Jump to content
Annons

tess212ice@gmail.com

Medlem
  • Antal inlägg

    32
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av tess212ice@gmail.com

  1. Det står inserts ovanför, så jag antar att det är det :-) dock har jag aldrig riktigt förstått skillnaden mellan insert-effekt och send-effekt, du får väldigt gärna förklara om du vill :-)
  2. Det här med makeup gain, är det alltså bättre att stänga av den medan man jämför det komprimerade och det okomprimerade ljudet? tycker det e svårt att jämföra när det blir olika volym..
  3. Ska testa detta :-) något som jag tycker är konstigt när jag använder komprimeringen är att när jag bypassar den så låter det okomprimerade ljudet lägre i volym än det komprimerade, så borde det väl inte bli?
  4. Ok, tack :-) måste jag normalisera? vill inte ha upp brus i volym...
  5. Ok, tack!! hade ratio på 2 resp 3 förut, ville att det skulle låta naturligt och hade läst nånstans att 2-3 var bra för ballader, vilket detta är.. men ska testa med 4 nu :-) makeup gain står på auto :-) Är väldigt ny på detta som sagt, så med risk för att låta dum: vad menas med att normalisera spåret och vad uppnår man med det? :-)
  6. Det går inte att dra i den.. men nu när jag playbackade ändrade siffrorna sig allteftersom, kan siffran vara något slags peak-värde kanske? ...inte för att den insikten (om den nu stämmer) gör mig så mkt klokare :-)
  7. Hej! Sitter för första gången med compressorn (den man hittar när man väljer dynamics i kontextmenyn för effekterna), har innan jag började läst på om parametrarna i en kompressor, men tycker inte att jag hör någon skillnad när jag bypassar kompressorn... som sagt, detta e första gången jag gör detta, därav är mina frågor kanske lite dumma :-) Det är sångspåret jag ska komprimera, jag vet inte om det kanske spelar roll att det är ganska lågt inspelat från början, men ända gången jag hör effekten är när jag drar treshold-knoben till jättelågt, men då låter det inte bra, låter mer dött och robotaktigt.. Hade sen treshold på mellan 20 och 35, då märks ingenting av att kompressorn används (topparna är fortfarande lika hög volym på..) kan det vara för att det är lågt inspelat från början och att jag därför måste dra ner treshold lägre än om det var inspelat högre? Till höger finns vid det grafiska diagrammet tre reglar, "in", "out" och "gain reduction", dessa rör sig när jag playbackar låten, men siffran som står under respektive regel är konstant. In står på -11,0 och out står på -11,6. Gain reduction står på -20.00. Förstår inte vad dessa siffror innebär? Någon vänlig själ som skulle kunna hjälpa mig och förklara detta? :-)
  8. Tack så mycket för hjälpen allihopa! Använder nu iTunes och det funkar jättebra :-)
  9. Tack :-) tyvärr är det ramp jag redan använder, men jag tycker inte att det blir som om jag spelat "på känsla" ändå....
  10. Tack :-) men om man tycker att det blir meckigt att ladda ner CDBurnerXP kan man få kontroll över windows media player på något sätt? (har inget internet på musikdatorn eftersom jag inte vill ha virusskydd på den)
  11. Har problem med att få till ett snyggt ritardando (vill att inspelningen ska synka med metronomen), som det är nu så känns det som att metronomen tar bort känslan från mina piano-inspelningar.. Känns som att det finns flera fördelar med att man spelat in sitt (i detta fall) midi-spår till metronom, men tycker att det blir problem när jag efter att jag spelat in ska få inspelningen att inte bli robot-aktig.. Jag har suttit med den där linjen i tempotrack editorn, men tycker inte att det blir så bra alltid ändå.. hittar inget om följande i manualen men har för mig att jag sett något liknande i en bekants DAW när det gäller fade out: skulle vilja ha nån form av exponentiell kurva (som programmet relativt enkelt kan fixa) eller nåt (e inte nån matte-person men tror att det heter så när ngt ökar eller minskar mer och mer), tänker mig att när man spelar ett ritardando så spelar man väl mer och mer långsamt (tex på slutet av en låt), man har väl inte samma hastighet på tempominskningen över hela ritardandot liksom? Har försökt göra det manuellt, men jag tycker ofta att det låter hackigt :-/ Är det någon som vet om det finns något smidigt sätt att få till detta? eller har andra tips på hur man kan göra? :-)
  12. Jag vet inte vad jag har för program faktiskt, men på audio-alternativet när man sätter i en skiva så står det Burn an audio cd using windows media player..
  13. När jag sätter i en skiva så kommer det upp en ruta på skärmen där jag ska välja att göra en audio cd eller "burn files to disc". Jag väljer då audio cd. Men det kanske man ska välja ytterligare en gång nånstans eller nåt? När jag läser det ni skrivit så verkar det som att man ska bränna i två steg, först wav, sen en audio cd, eller har jag missuppfattat? Om inte, hur gör jag det? :-) Vet inte om det spelar nån roll, men jag har Windows 7 (ifall nån har koll på hur det funkar där) :-)
  14. Ok, ska göra detta :-) kommer nog inte bli idag dock, har bara en fungerande cd-spelare :-)
  15. Hej! Är också ny inom musikproduktion och köpte nyss boken "The Producer's manual" av Paul White, har inte hunnit läsa den så jättemycket än men det jag läst tycker jag är super :-) Finns att beställa på Bokus :-)
  16. Tack så mycket för svaren :-) jag har nu kollat en extra gång, och det är inställt på wav, 44,100 kHz och 16 bit.. Det där med att exportera från rätt output förstod jag nog inte riktigt, e ganska ny på musikinspelning :-) Men musiken som jag bränt till cd:n funkar att spela upp på en annan dator, så då måste ju musiken finnas på cd:n?
  17. Tack så mycket för svaren :-) jag har nu kollat en extra gång, och det är inställt på wav, 44,100 kHz och 16 bit.. Det där med att exportera från rätt output förstod jag nog inte riktigt, e ganska ny på musikinspelning :-) Men musiken som jag bränt till cd:n funkar att spela upp på en annan dator, så då måste ju musiken finnas på cd:n?
  18. Hej! Undrar om det är nån som vet varför det inte går att spela upp på en vanlig cd-spelare när man exporterat en audio mixdown (och sedan bränt ut en cd)? Funkar inte när jag valt wav-fil, och inte heller med mp3..
  19. Tack :-) så man ska inte fixa gainen i ljudkortets kontrollpanel då eller nåt? (jag kan visserligen inget om ljudkortets kontrollpanel, men vet att det ska finnas en...)
  20. Tack så mycket för alla svar :-) är rätt så ny på det här med musikproduktion, hur gör man en fade genom automation av audiokanalerna? och hur kan midispåren påverkas av det? förstår inte riktigt :-) mvh therése
×
×
  • Skapa ny...