Jump to content
Annons

mjh

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. #4 var inställt på 16 men kan max gå till 24.
  2. 1. Nej, signalen är inte stark alls, inga toppar som slår i taket eller så. 2. har kört olika drivrutiner med samma resultat. väldigt konstigt testade spela in i Reaper och då var det inga som helst problem så jag tror att det borde vara en inställningsfråga i C5.
  3. Har precis köpt nya prylar till datorn och prestandan är toppen. Har ett externt usb-ljudkort, Mbox2, som säkert är 5/6/7år gammalt men har fungerat perfekt innan min ominstallation. Körde Cubase SX3 innan (OS windows xp) och allt fungerade skitbra men nu med C5 (OS windows 7) så är det mindre kul. Lägger upp nytt spår, laddar amplitube, klickar i monitor så allt hörs (låter bra, alla effekter som det ska vara), spelar in och sen spelar upp och allt låter distat/bitcrushat till oigenkännlighet. Höger bufferten från 256 till 4096 och ljudet blir bättre men långt ifrån bra. Det knäpper fortfarande rejält jävla mycket. Grejen är att min dator ska klara av lägsta buffertsizen utan problem så jag undrar om det är någon som vet vad fan som står på??? Grön när det gäller datorer, grön när det gäller C5 (kan cubase-grunderna hyfsat dock). Tack!
  4. Eller fan kollade precis nu o det blir bättre om jag maxar bufferten men inte helt knastrrfritt ändå. Så det har med latencyn art göra då. Frågan är ju varför det funkat innanen inte nu (med en extremtycket starkare dator). Mjukvaruskillnaderna är att det är C5+windows7 ist för en annan version av cubase (minns inte vilken men säkert sex år gammal den med) + windows 97. Sen hade vi ju det fär med drivrutinerna. Mågon dom har en aning om vad man ska göra. Med en helt ny dator, rensad från gammalt skit så borde den vara kraftfull nog att fixa det här.
  5. Nej latencyknaster är det inte. Det händer inget när jag ökar eller minskar bufferten. Så ytterst konstigt att allting låter bra ända tills jag spelar in och sen upp. Kan det ha något att göra med drivrutinerna till mboxen. Det är ju inte samma som vid första installationen?
  6. Har precis köpt ny dator, installerat C5 o kör genom en gammal mbox från 2006. Mboxen har funkat utmärkt med en gammal version av cubase men mu har det uppstått problem. Hittade först inga drivrutiner men fixade sen en family drive o då fick jag ljud. Nu till det riktiga problemet: när jag spelar utan att spela in (med eller utan pluggar) så låter det alldeles utmärkt men så fort jag spelar in och lyssnar på det igen så går det knappt att urskilja vad jag spelat. Grov distorsion, nästan bitcrushad. Och om jag importerar in en ljudfil så blir den också helt uppfuckad. Fattar ingenting. Kör windows 7 om det är till hjälp. Fråga mig gärna mer så jag kan felsöka. Tack!
×
×
  • Skapa ny...