Jump to content
Annons

tigersoul925

Medlem
  • Antal inlägg

    179
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då tigersoul925 senast vann var 24 juni 2012

tigersoul925 hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

8 Neutralt

Om tigersoul925

  • Födelsedag 1979-09-25

Om mig

Min musik online

Socialt

  • Skype
    pluto2se
  1. Det finns mkt man kan önska sig, jag önskar framförallt att de i huvud taget GJORDE en 10'a, faktiskt gav kvitto på att de GÖR något innan Logic är en realiserad sjunkande amatörprodukt. För i ärlighetens namn, sidan ovan bekräftar inte ett dugg man kan t.om tolka det som motsatsen och det där uppköpet de gjorde kan vara något de ska peta in i något så banalt som en ipad app det vet ingen. Ja personligen blev jag less på att vänta som sagt o blev Cubase-anhängare istället, men jag tar gärna en titt igen om de faktiskt släpper något. Det kostar kunder att vänta, det är ett faktum, mina pengar gick till Steinberg ist.
  2. Cubase 7: bara dra en markering såvitt jag vet 😛 Är för övrigt vad jag rekommenderar för de som tröttnat vänta. Det är lite omställning men man får väldigt mkt tillbaka för arbetet.
  3. Studio one gillar jag definitivt, det är ett kanon "upcomer" DAW, men det är alldeles för omoget o ungt ännu för min del, man märker hela tiden hur funktioner saknas. Däremot har de mkt bra idéer o inom några år kanske de är ett värdigt alternativ. Logic lägger man gärna upp mkt bra templates i ja, men du kan ha templates i Cubase också o det är väl främst en fråga om att orka föra över dem. Jag gillar Logic men jag måste säga att jag gillar Cubase ännu mer. Det är så mycket som lättar upp arbetet. Mycket i Logics interface är trevligt men också underligt, som detta när man ska ladda en plugg, sitta o hålla in musknappen o dra genom menyer, råka tappa den, börja om. Cubase, Tryck, skriv in några bokstäver i plugin namnet dubbelklicka klart.
  4. Mest skvaller o önsketänk om du frågar mig, för det mesta kommer det ju inte ett knyst förrän programmet är här när det gäller Apple. Om man ser till hårda fakta så har de inte släppt något på 3 1/2 år, det enda som hänt är att de släppt programmet på Apple store till kraftigt rabatterat pris och det rimmar väl kanske inte helt vackert med att det är grejor på gång. Det kan dock mycket väl vara det, men man vet aldrig, o personligen blev jag trött på väntan o gick över till Cubase som jag är väldigt nöjd med. Skulle dock med glädje testa Logic X eller vad det nu kommer heta om det någonsin uppstår något sådant.
  5. Förstår inte tolkningen av websidan riktigt, det står ju en uppdatering längre ned som inte precis antyder att det är något på gång?
  6. Jag tänkte kanske på någon lite billigare höhö, men förstår det är ett jäkligt svårt instrument att sampla! Claes: Älskar fortfarande lurarna varje dag f.ö 😉
  7. Jag skulle hellre vilja veta vad samplingen heter o finns? 😛
  8. Lite mätningar även om en aning mer kan ske när den stått, får nu 1mm när jag mäter mellan 8:e bandstaven till strängen och 4mm på detsamma stället med strängen i fritt läge. Börjat höra lite lätt rassel på höga positioner men inget allvarligt. Halsen ser nästan helt rak ut och man fick börja knipa åt rätt bra på sista justeringen så veti tusan om man vågar dra den hårdare. Tycker dock fortf strängarna känns lite höga och det är ju inte i närheten av de 0.3mm det tydligen ska vara. Akustiska instrument... grrr... tacka vet jag en keyboard man stoppar i den, klart 😉
  9. Kan rapportera, för att gå lite on topic igen, att basen efter en dags väntan inte hade ändrat sig mer än mycket marginellt från det läge den hamnade i efter justeringen. Så det blev en omgång till, tog till något mer denna gången o märkte direkt att halsen börjar räta ut sig nu, finns lite kvar dock så det blir en dagsväntan till för att se vad som händer, men det här ska det nog bli ordning på 😉
  10. Jag väntar mig nog inte mer initialt än några enkla bas gångar. Tack för skrattet för övrigt.
  11. Tack för länken arha. D.h: jag provar den metoden, låter vettigt. Drar 2 kvartingar ikväll får vi se hur det ser ut imorgon.
  12. Vad sägs om att vrida så mkt så att den inte riktigt är tillräcklig, men sen vänta o se om det sista tar sig till imorgon 😉 *tidsbesparare*
  13. *skrattar* var nog rätta ordet Simon, nog för jag inte är van att spela bas men det känns som jag skulle orka ungefär 2 låtar o sen ha värkande händer, can't be right. Jag gör ett försök med trussen lite försiktigt först o ser vad som händer o sker. Intressant det här med trussar förrestner, en del drar flera gånger i den på gång till önskad inställning o bara tittar emellan. Andra låter den vila en kvart, andra en timma, eller flera timmar, somliga väntar en dag emellan o kan hålla på med en halsinställning under större delen av en vecka om det vill sig illa 😛 Inte lätt att veta vilken linje man ska gå på inte, men man får väl köra någon gyllene medellinje typ.. 4-5 timmar? 😛
  14. Tjena gott folk! Skaffade just en beggad bas för att göra lite enkla pålägg på mina låtar, spelar alltså normalt inte bas o vet inte så mycket om detaljerna kring dem. Jag tycker att det är lite väl hög action (stränghöjd) på basen. Så jag började googla för att utröna läget. Mätt lite halvslarvigt när jag trycker ner strängen på första o sista bandet o får då ett resultat någonstans runt 3mm mellan sträng o bandstav. Det verkar ju ganska okej enligt diverse nätsidor, men jag tycker ändå att strängana sitter bra jäkla högt. När jag släpper upp strängen är den nära på centimetern från greppbrädan på mitten av halsen. Har kikat på halsen o den har en relativt tydlig böj kring de första banden o vad jag förstått ska väl halsen vara nära på rak med bara en viss liten antydan av böj? Är det stallet jag ska ge mig på istället? Ser inget konstigt med halsen i övrigt, utöver att den har en ganska tydlig böj upptill.
  15. Det slutade med att jag mutade frun o slängde upp allt på väggarna i vardagsrummet och därtill köpte en varmångande luftfuktare som täcker rum upp till 50m2 som jag kör när det behövs där inne. En liten varning här vill jag utfärda för kallångande luftfuktare som använder ultraljud. De pissar ut ett vitt klibbigt damm över rummet, hur mycket beroende på hur hårt vatten du har. Någon har fått sin imac förstörd har jag läst så något man ska passa sig för särskilt i mindre rum.
×
×
  • Skapa ny...