Jump to content
Annons

Cypher

Medlem
  • Antal inlägg

    19
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Cypher

  • Födelsedag 1985-06-14

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Tusen tack för hjälpen allihop, prova lite av varje inklusive ovannämnda exempel, vilket lät bra men ändå inte lika naturlig i bredd-soundet som jag fick fram med center.
  2. Tack för den också, det hade jag faktiskt inte tänkt på, jag provar och återkommer. Däremot kikade jag lite närmare på Center-pluggen, som också verkar vara en lösning då den har alla viktiga parametrar för det ändamålet som DMM också var inne på.
  3. Det är just vad jag vill/försöker göra, där ligger problemet, vilken stereobreddare skulle det kunna vara? Jag jobbar mycket med waves Center, S1 och Doubler? Loopen är i stereo, men tycker inte att den känns bred nog. Har provat processen Amis skrev om, men får inte resultatet jag är ute efter. Ska definitivt prova skicka hela paket till ett litet rum. Jag har typ alla waves pluggar, men just den finns inte på min lista :S
  4. Tja! Har kommit till mixstadiet och stött på ett hinder vad gäller att bredda mitt trumpaket, har provat olika stereospread-pluggar på trumkanalen, men det som enligt mig låter bäst (ur ett bredd perspektiv) är när jag bouncar ut trumkanalen, kopierar upp den till två mono-kanaler, med 7ms delay på ena kanalen och hårt panorerade åt höger respektive vänster. PROBLEMET är att baskaggen lutar för mycket åt vänster (kanalen som inte är delayed).... Nån som stött på liknande problem?
  5. Tackar, kanske blir en värdefull investering 🙂
  6. Nu har jag gjort precis som i videon, tre gånger dessutom, lyckas fortfarande inte få ut alla kanalerna ut via separata kanaler i logics mixer....?!?
  7. Tja! Funderar på att köpa hem denna synth, sitter redan på syntharna som följer med NI´s Komplete, någon som vet hur mycket denna skiljer sig från exempelvis Reaktor, Massive, FM8 mm? Är det värt pengarna? synthen jag pratar om är alltså Omnisphere
  8. Tja alla! Kört fast hårt. Flera dagar har gått åt att försöka få studio drummer (NI) instrumenten att komma ut i seperat spår i logics mixer, jag lyckas få ut dem till seperata kanaler i Kontakts egen mixer, men som sagt ej i logic. Något som vet hur detta fungerar? Tack på förhand
  9. stevenlangs Du råkar inte spela bas? Skulle behöva det på några spår.
  10. På bus 1 lägger jag en kompressor som jag sedan inaktiverar, detta endast för att slippa en fördröjning som kan uppstå och orsaka fasfel. Sen kan jag också tycka att det är skönare ur ett "kontroll-perspektiv" 🙂
  11. Detta är scenariot: Efter att ha mixat mina individuella trumspår skickar jag baskaggen och virveln till en gemensam bus (bus 1) som i sin tur sendas vidare till parallellkompressorn (bus 2). Min fråga är följande, är det någon idé att i nästa steg återigen skicka bus 1 och bus 2 till en tredje bus (bus 3) i syftet av bättre ihoplimning och gemensam bearbetning av bus 1 och 2 med olika kompressorer (exempelvis multibandskompressor,limiter), EQs och filter? Jag har provat detta och vet helt ärligt inte om mina öron låter sig luras av processen, men jag tycker att trycket blir mycket bättre samtidigt som transienterna kommer fram mer. Sen måste ju självklart hela tiden vara försiktig och höra efter noga så inte dynamiken försvinner och man inte överkomprimerar trummorna. Skulle uppskattas och vore kul att få ta del av era tankar kring detta?
  12. Jag tycker att Logics egna kompressor kan göra sitt på många sätt, däremot kul att ha en kompressor att ratta på och jämföra med 🙂 Tack för tråden Drloop.
  13. Cypher

    Vilka kompressor?

    Tja alla! Har jobbat en del med Logics kompressor och ledsnat lite vid det här laget. Har ni tips på andra mjukvaru kompressorer värda att kolla in? Skulle uppskatta en kort förklaring av vilka typer av instrument kompressorna funkar bäst på eller är vanligast att använda på. Hört att t.ex Waves CLA-76:a funkar väldigt bra för trummor, vad tycker/vet ni?
  14. Tack som fan, där fanns ju all info jag efterfråga. Sjukt bra förklarat av dig dessutom.
×
×
  • Skapa ny...