Jump to content
Annons

Jayple

Medlem
  • Antal inlägg

    28
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Jayple

  1. Hörru! Jag är inte så mkt yngre än dig skulle jag gissa. Inte så ung som du tror iaf (och tyvärr).
  2. Så är det inte, men man känner så när man blir äldre. Lyssa på en "60s hits/classics/unameit"-platta, Inte mer variation där.
  3. Precis så har det alltid varit, och är idag. Fullt på dansgolvet, fullare än nånsin. Och ingen röklukt, bara kroppsliga avgaser, svett och kebab.
  4. Vill understryka att jag inte skulle haft för avsikt att kritisera exemplet...om du inte hade bett om det 🙂
  5. Jag har överhuvudtaget inte rätt kvalifikationer för att ens svara i denna tråd. Men måste jag reagera på nåt med mitt amatöra öra (rim), så är det att mellanregistret möjligen får för mycket exponering?
  6. Jayple

    ta bort

    Skydrum: 17 bast? Hur länge har du grejjat? Riktigt bra jävla potential har du pöjk! Let´s go börjar tungt och gott som fan, tappar lite. Gå ut hårt och öka 😉.
  7. - "Liknande/likheter" betyder inte att det inte får finnas några skillnader - 1p - Länka 5 reklamfilmer med Dubstep - 1p - De långa partierna ("utan rytm") bygger upp en förväntan, som välkomnar rytmen än mer! - 1p - Okej, jag missa på ZZ-top, men erkänn att det helst blir en Lord Calvert om SadamJR får välja? 🙂 - 0p
  8. Jag tror det kommer accepteras en än hårdare (tyngre) elektronisk dansmusik framöver. Accepteras som i att radion kommer börja spela det, och det blir mer kommersiellt. När jag började min edm-lyssnar-karriär på 90-talet med 2unlimiteds - no limit, och vidare in i trance/ambien-träsket, så var det bara "vi knarkare" som lyssnade på det, och "alla hängde på dåååcklands". Robyn m.fl bidrog till kommersialliseringen (schysst ord) som tämligen exploderade för några år sen. Gå tillbaka 5-7 år, kolla spellistorna på p3, försök hitta en non-vocalhit. Dock har inte dubstepen fått den genomslagskraften som man kunde tro. SadamJR: du gnäller på 1-minutersintro som finns i EDM, i flera trådar nu. Släng på lite klassisk musik en gång. Jämför med en trance-dänga. Många edm-låtar är uppbyggda i liknande arrangemang som klassisk musik. Eller knip igen och dra ett helrör whiskey till en gammal ZZ-toplåt. 😎
  9. HAHA! Jag diggar dig stenhårt. Allra helst i och med att du verkligen tar dig tid att lyssna på sånt här.
  10. Hoppas denna tråden är kvar om 10 år
  11. Kontoret är 12m2. I garaget skulle det max bli 8m2, men akustikbehandlat.
  12. Såklart jag gillar bra musik(återgivning)! 🙂 Jag kan akustikbehandla den delen av garaget som jag isf bygger studio av. Men heela garaget blir alltså inte en studio...tyvärr. Det kan jag däremot i n t e göra på kontoret, i mer omfattning än en trasmatta 🙂
  13. Har hittills suttit i kontoret, och det är just ett kontor. Kontor behöver vi fortfarande. Däremot byggde jag ett garage på 90m3, höll på med motorcyklar. Men nu är det bara en kvar och det används inte till särskilt mkt. Det jag funderar på är att viga en liten yta av garaget för studio. Inte någon speciell inspelningsstudio (mer än möjligen gitarr). Fördelen är naturligtvis att jag kan bygga som jag vill (och spela när/hur jag vill. Frågan är - hur liten är minsta tänkbara studio (2 pers, "normalbredd" på arbetsbänk (iaf ca 200-280cm).
  14. "mest musikaliska" Men det är väl skillnad på musikalisk kompetens och förmåga att skriva låtar som tilltalar en stor massa? Te.x ABBA´s Ring ring, är väl egentligen inget musikaliskt underverk? Men likväl en enorma hitlåt. Johann Sebastian Bach tycker jag har levererat musikaliska underverk. Chris Liebing och Speedy J har levererat grymma låtar!
  15. Ja det verkar som en trevlig pjäs. Påminner om traktor f1..
  16. Ehum.. Traktor S4 sa jag ju att jag har redan, och att den inte räcker till. Jag vill ha fler kanaler...
  17. Jag har börjat använda min s4:a på detta vis. Jag skapar ett gäng loopar i logic (kick, hi, bas, fx etc.), sen använder jag antingen 4 deck, eller 2+8, och mixar sen fram "musik" live från s4:an. Jag påverkar looparna med filter, EQ och lägger på effekter etc. Ni fattar? Dock är jag oerhört begränsad med s4:an. Optimalt hade varit kanske 10 kanaler (A-J för att va pedagogisk). Chris Liebing och Speedy J spelar bl.a på det här sättet. Ref.video: Så vad fasen kan tänkas va en vettig lösning, samt hyfsat kostnadseffektiv för hobby? Tack ska ni ha.
  18. Schysst, tack för tips! Ja den filmen har man sätt ett par gånger. Jag noterade att man inte är ensam om att planlöst sitta och rycka i rattar och spakar för att hitta ett sound 🙂
  19. Jag körde på min helt ouppgraderade MBP från 2007, 2.3, 2gb minne.. fram till för någon vecka sen då stoppade jag i 4gb minne. Inga problem innan men något bättre nu. Logic Pro 9. Värre är när man kör 3ds max genom parallels samtidigt som man har logic pro öppet, och får för sig att slänga i gång Traktor.
  20. Provat mekka lite med det men får inte till det. Ska se om jag timelänka ett stycke från tuben..
  21. Låt säga att jag har en melodi, för enkelhetens skull säger vi 3 pianoackord... som sträcker sig över 8 bar. Vi ponerar att slutackordet slås an vid starten av 5e baren, och "lever" (inte sustain) hela vägen ut. Vid bar 6 vill jag ha en "reverb", "börja loopa" eller-vad-det-nu-är (?). Som ökar i intensitet... Mao en mega-basic buildupeffekt i all elektronisk musik 🙂. I ES2 skulle jag gissa en kombination av nåt som jobbar mot LFOx? Kan nån breifa mig om några exempel. Trots min något kufiska beskrivning tror jag alla hajjar vilken effekt jag är ute efter?
  22. Jag letade också kontroller av exakt samma anledning. Först blev det en mixtrack pro, billig och tycktes uppfylla alla mina krav. Sen en dag gick jag in i en butik som hade ett demo-x av S4an uppställd. Pillade och provade lite, sen blev det en sån där dum jävla impuls. Så jag var tvungen att köpa mig en (inte från butiken dock, utan på nätet för en tusing mindre). Jag är alltså heller ingen DJ sen tidigare. Men damit vad enkelt det är att göra vettiga grejer med S4:an. Den är supertrevlig att jobba med, sköna knobs och jogs. Jag ler varje gång jag ser den. Jag rekommenderar den starkt till ditt ändamål och bristen på dj-erfarenhet.
×
×
  • Skapa ny...