Jump to content
Annons

Wilsi

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tja! Jag köpte ett Terratec EWS88 MT begagnat för lite mer än ett årsedan, jag fick aldig inatllationsskivan till så jag fick installera manuellt via enhetshanteraren och endast drivrutiner, vilket var ett jävla helvete, men lyckades tillslut få det att funka med cubase, fick dock ändå ofta problem. Nu har jag ny dator (jag vet att det är ett gamalt ljudkort och kanske inte fungerar med nyare datorer, men det finns drivrutiner för Win7) Det jag skulle vilja ha hjälp med, är ifall någon här på forumet råkar ha en sådan installationskiva liggandes någonstans, eller åtminståne "setup" filen någonstans på sin dator. Skulle uppskattas enormt!
  2. Jag är väl medveten om det, och var just därför jag skrev "producera" inom citattecken, jag är inte världens bästa på att uttrycka mig i varket text eller tal, så det kan ofta bli lite luddigt med vad jag menar. Min uppdragsgivare tror jag också är medveten om det. Han sa när jag pratade med honom, att banden han tänkte ta kontakt med är främst 10-20 år gamla band som splittrats, för att göra en samlingsplatta med gamla "kultband" från trakten. Han jobbar för övrigt på studiefrämjandet, och det är studiefrämjandet som kommer stå för kostnaderna, alltså ett ganska stort företag, och ingen privatpersson eller en liten förening. Han sa att han skulle söka bidrag för det. Studio har han tillgång till gratis, och han har inga större utgifter i övrigt, det skulle i sånna fall vara att producera fysiska kopior av den, vilket han inte var säker på om de skulle göra. Annars är det i stort sätt bara jag som är utgiften. Så jag vet inte riktigt. Jag har ju räknat in riggning i 8 timmar studiotid, och eftersom det är gamla splittrade band det handlar om vet jag inte om man kan räkna med att de är särkilt välrepade. Därför funderar jag på om 16h/band är lite snålt.
  3. Hej! Jag har fått förfrågan om ett projekt i höst som går ut på att "producera" (alltså vara inspelningstekniker) och mixa 1 låt från 10 olika band. Alltså, det är 10 olika band som ska in i studion och spela in en låt var. Jag har bara gjort inspelningsjobb över helger förr, vilket jag har fått mellan 2000-3000:- för, inkl. mixning då. Han jag fick förfrågan av sa att jag skulle fundera på hur mycket jag ville ha betalt och sedan återkomma. Jag räknade först lite på det, då räknade jag 16 h/band. 8 timmar inspelning och 8 timmar mixning tänkte jag i snitt. Jag har dålig koll på hur mycket tid jag brukar lägga ner på mixning, jag brukar inte tänka så mycket på det, men det känns som att 8 timmar kanske är lite snålt om man vill få det att bli riktigt bra. I allafall utgick jag ifrån 100:-/h vilket landar på 16 000:- för allting. Jag är rädd för att överdriva priset,. men när jag tänker efter känns det nästan lite, det blir ju 1600:-/band. Vad tror folk här är rimligt? Här är 2 länkar till lite jag spelat in och mixat så ni får en bild av hur det låter, kanske kan vara enklare att bedöma ett rimligt pris då? Min egen låt, den är inte färdigmixad, och gitarrerna är alldeles för slarviga, så de ska jag lägga om: Bou Jeloud, ett band jag spelade in och mixade, deras största influenser är Pixies och Nirvana, jag försökte anpassa mixen lite efter det, de var slarviga och odynamiska också, men jag tror det ska vara så: http://soundcloud.com/boujeloud/blondie-hitlers-dog
  4. Dessutom läste jag precis på Western Digitals hemsida att modellen på hårddisken (AV) står för Audio/Video!
  5. Tror faktiskt jag (tack vare er och sweclockers forum) har hittat svaret: http://wdc.com/en/products/products.aspx?id=150
  6. Jag mailade Frost och frågade, fick först svaret: "Det är en hårdisk som är dedikerad för ljudinspelning" Jag tyckte inte det svaret gav mig så mycket, så jag testade svara på det, och fråga lite mer detaljerat, och fick svaret: "Det är en hårddisk certifierad för audio video streaming." Och efter det svaret tycker jag att de är lite väl kortfattade och informationslösa. Men jag antar att det inte bara är en vanlig hårddisk om den är certifierad?
  7. Ok Tack så mycket! Det betyder alltås att om jag har en SSD Disk jag installerar Windows på kan jag ha min andra Hårddisk på 1Tb som Audiodisk? Eller är det bättre att ha ytterligare en?
  8. Jag vet att detta är en gammal tråd, men detta är i princip det enda stället på internet (Förutom på Frost ACM's hemsida) jag ser benämningen "Audiodisk". Jag undrar nämligen: Vad är en Audiodisk? Är det en helt vanlig Hårddisk bara att man lägger allt sitt inspelnade material och projektfiler där och sedan kallar den för audiodisk? Eller är det någon sorts speciell hårddisk, som gör att det lämpar sig bättre än en vanlig hårddisk att spela in på?
×
×
  • Skapa ny...