Jump to content
Annons

newmember

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om newmember

  • Födelsedag 1989-05-29

Om mig

  • Kön
    Man

Socialt

  • Skype
    promod_89@hotmail.com
  1. Ne inte vad jag vet. Alla kanalerna finns ju listade i mixerconsolen som i arrangeringsfönstret men i fel ordning i mixconsole. Om kanal ett till tre i cubase ligger på rad i arrangeringsfönstret så kanske kanal tre börjar först sedan ett och sedan två exempelvis. Jag har provat att synka mixconsole och projektwindows (arrangeringsfönstret) men fungerar ej endå tyvärr. Kan det vara en bugg eller så tro?. Kan tillägga att detta problem ej fanns hos mig först vid cubase 7.
  2. Hej Studioanhängare! Jag använder Cubase 7.5 med Reason 7 och kör dessa med rewire till cubase för att sedan assigna dessa till gruppkanaler, som i sin tur går ut till mastern. Detta för att samla höger och vänster kanal från reason på en gruppkanal. Ett problem som jag tycker ställer till när jag routar i cubase är att Rewire kanalerna hamnar lite huller om buller i mixerconsolen. Dvs kanal 25, 3, 19 etc i kanallistan. Även om kanalerna ligger på rad i arrangeringsfönstret så gör det inte det i mixerfönstret. Detta gör att det blir lite rörigt när jag skall routa rewirekanalerna till de olika gruppkanalerna. Jag har lite funderingar nu på om det är någon mer som har samma problem, och kanske har något tips på hur jag kan lösa det här. Jag har sökt runt på flera forum, inklusive här på studio men inte hittat något svar. Tack på förhand!
  3. Generellt sett tycker jag att det är ett dåligt utbud på marknaden när det gäller att lösa problematiken med musanvändande i mixningsteget. Dom få lösningar i hårdvara som finns, är inte speciellt lätta att sätta sig in i och löser i stort sett bara reglar och panoreringar. Om du inte införskaffar ett protools hd system med kontrollyta. Jag har förvisso inte själv lösningen. Men tycker att det ändå borde finnas ett stort intresse för en lösning. Softube är ju ett steg i rätt riktning med sin Console 1. Men känns ej som en riktig färdig produkt i mina ögon.
  4. Behringer släpper en ny modell nu i mars tror jag, om du kan vänta. Verkar riktigt lovande. http://www.behringer...ts/X-TOUCH.aspx
  5. newmember

    Cubase 7.5

    Har även jag haft problem med trackpreset. Men även hängningar och låsningar när jag använt reason via rewire som funkade väldigt bra innan uppgraderingen. En annan grej som jag inte riktigt är säker på om det är en bugg eller ej, är att rewirekanalerna hamnar huller om buller i mixerfönstret. Säg att jag aktiverar 27 kanaler exempelvis så hamnar inte dessa på rad i ordning utan slumpmässigt.
  6. Jag går också i tankarna kring uppgradering eller inte. Sedan en polare till mig haft liknande problem som övriga beskrivit i forumet så har jag övervägt uppgradering. Dessvärre av egen erfarenhet känner jag att ostabliteten i sig varit något som hängt med steinberg länge och inte blivit godtyckligt först nästa version kommit ut. Vilket är synd då jag gillar att arbeta med detta program.
  7. Det beror ju i och för sig också på vad du har för syfte med ljudkortet. Vad har du tänkt att göra? Har du tänkt att spela in mindre band, eller stor symfoniorkester? Eller har du andra planer DJ, producering medmera? Det där med att usb är slött etc är ju egentliten inga större problem idag. Visst så har du möjligheten till större kraft med högre överföringshastigheter etc på PCI-ex. Men inget som är måste vid mindre inspelningar. Antog att det är tänkt att datorn du skall sätta i kortet i är i nån typ av studio. Men behöver du vara flyttbar är det ju smidigare om du har ett ljudkort med USB/Firewire etc.
×
×
  • Skapa ny...