Jump to content
Annons

Christa Ajris

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Inlägg av Christa Ajris

  1. Tjo!

    Vi är en nystartad vokalgrupp på tre - som vill bli fem! Söker en alt och en bas.

    Är du en van sångare, har musikalisk bredd, stor experimentlust och vill satsa professionellt på en vokalgrupp/vokalensemble?

    Genrer vi rör oss i är allt ifrån klassiskt, visor och folkmusik till jazz, pop och soul. Dvs. i princip allt! Variation, flexibilitet och bredd uppskattas. En god notläsningsförmåga är också att föredra eftersom det annars kan bli lite svårt att hänga med och ta in allt nytt material.

    Tanken är att vi alla ska vara ledare och hjälpas åt att samla material. Egenskrivet är varmt välkommet! (Vi är redan två låtskrivare/kompositörer i gruppen. Fler är bara positivt.) Poängen med det hela är naturligtvis först och sist att vi ska ha roligt. Och att vi ska inspireras och utvecklas av varandra.

    Tveka inte att höra av dig om det låter intressant!

    Mvh Christa Ajris

    • Gilla 1
  2. Tänk att det ska vara så svårt..!! 😮 Jag börjar nästan känna mig smått uppgiven.

    Jag har letat med ljus och lykta efter en studio i Stockholm att hyra. Inte för en dag alltså, utan som arbetsplats 24 h om dygnet något år framöver. Eller en lokal som kan byggas om till en studio. Nehe.. det verkar som om alla såna lokaler annonseras under jorden.

    Jag har även letat med ljus och lykta efter NÅGON som kan informera mig om var man kan hyra en studio eller hitta en lokal som kan byggas om till studio. Och inte verkar det gå att hitta någon sådan person heller... Trots att det kryllar av musiknördar i vårt land!

    Finns det ingen vänlig själ där ute, med lite tips/idéer/erfarenhet i nacken, som vill slösa några minuter av sin dyrbara tid och berätta var man vänder sig för att hitta dessa lokaler? 😕 Jag vore OERHÖRT tacksam om någon ville hojta till!!

    Kontakter? Sajter? Länkar? Allt är av intresse. Jag är både oerfaren och vilsen. Hjälp en liten stackare nu!! 😉

    Och alla ni lyckliga som har studios, hur har ni fått tag på dem?

    Tack på förhand och ha en strålande dag (när solen går upp)!

  3. Hej. Det senaste sättet att ta sig fram i musikbranchen är att vänta på att någon ska sno ens alster så att man kan stämma skiten ur dem när de får en hit.

    Hehe.. du har erfarenhet förstår jag...

    Tack för välkomsthälsningarna allihopa!!

  4. Jag har visst missat att man ska presentera sig här. Trevligt!! 🙂

    Hej hej,

    Ja, jag tar det väl från början då...

    Jag började spela fiol när jag var 5. När jag var 7 år började jag komponera. Alltmöjligt. Min pappa hade en egen kör och mamma var musiklärare, så jag roade mig ofta med att skiva sånger och musikstycken till deras arbeten. När jag var 13 började jag spela flöjt också, men mestadels på egen hand.

    Jag drömde om att bli filmkompositör och skrev mycket för orkestrar. Musiken spelades på en del konserter, bröllop, begravningar m.m. Men jag marknadsförde mig aldrig offentligt.

    Jag blev ofta rekommenderad av utomstående att satsa på musiken, men mina föräldrar tyckte det var en allt för osäker bransch. Jag valde istället att gå natur på gymnasiet och bli arkitekt. Sakta men säkert försvann tiden och motivationen till att hålla musiken igång och jag lade av. Japp, sorgligt.

    Men arkitektstudierna kändes inte 100. Jag saknade musiken och kände mig bedrövad över att aldrig fått chansen att visa vad jag går för. Det var egentligen konsten som var min grej, det visste jag. Vad som helst - bara jag fick skapa!!

    Jag sadlade om och utbildade mig till makeupartist/styligt och började jobba i den branschen. OTROLIGT roligt!!! Men så plötsligt - förra året - blev jag uppringd av en folkhögskola med en låtskivning-/kompositionslinje. De hade blivit tipsade om mej och ville höra min musik. 5 dagar före skolstart skickade jag in några låtar och blev uppringd och intagen dagen efter.

    Så jag lade sminket på hyllan och kastade mig ÄNTLIGEN in i musikstudierna. Det var ju första gången jag på riktigt fick lära mig om hur man skriver musik. Yeahh!!! Tre av mina syskon hade i samma veva också bestämt sig för att sadla om och på riktigt satsa på musiken. Två av dem går nu på KMH och den tredje ska precis söka in nu efter gymnasiet.

    Här är jag nu. Ett år har snart gått och jag sluta skolan till sommaren. Nästa projekt är att försöka få ut min musik. Jag drömmer fortfarande om att bli filmkompositör. Jag drömmer också om att vara låtskrivare, producent och ha mitt eget musikproduktionsbolag. En egen studio... 🥰

    Jag sökte in till KMH's kompositionslinje detta år och gick vidare, men klarade inte det FETSVÅRA äckliga teoriprovet i steg 2. Så antingen ska jag studera vidare för att lära mig alla dessa steganalyser och kontrapunkter eller också skippar jag teorin och satsar på egen hand, utan en utbildning...

    -------------------------

    Nya mål:

    Jag och 3 vänner och musiker filurar på att starta något gemensamt. Tyvärr har alla av oss samma problem - vi är fattiga studenter. 🙁 Och hur ska man kunna få ut sin musik utan att kunna spela in den?

    Om någon här har tips/förslag på hur man hankar sig fram i denna bransch, hojta till!!! Eller om någon kan tipsa om hur man får tag i lokaler till en egen studio i Stockholm!? Jag googlar och googlar men begriper inte var dessa lokaler finns. Under jorden?? Kanske någon som vet hur man bygger?

    All erfarenhet inom detta område är varmt välkommet. Jag är som en nykläckt kyckling jämfört med de flesta av er på denna sajt, det vet jag. ;D Så jag hoppas kunna suga åt mig så mycket kunskap som möjligt...

    //Christa Ajris

    Jag har inte ännu någon hemsida för musiken. Endast en blogg: http://livetsomstylist.blogg.se/

    Och en gammal skrotig musikvideo som ligger ute på youtube: http://youtu.be/_6J2oLx6BLo

    • Gilla 1
×
×
  • Skapa ny...