Jump to content
Annons

Håkan Lundqvist

Medlem
  • Antal inlägg

    30
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    2

Allt postat av Håkan Lundqvist

  1. Jag håller på med ett album med Black Metal-tolkningar av Povel Ramels repertoar. Kan det vara något? Ser för mig att pusha en version av "Far jag får inte upp min kokosnöt" med Abbath på gästvokal som första singel.....
  2. Är nyfiken men låtlänkarna är döda....
  3. Hallåja! Bra saker här, ja. Jag kan nog hjälpa dig med en del saker. Kanske rentav med hela ditt projekt. Är dock lite försiktig med att förplikta mig eftersom det känns lite svårt att göra en uppskattning av tidsåtgången på det jag vet så långt. Jag arbetar med både mix, mastring och produktion på "independent-nivå". Mitt förslag är att vi samarbetar om en låt du känner är mogen för att färdigställas och sen kan du ta ställning till om jag duger för dig och jag kan ta ställning till om vi har ett arbetssätt som funkar för mig tidsmässigt. Gratis naturligtvis men lika naturligtvis ska jag ha en andel om produkten skulle dra in pengar. Sänd PM om du är intresserad
  4. Det finns många sätt att uppnå analog värme och inspelningsmediat är enligt min mening den sämsta vägen. För de summorna där skulle jag prioritera mikrofon och preamp och ett bra integrerat hårddisk-system om du tycker det är för besvärligt med laptop och konverter. Vad är det för problem du upplever? Är det några speciella mål du har? Låt inte myterna kring analog utrustning lura dig. Det kan bli j-----t dyrt. Anar av ditt profilnamn att du kanske jävlas med gitarrljudet (kalla det manlig intuition). För 25 000 får du t.ex en Royer R121 och en Neve-pre. Du kanske redan har det men om inte så skulle jag titta i den lådan först:-)
  5. Hej Malin! Jag kan kanske hjälpa dig. Måste dock få veta lite mer om omfånget. Vad det är för instrumentering, hur många spår det ligger på etc. Är ingen mästare men har arbetat med mix och mastring på semi-proffessionellt nivå i drygt 10 år. Sänd PM om du är intresserad.
  6. Hallå Sune! Här är i alla fall ett pianokomp du kan pröva: MP3: https://www.dropbox.com/sh/880c78xcz67obkj/1BBC2PFz8X'>https://www.dropbox.com/sh/880c78xcz67obkj/1BBC2PFz8X WAV: https://www.dropbox.com/sh/880c78xcz67obkj/1BBC2PFz8X Med lite god vilja kan man kanske kalla det "Cabaret-aktigt";-)
  7. Jepp! Skicka till mig. Skicka privat meddelande så får du min e-post adress.
  8. Snygga arbeten Jerry! Smakfullt:-)
  9. Är intresserad men lurar på vad ni söker? Tänker ni någon som är på plats och utformar produktionen eller är ni ute efter kreativ mixare? Har kompetens på båda områden men bor långt från Örebro. Ställer gärna upp och jobbar oförpliktande på något objekt. Vill inte kasta bort er tid. Är professionell gitarrist och ok trummis med tillgång till proffesionell studio och kan bidra med: - Mix/Mastring - Gitarr/Trummor/Bas-pålägg och arrangering - Produktion på distans: Låtformande, Synth-layering, Effekt-layering etc. Kan sända exempel på mina arbeten om ni vill:-)
  10. Hallå Fredrik! Jag kan också tänka mig att hjälpa dig med mix och mastring. Har jobbat ganska mycket med rock n' roll upp mot indie-artister. Kan sända smakprov om du vill. Har exakt inget förhållande till rap alls men är intresserad av stilen och skulle gärna jobba lite för någon som har ett lidenskapligt förhållande till den och som kan "peka" på vad som är essentiellt bortom det rent "audiofila". Hör av dig om du är intresserad:-)
  11. Kan varmt rekommendera Sonic Port. Använder den dagligen som skiss-verktyg. Fördelen är att du då kan använda Line 6 egen software Mobile Pod som du får gratis tllgång till. I mina öron är det en av de bäst låtande förstärkar-simulatorerna. Det finns dock mycket som låter bra. I förhållande till Amplitube för iPad har den dock fördelen att man kan slå av kabinett-simulatorn vilket gör att man kan använda den som förförstärkare. Om man kombinerar den med t.ex ett portabelt Electro Harmonix-slutsteg och ett litet 1x12-kabinett har man en ganska kompetent liten gitarr-förstärkare för bara några tusenlappar. Du kan lätt lyfta ut ljuden du programmerat till ett bandsammanhang t.ex. Fullt programerbart, välljudande och löjligt portabelt:-)
  12. För att försöka bidra med konkreta förslag så tycker jag MrBluesman är inne på något: Schablonmässig bakgrundsmusik kan ju med fördel göras med autokomp! Billiga keyboards som ofta står på skolor har ju ofta förprogrammerade komp. Om du är ute efter en komisk effekt kan du försöka göra något "rockigt" med ett sådant: Finn ett rockkomp (heter vanligen "rock" "backbeat" eller liknande) och gör en ackordslinga i C-dur (d.v.s bara ackorden C, Dm, Em, F, G, Am, Bdim i olika kombinationer). Finn sedan ett syntetiskt distgitarr-ljud och gör ett gitarrsolo genom att spela fraser på de vita tangenterna. Använd GÄRNA pitchbend. Kommer att låta f********t på ett ganska utstuderat sätt:-)
  13. Även om det ska vara "hissmusik" så ska det ju fortfarande vara funktionellt. Personligen tycker jag det känns lite onaturligt att inte engagera sig i det man gör, oavsett vad man ska göra. Är dock helt enig i att du måste komma igång och göra något. Här är ett förslag på en strategi jag använder mig av i liknande situationerna: Försök att göra 3 olika grundidèer som på något vis tillfredsställer kraven. Arbeta lite med de utan att göra de "helt" färdiga och sätt dig sedan ned och bestäm dig för vilken av de som är bäst. På så sätt är idèen du valt i varje fall lite bra och det finns minst 2 idèer i världen som är sämre.... Det kan också vara givande att göra research. Gå på något köpcenter eller liknande och lyssna på hur bakgrundsmusik låter. Spela gärna in om du har möjlighet. Kan vara ett sätt att komma i rätt sinnesstämning. När det gäller koncentration är det för min del A och O att det finns tid när man väl sätter sig att jobba. Se till att du har några timmar till disposition när du väl sätter dig att jobba och att omgivningen respekterar detta. Även om man är oinspirerad kan man "jobba sig varm" och det lossnar ofta när man suttit och tjurat en stund. Var också noga med att verktygen du ska arbeta med fungerar och är lätt tillgängliga. Lasta gärna upp det du jobbar med så kan vi forsöka ge dig råd. Lycka till:-)
×
×
  • Skapa ny...