Jump to content
Annons

Watson

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jo men jag har också hört talats om de båda två. I andra trådar till exempel. Har redan ett inspelningsprogram så behöver inte StudioOne, men förstår dig!
  2. Kollade runt lite igår och då hade Behringermikrofonen fått väldigt bra betyg! Och den är billigare än X1:an på Thomann. Annars hade jag nog tagit den direkt.
  3. Ojsan, tack så hemskt mycket! Hur är det med skillnaden på micarna och ljudkorten, vet du något där?
  4. Okej, om jag byter till det stativet ser det bra ut då? eller är Presonus Audiobox 22VSL och SE Electronics X1 bättre alternativ?
  5. Kollat på den micen och det ljudkortet också. Men sen hittade jag detta.. Upptäckte nu också att jag länkat fel grejer.. Detta är det jag tänkte länka! Ljudkort http://www.thomann.d...ffire_6_usb.htm Mic http://www.thomann.d...nger_b2_pro.htm Kabel http://www.thomann.d..._mikrokabel.htm Stativ http://www.thomann.d...5_mic_stand.htm Puff http://www.thomann.d...-bone_ms180.htm Har Sonar redan! Ska kolla in sidan!
  6. Tjena! Nybörjare inom detta, men skulle vilja komma igång och spela in musik. Så tänkte kolla om detta ser bra ut? http://www.thomann.d...bundle_224.html Eller vad rekommenderar ni för samma pris ungefär? Och en sista fråga, är det som är där allt jag behöver för att spela in sång och gitarr? Tack på förhand!
  7. okej, tackar! Får kolla upp det nu då. Tack så mycket!
  8. Är det för att jag inte använde den på länge eller vad kan anledningen vara? 🙂 fel ifrån början? Bor i Moskva just nu så får se om jag kan hitta något.. Kolla i musik affär eller? 🙂
  9. Watson

    Gitarren rasslar

    Tjena! Har en gitarr som jag inte spelat på på länge, då ena strängen gick av och jag orkade aldrig byta den. Men nu för ett tag sedan så gjorde jag det. Först innan jag bytte så kollade jag hur de andra strängarna lät, och de två översta lät lite rassligt, eller hur man nu ska förklara det.. Hoppades först på att jag kanske kunde komma undan med att bara byta den sträng som hade gått sönder. Men nu när det lät så konstigt så tog jag av allihopa. Och så satte jag på de nya, som vanligt. Inga konstigheter. Men det lät rassligt nu igen på alla strängar förutom G och D, de två i mitten. Förstår verkligen inte varför.. Har provat att ta av strängarna helt och göra om, provat lite olika tekniker på att sätta dit dem. Men inget hjälper, och dessutom så råkade jag ha av samma sträng igen när jag höll på och pillade.. Men till frågan, någon som vet varför den låter som den gör? Kan det vara för att jag inte använde den på länge? eller kan det vara att strängarna är för tjocka? (borde dem väl inte kunna vara? :S) Vet inte om de nya strängarna var lika tjocka som de innan.. (de innan var de som var på när jag fick gitarren). De nya strängarna är Medium - 0.13 till 0.56. Jag tycker också att den vita saken som strängarna ligger i vid huvudet ser konstig ut.. typ nedslipad vid översta E-strängen. Kan det ha någon påverkan? Fast ingen av de andra som låter lika konstig ser så ut där. Någon som vet vad jag ska göra för att fixa detta? 🙂
  10. Ingen skiva med, och hittar inga drivers, förutom ett program som man kan ställa in ljjud och sånt i, till trumsetet på deras hemsida... Trumsetet är på! även provat i USB mode.. Fungerade inte då heller.
  11. Kopplade in pianot med sån USB-sladd, för det fungerade inte med MIDI sladden.. Och trumsetet har både MIDI och USB. Är ett 2box, om det gör någon skillnad. Får det inte att fungera med varken MIDI eller USB till den.. 🙂
  12. Tackar så mycket! Har fått det att fungera nu! Men nu undrar jag hur jag kopplar trummorna?
  13. Hejsan på er! Är en riktigt nybörjare på detta då.. Tänkte att jag skulle börja spela in lite piano och trummor, bara för skojs skull. Men jag har ingen aning om hur det går till, trodde inte att det skulle vara så krångligt. Har en MIDI-sladd kopplad just nu ifrån pianot till datorn. Ableton verkar se den, men sen förstår jag inte hur jag ska spela in. Eller saknar jag något viktigt som behövs för att kunna spela in? Någon som skulle kunna förklara hur man gör allt, vore väldigt trevligt. Har försökt kolla runt lite, här och internet över lag. Men för mycket information så förstår ändå ingenting. Tack så mycket på förhand! 🙂
×
×
  • Skapa ny...