Jump to content
Annons

Bramzer

Medlem
  • Antal inlägg

    19
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Bramzer

  1. Ja, det handlar väl om volym också... riktigt bra jobbat 🙂 Jag gjorde ett experiment och deltog i en tävling på Spinnup/Gaffa härom veckan och enbart med min lilla vänkrets av närmast sörjande lyckades jag få till drygt 4000 spelningar på Spotify på en vecka. Nu testade jag inte allt som gick och jag gick heller inte vidare. Jag vet och förstår att krävs en massa jobb för att lyckas med att få många spelningar innan man kommer i det läget att andra frivilligt delar/spelar din musik bara för att man är ett känt namn. Vet många duktiga musiker/artister som hade nått ut om de bara lagt ner jobbet för att nå dit. Idag räcker det inte bara att tycka man gjort en bra låt så löser sig allt själv. åter igen, jag är mycket imponerad av ditt engagemang att lyckas. 🙂
  2. Det där är ju kanon. Jag har letat och sökt men kan inte hittat hur man åstadkommer detta själv. Nu har jag använt Spinnup och man borde ju kunna förutsätta att de gör samma sak, skickar info till Youtube. Någon som vet? Jag har haft en låt på Spotify(med flera) och på Youtube sedan september 2014.. Visst den är inte så mycket spelad men jag kan inte se något på Spinnups statisik. Någon som vet?
  3. En PreAmp med Limiter, kan det vara något? Ramlade över denna när jag kollade runt. http://www.behringer.com/EN/Products/MIC200.aspx Hittade dock bara lillebror i onlinebutikerna i Malmö men passar min plånbok att testa orecenserad.
  4. Jag har, tack vare mina barn, haft glädjen att ha haft flera av deras kamrater hemma för att spela in sång för deras musikaler. Det är många olika röster och jag måste ställa PreAmpen efter varje röst och man stävar ju efter att få ut dem mesta ur varje individ. Som tur är har jag en icke teknik-kunnig men desto mer musikaliskt och kravställande person vid min sida som kan coacha sångarna att prestera mer än vad de själva trodde de var kapabla till. Men, det är alltid lika jobbigt när man i med musikaler (väldigt teatralisk och känslomässigt högt ställda krav) inte kan välja en input-gain utan måste kompensera för att uttrycken skall få den plats den förtjänar. Jag inser att jag fortfarande lär mig genom att utforska och lyssna och samtidig måste vara flexibel inför olika krafter. Ni hjälper mig mycket genom att dela med er av era erfarenheter. Tack än en gång. 🙂
  5. Tack alla för bra input! Jag kör på ett Steinberg CI2 och spelar in i 24 bit. Har nyligen skaffat lite bättre monitorer och när jag lyssnar på en del material som jag tidigare accepterat trots noggrann granskning i riskområden blev jag förvånad av hur ofta det ändå fanns fel. Något proffs sa att Pre-Amp/Comp/Limiter som bara "jämnar ut" skillnaden mellan starka och svaga partier kan vara bra innan ljudkortet. Jag tror inte i och för sig inte han visste vilken mic jag hade. Jag kanske skall skruva ner micken och satsa ännu mer på ljudisolering så jag slipper mixa upp skräpet också 🙂
  6. Jag kör en U87:a på ett inte allt för bra pre-amp. Det är ganska lätt att misslyckas med tagningarna när sången är dynamisk och det är lätt att gå i taket och få klipp. Även fast det är mest för hobbybruk så är det irriterande att behöva ta om bara för att det går i taket på ett ställe. Jag har insett att jag troligen skulle spara en massa tid när jag gör framförallt sånginspelningar om jag hade en PreAmp med Compressor/Limiter Är det någon som känner till en lågbudgetvariant på vad jag skall sätta mellan mikrofon och ljudkort?
  7. Efter ha suttit och mixat i lurar (halvbra sådana) och kastat mig runt med mixen och spelat på flera olika anläggningar så bestämde jag mig för att skaffa mina första studio-monitorer. Jag har tillbringat två eftermiddagar på affären och lyssnat på nästan hela uppsättningen högtalare som fanns att lyssna på som (nästan) fanns inom ramarna för min budget. Bland dessa fanns Yamaha HS8. Eftersom jag inte har någon referenshögtalare i ryggmärgen har jag tagit mig tid att lyssna på alla för att få en uppfattning vad jag tyckte. Av segmentet i prisklassen 2 500 - 10 000 kr kom jag fram till att M-Audios BX8 D2 tummare lät förvånansvärt bra för pengarna men att HS8 var bättre. De som jag på denna plats tyckte lät bäst var Adam A7X. Detta var vad mina öron under några timmar kunde komma fram till. Nu siktade jag in mig på 7 till 8-tummare för att jag inte hade tänkt skaffa en sub från början. Min egen plånbok skulle säga M-Audio - mycket ljud för pengarna och jag skulle helst vilja gå hem med A7X eller kanske A8X men inners inne så visste jag att mina instegshögtalare BORDE vara Yamaha HS8. Därför känns det extra trevligt att HS7 har fått så gott omdöme av andra och därför borde inte heller HS8 vara ett så dåligt val.
