Jump to content
Annons

Supersimon

Medlem
  • Antal inlägg

    32
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Supersimon

  • Födelsedag 1997-01-28

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Östergötland
  • Intressen
    Musik såklart! Spelat bas i ett 70/80-tals band i två år och spelat klarinett sen jag kund läsa! Andra intressen som prioriteras lika högt som musiken är Jakt o fiske! Tog för övrigt klart min jägareexamen vid 13 års ålder och väntar nu snällt på min 18 årsdag och egen bössa :D
  1. http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dator/HP15E073SO/hp-pavilion-15-15-6-barbar-dator-gra Den här datorn verkar bäst av dom här ovan tror jag? Dock så saknas även bluetooth också här :/ vad tror ni?
  2. http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dator/HP15E073SO/hp-pavilion-15-15-6-barbar-dator-gra Den här datorn verkar bäst av dom här ovan tror jag? Dock så saknas även bluetooth också här :/ vad tror ni?
  3. http://m.netonnet.se/art/dator/laptop/anvandningsomrade/hemdator/lenovo-ideapadg500/196800.6042/ Såg den här också! Bra datorprestanda tror jag men det fanns inte bluetooth och det fanns bara en 2.0 usb ingång?
  4. Hmm, den ser ju bra ut, men den har 1/3 del mindre hårdisk vilket jag kan behöva ganska mycket... Ingen annan som vet någon annan dator förutom dessa? 🙂
  5. Lobärbar=snabbt skrivet när, jag var trött 😉 bärbar ska det såklart stå! Hmm, den ser intressant ut... Vad säger ni andra?
  6. Den såg bra ut! Men tyvärr inte stationär som jag är ute efter! Glömde att nämna att jag endast letar efter en lobärbar dator! 🙂
  7. Okej, har fått den känslan också! 🙂 Men det är ingen här som vet nåt bättre alternativ för samma pris? 🙂
  8. Hej! Är en kille som letar efter en dator som man skulle kunna använda till både inspelning av enklare sort - mixning av musik men även som kanske kan klara av enklare spel. Vill inte ha en värsting dator men gärna en dator som kan klara av typ 4-5 spåriga inspelningar av mitt band och av egna låtar utan att lagga med enklare program som Sonar LE. Köpte häromdagen lite hastigt och spontant en dator som jag tyckte såg bra ut, med en hyffsad processor och bra minne: http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/skarmstorlek/laptop-15---16-tum/hp-pavilion15-n032so/195350.3003/ Men utan större eftertanke så kom jag på efteråt att jag kanske borde ha frågat här om nån annan vet nåt alternativ till denna dator fast bättre för högst 5000:- Hoppas det finns nån intelligent datorexpert som kan hjälpa mig! Mvh
  9. Haha man tackar! 🙂 Joo det är ju inte ett speciellt stort projekt men hade tänkt att fylla på med lite annat arbete som att göra lite andra musikprylar 🙂
  10. Då kör jag nog med spånskiva då! 🙂 ska nog beställa två stycken av detta sett idag! Priset ligger då sammanlagt på 1730:- Plus frakt! Och sen ska spånskivor inhandlas... kostar väl några hundralappar+laminat... Så hela kalaset kommer väl gå på ca 2500:- Det blev ett jävligt dyrt skolprojekt 😮 Men jag kommer ju sedan kunna ha dem hemma tills jag flyttar hemifrån osv. 😄 Skriv gärna mer tips och ideér som kan hjälpa till vid bygget!
  11. Jag tycker att dom verkar bra! Har läst runt lite och har inte hört nåt ont ord om dem 😄 Så jag ska nog köra på det! Så upplägget är att använda denna http://www.valutronic.se/hsq-50.html och följa ritningen som medföljer: http://www.valutronic.se/SQ50Hritning.html Men har inte riktigt bestämt virke än... Spånskivor ska ju fungera men att få en fin yta och finish kanske inte blir lika enkelt då... Funderar istället på typ 16 mm Plywood? Ett annat frågetecken är ju detta med att löda ihop alla komponenter... Skulle nån kunna förklara detta med helst en beskrivning i bilder eller ännu bättre film?! 🙂 Tack för hjälp!
  12. Har gjort det 🙂 Men om det finns folk som kan detta här också så vore det ju trevligt så man kan se grejer från olika aspekter! 🙂
  13. Tjena! Har nu börjat nionde klass och det är dags för ett stort projekt. Man får välja själv och bekosta själv om det inte redan finns material på skolan. Vi har ca 20-30 lektioner varav varje lektion 2 timmar. Och jag har nu funderat ett tag och kommit fram till att jag vill bygga ett par högtalare. 😄 Jag kommer använda dom hemma främst men om det skulle gå kanske dra hem till nån kompis typ om man ska ha liten fest osv. Men inget måste! Har sett att det finns lite färdiga satser och kommit fram till att denna kanske skulle fungera: http://www.conrad.se/websale7/?Ctx=%7bver%2f7%2fver%7d%7bst%2f3ec%2fst%7d%7bcmd%2f0%2fcmd%7d%7bm%2fwebsale%2fm%7d%7bs%2fconrad%2dswe%2fs%7d%7bl%2f01%2daa%2fl%7d%7bp1%2fd8aed9f96738f3fb23319f33ec47b24f%2fp1%7d%7bmd5%2fae0cb880eebd4e1eb0846e9289b61c2a%2fmd5%7d&act=product&prod_index=300290&cat_index=SHOP_AREA_17475_1312035&otp1=tablink2 Vad tror ni? Men nu till mina frågor... Är helt grön på hur man ska koppla ihop all kablage så lite info om det vore bra och hur ska man bygga lådorna? Har sett att man ska bygga så ljudet studsar mot olika väggar inuti lådan... Men tycker det verkar lite för mycket "rocket science" så finns det nåt enklare sätt? Behöver inget jättebra ljud men gärna så man hör refrängen iallafall ☺️ Hoppas nån har svar på mina frågor! Ha det!
  14. Jag är ny på forumet och ny på inspelningen... Kan knappast kalla det studio överhuvudtaget men har det nödvändigaste för att få in ljud på datorn... 😎 En bild på hur min "musikhörna" ser ut för närvarande 🙂 (jävligt mysiga musikhörna)
  15. Så här ser det för närvarande ut... Ska fixa lite mys gardiner, försöka få ordning på alla kablar osv. Har inte tänkt alls på akustik men tycker att det funkar rätt bra och ljudet blir hyffsat! 😎 Ljudklipp kommer!
×
×
  • Skapa ny...