Jump to content

johnnyM

Medlem
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About johnnyM

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Uppsala
 1. Precis, i de band som gör utan basist så tar alltid trummorna eller t ex en orgel över i det registret. Även om det som du säger kan vara svårt att höra basen ibland så märker man direkt om den tas bort... Men om du låter trummorna fläska på med mycket kagge och pukor så kan det absolut funka. Om du vill ha lite softare trummor så skulle jag rekomendera en liten orgel eller ett piano.
 2. Ojojoj här var det MUSE-influenser så att det stänker om det... Tycker att du har något bra på g faktiskt. Jag skulle börja med att skippa trumprylen vid 0.40, tycker inte att den tillför något alls. Sen skulle jag bryta upp det långa rockiga stycket med någon lite softare, varför inte introt fram till 0.13? Sen så behöver du skriva en melodi som kan ligga över allt och sen så får den styra arret.
 3. Så som jag ser det så ska du INTE haka upp dig så mycket på mixandet om du inte tycker att låten tar fart. Gå back to basic, sätt dig vid pianot och se vad du kan göra med melodin där. Du kanske kan byta ut något ackord eller kanske kan köra sju takter vers i stället för åtta? Våga bryt mot reglerna! Se hur mycket du kan leka med bastoner under melodin utan att det låter konstigt, eller testa att mala på med samma ackord alldeles "för länge" för att sedan byta (ger sjuk effekt lyssna på velvet underground de var grymma på just det). Och sist men inte minst, dynamik!!!
 4. Chorus = signalen dubblas och dubbletten är lite off vilket gör att det låter som en lite småfalsk kör 🙂
 5. Vad kul att du börjat skriva! Vad man ofta glömmer är att låttexter ju faktisk är poesi, och hur många känner spontant att dem är bra på det? Mitt bästa tips är att du börjar plugga stilfigurer, det kommer att vidga dina vyer enormt! http://sv.wikipedia.org/wiki/Stilfigur Och lyssna på musik med bra texter, även om det inte är musik du tycker om så kan man lära sig mycket. Några tips: the Smiths, Leonard Cohen, Patti Smith och Bob Dylan. Bland lite mer samtida musik så kan the National, Arctic Monkeys och the Libertines/Babyshambles starkt rekomenderas!
 6. Tänkte bygga mig ett litet pedalbord av en vanlig skärbräda för att kunna släpa runt grejorna lättare. Var får jag tag i kardborre/velcro som är stark nog? Vill kunna lyfta och bära i handtaget på ena kortsidan utan att något ramlar av. Funkar Claes Ohlosson? Har också sett att vissa kör med någon form av matta över hela ytan i stället för den mjuka delen av velcron. Någon som har erfarenhet och tankar kring det?
 7. Mm EHX låter ju riktigt trevligt! Någon som har testat Joyo Ultimate Drive? Ska ju vara en OCD-klon men kostar 40$…
 8. Jo självklart gör jag det, är inte så att jag är ute efter tips utan tycker mest att det är kul att se vad folk gillar. MEn det är ju så tråkigt om man inte har någon begränsning för då blir det alltid samma boutique-grejer som kommer upp varje gång 😎
 9. Min personliga vinnare blir den gamla sliträven BOSS BD-2
 10. Drömma om en timmy, Klon eller Lovepedal kan man ju göra i evighet men om vi ska vara ärliga så kan många av oss vanliga människor (läs fattiga studenter) inte lägga mer än en lax per pedal. Så vilken tycker Ni är den bästa ODn på marknaden under 1000 SEK?
 11. känns som att du redan har svart själv?!?! Kanske inte nödvändigtvis en tele men någonting i den stilen i alla fall. Tycker det låter väldigt mycket fender twin + lite delay tycker jag
 12. Låter som en ringmodulator av något slag. Gissningsvis ett analogt delay med repeats och tid på max 🙂
 13. Volymkontrollen på gitarren och en gammal sliten BOSS HM-2 till solon. Det är en fullständigt urusel pedal som på 99,99% av alla inställningar låter skit, men den har 1(!) läge där den går att använda och jag har faktiskt börjat gilla den 😛. Har dock en Nobels odr-1 och en fuzz face-klon på g 😄
 14. okej det blev ju inte så snyggt.. Det jag vill visa är att den "rena" signalen kommer att gå genom en kompressor och den skitiga sidan genom en enda OD innan delay osv kommer in i bilden.
×
×
 • Create New...