Jump to content
Annons

InTheSweetSpot

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Behöver du en riktigt bra basfälla, så kan jag rekommendera den här: https://sofsci.com/produkter/SuperChunk-Corner-basabsorbent-bassfalla 🙂 .
  2. Låt grabbaran på Sounds Of Science göra en mätning åt dig, vet jag. Bra med någon som kan akustik och inte bara är en möbeltillverkare... https://sofsci.com/akustikkonsultation-och-matningar .
  3. Oj, nej det gör jag ju då inte.. länkade till en hel del olika saker där i inlägget, tycker jag.. inklusive Rockwool. Men jag har deras grejer själv och tycker de är bra. Ja, så innehåller de inte mineralull dessutom. Får försöka länka till något annat nästa gång, där det passar sig. Men här passade länkarna ifråga ganska bra, med tanke på ämnet 🙂
  4. Det finns ju en hel del att finna på Internet: Nytt larm om isocyanat i vanlig mineralull Mineralull framställs i en mycket energikrävande process och ger en dålig, dammig arbetsmiljö med skadliga fibrer. Otillräckligt inkapslat kan materialet också avge fibrer i huset. Det kan vara mycket besvärligt att få glas- eller mineralull i ögonen. Ofta gnider man sig i ögonen och då blir det hela ännu värre. Fibrerna gnager sig in i bindehinnan och måste tas bort med pincett. Finns hur mycket som helst.. googla på och du skall finna att det kanske inte är jättebra att vare sig arbeta med mineralull utan skyddskläder eller att ha det inomhus bakom ett tyg som enda skydd. Framförallt inte inne i rum där man spenderar mycket tid såsom vardagsrummet eller på jobbet. Sedan vet ju tillverkarna själva, förstås: Från Rockwools egen sida. Se punkt sex: De rekommenderar bra mycket mer än handskar: Även andningsskydd och långärmade kläder. Och detta alltså från en producent av materialet. Vill du ha det bakom en bit tyg i ett rum där du, kanske dina barn, vänner med mera skall vistas mycket? *** Det här med Ecose handlar om att produkten är tillverkad utan formaldehyd och det är ju bra. Men de elaka små fibrerna är fortfarande precis lika små & elaka. . Sedan finns det ju dom som tillverkar basabsorbenter och liknande utan att använda mineral- eller glasull. Ett exempel på sådana absorbenter finnes här .
  5. Jag antar att skissen visar soffa och soffbord? 🙂 Vore fint om du kunde lägga in var dina högtalare skall stå ...
  6. Här är en riktigt bra länk om du vill läsa mer om högtalarpositionering, sweet spot och placering av absorbenter, m m. Lite av en Bibel och på svenska, tillika: https://sofsci.com/4-enkla-steg-till-bra-akustik .
  7. Tänk på vad gäller diffusorer att man skall sitta minst ungefär två till fyra (det lägre värdet för 2D och högre för 1D) gånger lägsta effektiva våglängden ifrån dessa. Diffuserorna skickar ut en rad olika reflektioner och det tar nämligen det avståndet för ljudet att falla samman igen innan det når örat. Annars får man inte den spatiala känsla man sannolikt försöker uppnå utan helt sonika en hoper reflektioner i olika våglängder sig serverat i sweet spot och har då gjort situation värre, snarare än bättre. Rent praktiskt så innebär det att om du ämnar använda en diffusor som är verksam ner till 500 Hz (något man väl allra minst bör använda för förstareflexer, gärna lägre) så blir våglängden 340/500 = 0,68 meter. Tar man då denna våglängd gånger 3 (medelvärde av ovanstående avstånd) så blir minsta avståndet från diffusorn till sweet spot cirka två meter. Diffusorer är således något som mestadels används i större utrymmen. .
  8. Dessa anses väl vara de bästa på marknaden för just HiFi och HemBio och liknande: http://www.sofsci.com Bra mycket billigare än det mesta, tillika. .
×
×
  • Skapa ny...