Jump to content
Annons

Drejare

Medlem
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Drejare

 • Rank
  Nykomling
 1. Hej! En låt som jag nu tänkt länge på och aldrig kommer ihåg vad den heter eller vilka som gjort den... Jag har tyvärr inte heller mycket att gå på. Låten måste vara ca 5-10år gammal. Den var en stor radiohit. Det är typ karibisk, tropical house, reggae feeling på låten. Det är en duett mellan en kille och en tjej. I refrängen låter det som de sjunger ".... marijuana fields.." Dock hittar jag inte låten när jag googlar på det, så jag kanske hörde fel.. en mycket chill radiolåt. Någon som vet? Tack på förhand Citera+
 2. Reason 5 Cubase körs i 64, jag tror även Reason gör det. Den är iallfall installerad i "program"-mappen och inte "program (x86)". Finns det något annat sett att kolla det? Jag har även testat att installera om Reason nu. Funkar fortfarande inte. Det står inte heller ReWire i Hardware interfacen i Reason.
 3. Hej! Jag har precis kollat några videor som visar hur man ska kunna använda syntarna i reason som vst-instrument i cubase. Man ska gå in i device-menyn och hitta reson där. Jag har reason och cubase 8 installerat. Men hittar inte resaon i cubase... Ska cubase hitta reson automatiskt? Eller kan man gå in och hitta den manuellt Jag har win 10 på datorn. Tack på förhand
 4. Hej. Jag vet att det finns många trådar på nätet om midi latency. Det senaste dygnet har jag kollat igenom väldigt många av dom men fortfarande inte lyckats lösa mitt problem, därför startat jag nu en ny tråd. För några veckor sen köpte jag en ny dator och nu när jag kollar in mitt midikeyboard och ska spela in i Cubase 5 blir signalen sen. Det är inte så mycket men ändå tillräckligt för att göra det omöjligt att spela tight. Midi-interfacen jag använder heter "USB to MIDI Converter" tillverkad av "goobay". Jag har laddat ner samma ASIO drivrutiner som jag använde på min gamla dator. Dom heter "ASIO4ALL". Jag har även testat att dra ner Buffer Sizen utan resutat. I Cubase så står det att min Input Latency är 6.916 ms och Output 6.485 ms. Det är ju inte så mycket. Ändå kommer ljudet försent. (eller gäller de latencyvärdena audio?). Hur som helst lyckades jag få bort latencyn nästan helt på min gamla dator, fast den hade sämre prestanda, så vad har jag missat? Hoppas någon kan hjälpa mig!
 5. Hej! Jag funderar på att köpa en begagnad Korg ES-1. Jag undrar om man kan sampla live, i realtime alltså. Så den fungerar som en loop pedal om ni förstår va jag menar. Jag har ett band och min vision är att kunna plugga in ES-1:an i PA:t och sampla ett trumkomp, en melodi eller hela ljudbilden. Visst vore det coolt!? Men funkar det eller måste jag köpa en loop station för att kunna göra det? (måste tillägga att jag inte har så jätte bra koll på elektronik, är saxofonist i grunden. Men tycker att sånt här är väldigt kul! )
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.