Jump to content
Annons

Foley

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Här kommer en bild! Trä, fönster, isolering, el (inkl att dra ut den från huset), lampinsättning, värmepump och diverse annat har hittills gått på lite drygt 200 000.
  2. Använder förövrigt ofta ak. Gitarrer genom stärk men då genom pickupmikeofok. Har aldrig riktigt fått till soundet från en sedvanlig uppmikning+stärk men då har jag inte hunnit prova mycket än. Skulle nog vara coolt att närmika med en bandmikrofon sedan skära lite i basen och reampa efter 🙂
  3. Tack för tipsen! Ventilationen löste sig lätt då de fönstren vi satt upp har en ventilationsfunktion. Har löst värmen med en varmluftspump - hållt värmen väldigt bra och ska funka året om. Låter förvånansvärt lite men måste såklart stänga av den när man spelar in. Glömt några tagningar och den märks knappt då ändå. Låter bra att ha indelning med en sida med mer rum! Postar bilder snart, lyckas inte från mobilen pga platsbegränsningen!
  4. Nu är bygget färdigt vad gäller isolering, värme etc! Som ni skriver ovan verkar ju en mätning av en expert som kan ge instruktioner för akustikbehandming en rimlig åtgärd nu! Har ni några rekommendationer på företag/personer? Studion är lokaliserad i Örebrotrakten!
  5. Ingen ljudisolering kommer att krävas! Närmsta granne är över en kilometer bort 🙂 Dvs - bara akustikbehandling för att det ska låta bra i rummet, och som sagt, förhoppningsvis så bra att man kan göra liveinspelningar. Låter bra med att mäta, dock är min budget något låg, får kolla upp vad sådant kostar helt enkelt! Ska kolla in ditt bygge!
  6. Låter som bra tankar! Bör man ta dit någon som med instrument kan mäta ut problemområdena?
  7. Hej! Jag skulle vilja ha synpunkter på ett studiobygge jag håller på med. Lokalen är ett loft i en lada som är helt byggd i trä. Tanken är att isolera väggar och tak samt sätta in fyra takfönster för att få in ljus i lokalen. Det kommer bli träpanel över väggar och tak samt ett golv gjort av furu. Min dröm är att det ska gå att repa i denna lokal, samt att kunna göra inspelningar med så många instrument samtidigt som möjligt = exempelvis trumset, bas, ak. gitarr, elgitarr och piano. Vi spelar folkrock med ett sound liknande The Band och Rolling Stones mer akustiska plattor (Exile on Main Street). Spelar just nu in våra låtar i en studio i Stockholm, men hoppas någon gång kunna föra över den processen till landet. Just nu känns rummet någorlunda dött akustiskt sett, men när panel och golv kommer upp förväntar jag mig mer studs. Vad tror ni? Skulle lokalens utseende kunna möjliggöra ett gott rumsljud? Eller skulle man kunna akustikbehandla sig till något som fungerar? Sitter och funderar på utplacering av eventuella basfällor, diffusorer och absorbenter i övrigt. Mycket tacksam för alla tips jag kan få för att optimera detta bygge, både från grunden och detaljerat senare! Mått på rummet (se bild). Golv: 10 m x 5 m Vägghöjd: 1,2 m Takhöjd från mitten av rummet: 3,1 m Mvh Foley
  8. Foley

    Vintage Design M73D

    http://goldenagemusic.mamutweb.com/Shop/Product/Vintagedesign-M73D/4962010 Jag är ute efter en preamp, och funderar att köpa en M73D av Vintage Design. Jag fick på en musikaffär höra idag att den inte kräver någon extern power-supply, dvs sitta i ett rack. Hur fungerar det, är det bara att koppla in den i eluttaget eller behöver man köpa till något? Tacksam för svar!
  9. Hej studioforum! Jag håller på att mixa en låt nu, genren är något man skulle kalla folkrock. Ett liknande sound som bandet vill åstakomma är mumford and sons. Jag skulle vilja ha tips och feedback på mixningen så här långt! Något jag speciellt har haft svårt att få till är att få leadsången att smälta in bra i mixen. Även tips på o få banjon att låta bättre. Här är en länk till soundcloud: Nerladdning: Otroligt tacksam för all hjälp jag kan få!
×
×
  • Skapa ny...