  8. Fantastiskt underbart genialiskt! I stort tycker jag du har rätt men oftast är det ju lite mer än att stämma gitarren...och jag är generös 😛 Men jag gillar din approach 😄 Jag ska fundera ut en bra hälsningsfras man kan använda när man kliver in på en fest eller annan tillställning 🙂 "Hej allihopa, skulle vilja göra er uppmärksamma på, nu när jag kommit, att allt jag gör, säger och låter ikväll har jag fullständig upphovsrätt till och ni har inte utan tillåtelse från mig rätt att använda detta för egen vinning i något sammanhang" Eller "Innan vi har samlag skulle jag vilja..." 😄
  9. Håller med, i5 processor är nog det lägsta du skall gå på. Mycke minne är ett plus. Kör själv CI2 med windows7 64 bit och det flyter på bra. Det enda jag haft problem med är att min skärmsläckare inte gillar att cubase är igång och synlig när det är dags att släcka skärmen. Cubase minimerat går bra. ...men man kan ju använda standardskärmsläckare istället. Jo.. jag har också system på SSD och visst datorn startar jäkligt snabbt men frågan är om det är värt det.
  10. Har länge använt musik som en slags rehab för själen. Mina tonårsambitioner har för länge sedan försvunnit men lite då och då gör jag ny egen musik för att min hjärna inte bara kan sluta hitta nya melodier eller nya rytmer. Gillar utmaningen i att skapa nåt och att fullgöra det. Nu har jag helt plötsligt gjort en låt, förvånansvärt snabbt och som jag blivit fullkomligt förälskad i. Det känns fruktansvärt patetiskt men jag kan inte sluta lyssna på låten om och om igen utan att tycka den blir dålig... tvärtom... Därför blir det också extra utlämnande att låta andra lyssna på den och låta dem tycka utan att själv känna det som personliga påhopp om dessa tycker ... annorlunda. Så nu sitter jag här. Det känns som jag har svaret på världshistoriens lösning i händerna ;-) Hur gör jag.... Nu är det ju så att jag vet att jag är mer .. mindre än ... nybörjare på att producera... det vet jag. Jag känner mig ibland som en fullkomlig loser i denna tid då alla ägnar tid att på att få fram specifika ljud och att skapa eget sound. Allt detta känns så otroligt nördigt (jag gillar nördar) och att kvalitet på komposition och arrangemang glöms bort... så jag vågar inte ens låta er proffs och semiproffs lyssna för rädslan att bli sågad. Har ni någonsin suttit i samma sits och undrat om man vågar andra lyssna och tycka? 🙂 Vad gör man en kanonlåt som man inte avser att framföra själv?
  11. Njo.. men jag var nog med en tredjedel av tanken inne på vad Erik dP nämner, ekonomisk- respektive konstnärlig snålhet. Jag tycker inte jag sett "snålheten" så tydligt tidigare. Detta känns lite mer som ett familjegräl om vem som hjälper till mest hemma. Och sådana saker brukar aldrig dyka upp förrän det börjar knaka i fogarna. Så länge allt går bra och alla får vad de vill ha i överflöd är alla generösa. Snart kommer någon att hänvisa till någon sida med typexempel på fördelning som man kan gå efter om man är osäker. 🙂
  12. Jag vet inte om detta var en kommentar för tråden, rent allmänt, eller om jag var inräknad. 🙂 Själv tycker jag att jag tillhör den generösa skaran men däremot tycker jag att din kommentar var intressant på ett annat sätt och väckte en ny fundering; - Är generellt musikskapare snåla eller är det mer nu än tidigare? - Har marknadens förändringar gjort att musikskapare är mer angelägna om att se till sitt eget och i större grad än tidigare?
  13. Detta är tydligen något som berör många. I detta fall tycker jag att snacka med basisten är mest rätta. Då blir det mindre snack eller strul efteråt. Sen har ju i regel pengar en konstig inverkan på människor så, råkar det bli en världshit kan du troligen ge dig f-n på att någon kommer att tycka det var fel fördelning från början. Sen finns det ju mängder med liknande situtationer: - Du sitter på tunnelbanan och råkar höra ett mobilsamtal som en passagerare i närheten har. Den personen uttrycker en mening som du fastnar för och är grunden till en låt du skriver senare. Ska man leta upp personen och säga, jag har citerat dig i en låt jag skrivit. Ska du ha royalties? - Du har skrivit en hel låt och kallar in en sångare som gör sin tolkning och som i sin tur gör att du modifierar låten lite i arr eller text.... Har sångaren då varit med och skrivit låten?
×
×
  • Skapa ny...