trots att ljudet är så mycket lägre. Om jag börjar lägga på make-up gain så slår volymen i taket.

    http://sv.tinypic.co...=5#.UmA69jn9s18

    Borde det inte vara tvärtom? att med kompressorn på så ska ljudet vara högre samtidigt som volymmätaren inte behöver skjuta iväg... Gör jag något fel på mina inställningar?

  3. Här är två bilder för att beskriva mitt problem.

    På den här bilden så är kompressorn avaktiverad, som ni ser så är högsta peaken enligt volymmätaren på -16 dB.

    http://i44.tinypic.com/13zmxpi.png

    På nästa bild så är kompressorn påslagen. Trots detta så visar volymmätaren samma värde, trots att ljudet är så mycket lägre. Om jag börjar lägga på make-up gain så slår volymen i taket.

    http://sv.tinypic.co...=5#.UmA69jn9s18

    Borde det inte vara tvärtom? att med kompressorn på så ska ljudet vara högre samtidigt som volymmätaren inte behöver skjuta iväg... Gör jag något fel på mina inställningar?

  4. Tittade på klippet och förstår. Men det jag inte förstår är att när han har lagt på en hård kompressorinställning och höjer upp så att volymen slår lika högt som den gjorde utan kompressorn, så är hans komprimerade trummor mycket högre. När jag gör som han, alltså lägger på hård kompression och höjer "make-up gain" så är mitt ljud mycket lägre, trots att det visar samma värde i Logic. Borde inte mina komprimerade trummor vara högre?

  5. Jag har ytterligare en fråga här, när jag jämför med mina referenslåtar så låter de så extremt mycket klarare (och högre) och de ser dessutom väldigt bra ut i "metering" verktygen (multimeter).

    Här är två bilder, en på min låt och en på min referens. Ni ser ju själv skillnaden, hur få de låten att bli så stor och bred?

    Min låt rör sig i den här formen:

    http://i41.tinypic.com/xeem4p.png

    Referenslåten (Sick Individuals & Axwell - I am) rör sig i den här gigantiska formen:

    http://i43.tinypic.com/2wdvdc9.png

  6. Det är lite drastiskt att göra, så se det som ett sista alternativ - tycker jag. Prova att få ur alla kanaler så mycket nivå som du kan först.

    Behövs det mer ändå, så lägg en transparent brickwall limiter på de kanaler som behövs höjas mer. Lägg limitern sist i kedjan på kanalen. Lägg den efter regel (post fader) och sätt den på typ -0,1. Höj sen kanalen tills det börjar låta påtagligt annorlunda, backa sen av lite grann.

    En multiband limiter kan låta mer transparent än en singelband.

    Som allt annat drastiskt så får man inte alltid till det första gångerna. Ta hellre i för lite än för mycket.

    Okej, men hur menar med att få ut så mycket som möjligt ut varje kanal?

  7. i princip gör du rätt även om jag inte förstår det där med 3.7.1....

    men om den bara jobbar med 4dB reduction när den allra högsta peaken slår och kanske är ganska overksam i övrigt så händer kanske inte så mycket

    beror på vad det är för ljud du jobbar med

    har du nån gain-reduction indikator på kompressorn du använder?

    det är kanske mer intressant att ha kolla på hur mycket den jobbar i snitt än vad högsta peaken är - annars är risken att du inte trycker ihop materialet särskilt och drar ner regeln efter kompressor för att det inte ska slå över

    tillbaka till ruta ett a

    Där sa du någonting bra haha! Kan nog vara detta som är mitt problem.

    Jag trycker nog inte ihop mina ljud som du säger. Jag använder liksom inte kompressorn.

    Så här ser det ut när jag jobbar med kompressorn, gain-reduction peakar som mest på 3 dB och jag har höjt gain med 3 dB. Gör jag fel här?

    http://i41.tinypic.com/s2tfsw.png

  8. Hej! Jag har ett evigt problem känns det som, jag förstår inte hur jag ska kunna komprimera mina enskilda ljud för att få en högre slutmix. Hur gör ni? Vad för inställningar ska man ha?

    Så här går jag till väga när jag ska komprimera ett enskilt ljud för att få det högre:

    1. Jag utgår från 0 dB threshold, 0 dB gain, 3.7.1 ungefär i ratio, 0 ms attack och cirka 100 ms release.

    2. Jag drar sedan ned min threshold så att kompressorn börjar jobba.

    3. När högst peaken är på typ 4 dB så stannar jag min threshold där och lägger på 4 dB gain.

    Är detta korrekt sätt? Jag tycker inte att mina ljud blir alls högre, och verkligen inte slutmixen...

    Undrar även vad som avgör vilka spår man ska ha kompressor på? Vad är viktigast?

    Jag är så trött på att jag aldrig kan få upp volymen. Hade varit extremt tacksam om någon ville ge mig en bra förklaring!

  9. Är det någon som kan förklara för mig hur man gör en sån här saw-bas? När jag försöker blir det bara platt och tråkigt. Hade verkligen uppskattat detaljerad hjälp!

    Börjar 0.05:

    cover / remix länk borttagen - läs forumreglerna

×
×
  • Skapa ny...